Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-10-22 20:28:50 każde radio da się podłaczyć ![]() U siebie mam obrotomierz wiec radio zamonmtowałem poniżej,w miejscu kratki na głośnik.Wygląda to tak: ![]() Oczywiście trzeba troszkę poprzerabiać instalację.Bedziemy potrzebowali stałego 12V oraz masy.Masę "bierzemy" od dowolnego przewodu masowego(biały z czarnym paskiem),plusik najlepiej pociągnąć ze skrzynki bezpieczników,ewentualnie od zasilania zapalniczki.Dalej - w zalezności od radyjka.Pozdrawiam! |
![]() Dunix Fiat 125p Lublin | 2003-10-22 21:18:56 Ja też mam jedno pytanie odnośnie audio. Jakie macie patenty na zamontowanie głośników? Chodzi mi głównie o tylną półkę.(przód też). Jak u was to wygląda? |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-10-22 21:27:05 W kulturalny sposób obok obrotka nie wejdzie.
Co do głośników to w poprzednim DF-ie miałem w półce głośniki 6x9".Półkę miałem docietą z dość grubej sklejki,obszytą czarnym skajem.Pod półką gąbka.Wyglądało zajebiście i takoż grało.Problem mam obecnie - w kombi...Ale myśle nad tym ![]() |
![]() dr_przemek Miłośnik FSO FSO125p/Uno1.4i.e.S Warszawa - Bielany | 2003-10-22 21:37:33 W moim przesuper fiacie, mimo obrotomierza, radio (już czwarte)siedzi w fabrycznej dziurze nieco tylko delikatnie poszerzonej pilnikiem.
|
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-22 22:11:49
niechce być namolny ale zawsze możesz liczyć na pomoc BodzioT Assistance ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2003-10-23 08:23:21 o wypraszam sobie...
Radio Raid (a nie Rajd) jest pelnowymiarowym radiem na licencji Blaupunkta model bodajze Frankfurt lub Berlin, pelne brzmienie mono, programatory mechaniczne, wyjscie na magnetofon oraz oddzielny wzmacniacz - ktory juz sie w radiu nie zmiescil. Dlatego tez ze wzgledu na jego dlugosc (znacznie wieksza od ilosci miejsca od starej deski do szczytu nagrzewnicy) mocowalo sie 2 blaszki (dawane w latach 70-tych w zestawie) oraz wystajacy odcinek radia (na oko okolo 4-6 cm) maskowalo sie takim kawalkiem oblego plastiku (rozne kolory w czasie calej produkcji od czarnego po szary). Z powodu braku takiego plastiku po zamocowaniu oryginalnego radia Blaupunkt Koln (o umlautt), okazalo sie, ze jest wyzsze o jakies 1,5 cm od polskiego (w koncu ma automatyczne strojenie - tylko silniczek padl) i calosc konstrukcji do dzis trzyma sie zaledwie na tymze wlasnie kawalku plastiku, ktory mam pekniety i konstrukcja potrafi co jakis czas wyjechac z miejsca przeznaczenia... Wiec gdyby ktos z szanownych grupowiczow posiadal taki kawalek plastiku (do najstarszej wersji deski rozdzielczej - tej metalowej), prosze o kontakt na priv... A co do mniej wymiarowych radioodbiornikow - byly specjalne modele safari oznaczone symbolem 'a' np. Safari 5a - i pasowalo do Zastavy 1100p, Syrenki, Fiata 125p (na pewno do starszych modeli, nie wiem, jak to jest z MRem). A swoja droga, czasami mozna kupic podrobki z Hongkongu o tejze wlasnie krotszej dlugosci - tak ma np. u siebie Korek, poki mu nie naprawia radia z epoki... p.s. sorki za przydlugi text. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-10-23 17:11:42
Nie wiem jak było z pasowaniem ale syrena ma plus na masie w przeciwieństwie do fiata i zastavy-to samo radio nie mogło byc stosowane w w/w samochodach. |
![]() Cosmo Miłośnik FSO PN 1,5/Warszawa M-20 Łódź | 2003-10-23 17:36:36 zależy jaka syrena
105l miały już normalnie, a w reszcie nie było miejsca na radio ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-10-23 18:19:06
Miałem 104 z plusem na masie,ojciec miał 105 L '80 też z plusem na masie. Może bosto ![]() |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2003-10-23 20:56:07 Lepiej miec wioche i radio niz dyskoteke przez dwa dni ![]() |
![]() KajTan Miłośnik FSO Polski Fiat 125p 3ciTy | 2003-10-24 08:15:38
Syrena, Skoda 105/120 takze ma plus na masie. Niektore niemieckie wozy tamtego okresu tez. Starsze radia mialy mozilowsc wyboru prostym przelacznikiem (a moze bardziej pasuje okreslenie kostka) czy radio ma na masie '+' czy '-'. A lepsze modele mialy dodatkowo wybor '6V' lub '12V'. tak wiec to samo radio moglo byc i w maluchu, i w Syrence i nawet w Oplu P2 ;))) |
![]() Dunix Fiat 125p Lublin | 2003-10-24 11:26:20 Mi przyszedł teraz inny pomysł. Można przecież kupić ze szrotu środkową konsole od poloneza i pobawić sie z jej montarzem. Tam jest chyba troche więcej miejsca na radio. Co wy na to? |