Pomocy! Toyota Crown 1967

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
właśnie zakupiłem fajne autko (jak w tytule) ale z nieoryginalnym przodem tzn. przednia maska i świałła. Proszę o wszelkie informacje na temat samochodów, części i ich właścicieli
pozdrawiam Kamaru

Cytat:
2003-10-20 12:22:20, kamaru pisze:
Witam
właśnie zakupiłem fajne autko (jak w tytule) ale z nieoryginalnym przodem tzn. przednia maska i świałła. Proszę o wszelkie informacje na temat samochodów, części i ich właścicieli
pozdrawiam Kamaru

Uuuuuuuuuuu poważna sprawa. Chyba zostaje Ci tylko ASD i części na zamówienie. Tylko uzbrój się w cierpliwość bo zanim przypłyną okrętem to...............

Obawiam się, że nikt w klubie nie ma tego modelu. Ciężko Ci będzie chyba. Spróbuj poszukać w zagranicznych klubach oldmobili. Nie umiem Ci pomóc ale na osłodę masz tu jeden namiar do gościa który ma taki sam model jak Ty:
kolekcja NOSTALGIA, Łódź, ul.Bruzdowa 11, kustosz Mirosław Stefaniak (0-42) 652-24-35 dom. (0-42) 656-41-08

dzięki za namiar Micaj
widziałem ten wóz z łodzi. ten sam rocznik ale nowszy inny model mój był produkowany od września, a tamten do września i różni się m. in. przodem
Proszę o rozwinięcie wątku o ASD tzn co to jest i jak można się z nimi skontaktować
pozdrawiam

Chyba chodzilo nie o ASD tylko ASO czyli autoryzowana stacje obslugi czyli serwis fabryczny

Cytat:
2003-10-20 15:28:59, kamaru pisze:
Proszę o rozwinięcie wątku o ASD tzn co to jest i jak można się z nimi skontaktować

Koledze chodziło o Autoryzowane Stacje Obsługi (Diagnostyczne?) czyli serwisy Toyoty. Tam powinny być dostępne części i ewentualne opisy starych modeli, ale nie będzie łatwo. Lepiej szukać IMO w Niemczech lub Anglii.

Cytat:
2003-10-20 15:28:59, kamaru pisze:
dzięki za namiar Micaj
widziałem ten wóz z łodzi. ten sam rocznik ale nowszy inny model mój był produkowany od września, a tamten do września i różni się m. in. przodem
pozdrawiam

Kamaru, ASD to Autoryzowana Stacja Diagnostyczna czy firmowy serwis Toyotek funkcjonujący praktycznie w każdym większym mieście. Widzę że jesteś mój ziomas, więc chyba najbliżej będzie do Wiewóry w Lublinie, czyli ASD TOYOTA Mirosław Wiewiórski. Namiary: 0 81 534 14 00. Jeżeli nic nie wskórasz to proponuję kontakt z Centralą Toyoty w Warszawie przy ulicy Konstruktorskiej 5 tel. 0 22 549 05 00 lub na ogólno dostępny email: klient@toyota.pl. Powodzenia w walce. I nie rozbieraj jej za bardzo bo nie będziesz miał czym przyjechać do Poronina.

dzięki
ale chyba na zlot moja toyka szybko nie pojedzie bo wymaga kompleksowego remontu łacznie z przywróceniem jej oryginalnego wyglądu

Kamaru, jeśłi Twoja Toyka wymaga remontu to .... dokumentuj fotograficznie każdą zmianę. Przy okazji możesz podesłać nam zdjęcia jej obecnego stanu

ok
jak tylko zrobię jej zdjecia to je prześlę

Cytat:
2003-10-20 15:55:40, kamaru pisze:
ok
jak tylko zrobię jej zdjecia to je prześlę

Super czekamy z niecierpliwością.

Kłądę ukłon przed pasjonatem.
Zdawaj prosze relację z poczynań bo TO JEST TO!!!
Piękny stary wóz remontować to mnie cieszy.
Mam folder ale crown z lat 80 więc nijak się ma do Twojego. Jak coś znajdę dam znać.

Podsyłam Ci kilka adresów:

http://groups.msn.com/classicrown/_homepage.msnw?pgmarket=en-au
http://www.mustang.bc.ca/toyotacrown.htm
http://www.searcheverywhere.co.uk/search/for/Toyota/Crown

jest trochę zamieszania z rokiem produkcji bo w roku 67 kończyła się produkcja jednego, a zaczynała drugiego modelu. Dlatego przesyłam obrazek (jak mi się uda)samochodu takiego jak mój dla rozwiania wątpliwości.