[ 126 ] Miernik temperatury i napiecia :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!! Wyszperalem to na Allegro...Moze kogos to zainteresuje???
Swoja droga...Czy jest Ktos,kto ma takie cos do Fiata 127???
Prosilbym o ''danie znania'' na priv
Pozdro600

-----------------
http://plepleple.pl

Dupa blada.......
Oto link:
Miernik 126p

-----------------
http://plepleple.pl

jesli chodzi o miernik napiecia - bedzie pasowal takze do 127, jak zreszta do kazdego auta...

co do temperatury, wlasnie ostatnio sie zastanawialem. niby powinien to byc zwykly terometr, ale z drugiej strony miernik moze byc inaczej wyskalowany... sam nie wiem...
no i jeszcze jeden problem z umieszczeniem czujnika...

ps: mam taki od dwoch tygodni wlasne z powodu akumulatora...

Miałem kiedyś taki czujnik ale okazał sie uszkodzony (o zgrozo)!! Tak jak już powiedziano woltomierz podejdzie do każdego autka. Czujnik oleju można przerobić!! Elementem wykonawczym jest mała dioda (szklana, nie pamiętam dokładnie jaka). Wystarczy kupiś diodę woprowadzić przewody i i jakoś rozsądnie umieścić "czyjnik" w oleju.

A nie możecie sobie zrobić tego samemu. Ja czujnik temp. zrobiłem z termistora(+układ rezystorków aby wszystko było wyskalowane) ,a co do voltomierza to można go kupić za grosze w każdym lub prawie każdym elektronicznym sklepie za grosze (2-15zł)

Kaszlarz - a może walniesz na stronkę FnF artykuł o twoich gadżetach ?? wielu by się to przydało na pewno

Mam takie bajery w książce podane jako wyposazenie dodatkowe, co do voltomierza to podejdzie do kazdego auta, kaszlarz_20ma racje co do voltomierzy w sklepach elektronicznych sa dostepne. Ja widziałem osobiście orginalne rozwiązanie czujnika temperatury w malcu, w komplecie ze wskaźnikiem była sprzedawana troszke inne miarka oleju wychodziły z niej kabelki.

Cytat:
może walniesz na stronkę FnF artykuł o twoich gadżetach ??

to samo pomyslalem. fotke chociaz...

Witam!! nie orientujecie sie może gdzie można dostać bagnet do takiego miernika ????