Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() STACHOO Toyota Yaris Wrocław | 2003-10-21 12:11:27 Witam !
Ile kosztuje montaż centralnego zamka z alarmem w Yarisie 3D. Chodzi mi o jakiś najprostszy zestaw z ASO żeby nie stracić gwarancji. Napiszcie jakich firm są te alarmy i jaki jest przediał cenowy. wielkie dzięki ![]() |
![]() STACHOO Toyota Yaris Wrocław | 2003-10-21 12:37:03 Zależy mi na tym żeby nie stracić gwarancji. Dlatego podkreślam że interesuje mnie tylko ASO. Gdyby nie to sam bym go sobie założył ![]() |
![]() STACHOO Toyota Yaris Wrocław | 2003-10-21 13:30:19 a ja dalej swoje ![]() |
![]() STACHOO Toyota Yaris Wrocław | 2003-10-21 13:49:06 O to mi chodzilo. Dziekuje za informacje. Chyba jednak bede zamykał kluczykiem ![]() |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-21 14:53:00 No niestety, z gwarancją może być problem.
Też boli mnie brak centralnego i ciągle się waham, czy go samemu nie założyć. Znalazłem nawet firmę produkującą zamki dedykowane do Yarisa, nie jakieś uniwersalne. Cena ok. 210zł. W ASO ok. 600 z montażem (Yaris 5D). Tylko ta gwarancja ![]() |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-10-21 15:52:08 wcale nie - dilerzy mówią że możesz mieć alarm założny nie w ASO (sam/jakaś inna firma zakładająca alarmy) gwarancji nie tracisz - chyba że coś się spieprzy w układzie elektrycznym
moim zdaniem - dobrze ukrywasz przewody - i masz o wiele niższą cenę + gwarancja zostaje (do momentu popsucia ukł. elektrycznego) |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-21 16:19:00 Właśnie tej awarii się trochę obawiam ![]() Chociaż chyba i tak już trochę pogrzebałem w elektryce, bo sam zakładałem głośniki do drzwi ![]() Chyba się na zamek także zdecyduję, ale jak jest zimno, to ciężko się coś montuje w samochodzie. |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-10-21 16:31:35 ja tam sam sobie zakładałem alarm/centralę i nie mam problemów....
300 za głośnik ale sobacz jaki ten głośnik jest (looknij choćby na magnes) kupa totalna... a z zakładaniem to teraz najlepiej jakiś garaż czy coś ocieplany - bo można plasticki połamolić - a jak nie to poczekaj jak będzie ciepło... |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-21 16:42:35
I o to właśnie chodzi Jackal, że tutaj trzeba oszczędzać, to robota prawie żadna, niezbyt trudna, można dużo kasy w kieszenie zatrzymać, a poza tym uważam, że zrobię to lepiej i dokładniej niż każdy warsztat - bo robię to dla siebie, a oni nie. |
![]() Kruchy Toyota Yaris Base 2003 Warszawa | 2003-10-21 16:46:35
otuż to - ja również wychodziłem z tego założenia robię to dla siebie oczywiście w żaden sposób nienakłaniam Cię, ani nie sugeruję że powinieneś założyć sobie sam... jak eś robił nie uważał - to teraz rób jak uważasz ![]() |