Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzegorz2107 SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 21072 Västerås/Sverige | 2003-10-24 00:53:26 A nie jest tak , że gazownicy podłaczają do cewki główny zawór gazu? I jak nie ma prądu to nie ma gazu...Ja bym nie ryzykował z cewką ze starego aparatu. W sumie wydatek nie jest wielki, a komplikacje nieprzewidywalne. Z młodości taki wierszyk dla wszystkich domorosłych elektryków:
"Lord Finchley chciał naprawić elektryczny kontakt, Prąd go zabił , słusznie zginął on tak. Bowiem człowiek zamożny jak chce przeznaczenie Winien rzemieślnikowi dawać zatrudnienie!" Ja tez próbowałem sam zakładać zapłon bezstykowy i kosztowało mnie to utratę modułu ( 70 zł) . Fachowiec za robociznę ( spięcie aparatu i zainstalowanie modułu i cewki) wziął 50zł... I nie musiałem nic poprawiać. |
![]() Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2003-10-24 23:15:58 Moim skromnym zdaniem cewka sie NIE NA DA JE. Zakladalem w poldku cewke od lady!(Ba LADA, to musi dzialac tymbardziej) I nic, iskra byla na jednym garku, cosmy sie ukombinowali z aparatem, platynkami, kondensatorkami, palcami etc, zeby wreszcie przyszedl elektryk i powiedzial ze ta cewka jest od elektornicznego zaplonu i na tym (standart starego poldka) nie bedzie chodzic!
Zalozylismy "normalna" cewke, i az spawac mozna bylo iskra! Nie tweirdze tu, bo byc moze w druga strone - zwykla cewka do elektronika bedzie dzialac! zakladana cewka pochodzila z samary, to ale kto mogl z nas wiedziec o tym, powiedzieli ze lada, ale nie powiedzieli jaka,dla mnie cewka to cewka ![]() AAAaa, no i ja tez znam wierszyk "Elektryka prad nie tyka!", to dla tych co ich prad zabil jak grzebali w instalacji. Swoja droga ze w aucie to zawsze nalezy zachowac jeszcze wieksza ostroznosc, niz w przypadku 220 - przynajmniej po mojemu. Oj w motocyklu dostalem juz nie raz z wysokiego napiecia, mozna podskoczyc! ![]() |