| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2003-10-21 15:16:30 Pozdrawiam Was,
z poprzednim problemem dot. peknięcia boku z tworzywa sobie poradziłem ..... ale jednak nie spawałem tylko wymieniłem cały bok na nowy. Może znajdę wśród Was pomoc odnośnie głośnej pracy silnika w mojej bestyjce. Sądziłem że dudniący, niski odgłos szczególnie słyszalny przy dodawaniu gazu pochodzi z kolektora wydechowego, jak czytałem na forum lubi pęknąć, ale to się nie potwierdziło. Ponoć głośność pochodzi od zaworów, które nie mają dość ciśnienia - lekarstwo to 'uszlachetniacz oleju'. Wyciszy doszczelni Mam pewne obawy, może ktoś już próbował takiej ścieżki, nie mam przedmuchów w układzie wydechowym, nie chcę zrobić krzywdy Autku więc ponownie szukam tutaj pomocy . Może jakaś inna sugestia ..... . Pozdrawiam Wszystkich ps: czy puszka rezonansowa pod filtrem powietrza jest montowana w 2.0 16V ? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2003-10-21 16:10:50 Regulator luzow zaworów czy cos tam podobnego
te rzeczy sie wymienia na nowe lub nowsze (używane) a nie dolewa sie czegos do silnika. Masz niezle zajechany silnik lub był zle eksploatowany, jesli reszta jest ok (nadwozie itp itd ) to wymien jesli nie to moga sie pojawic pozniej inne kłopoty z bestia lepiej sprzedac. |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2003-10-21 16:51:02 Nic dodać nic ująć |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2003-10-21 16:59:46 Dzięki za wskazanie,
jak widzę słusznie z rezerwą podszedłem do 'dodatków'. Jeśli diagnoza się potwierdzi będę szczerze zmartwiony, że ktoś nie szanował mojej niuni. A może to ja się przyczyniłem do tego, przegrzałem ostatnio ciut silnik jak miałem wycieki z układu chłodzenia Jutro podjadę jeszcze do ASO potwierdzić i cóż ..... przyjdzie posłuchać się dobrej rady. Pozdrawiam. |
rasek LOB SYMPATYK Ω BFL AUTOMAT ... Warszawa | 2003-10-23 09:16:54 Tylko wejść w kontakt z 'mechanikami' ... ech teraz
wychodzi na kolektorek. Choć w świetle wcześniejszego na forum komentarza jest to dla mnie i dla 'maleństwa' pocieszające Drażniący niski, buczący ton raczej tam ma swoje źródło. Ale jeśli jeszcze mogę liczyć na pomoc w sprawie rezonatora pod filtrem powietrza, jeśli takowy w tam być powinien, będę zobowiązany Pozdrawiam i ciepłego dnia życzę |