Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-10-24 23:05:23 Witam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() slavny Polonez Gdańsk | 2003-10-24 23:13:29 witam...
po pierwsze zakladam ze auto ma alternator...winne temu moga byc wszelkie polaczenia masy ,poniewaz plus jest staly i na przewodach zachodzi nikle prawdopodobienstwo ze wina lezy po stronie plusa...Na pierwszy rzut sprawdz aerometrem stan elektrolitu,jesli akumulator jest sprawny polecalbym sprawdzenie przewodu masowego silnika (pleciony miedziany bez izolacji) on bardzo czesto jest przyczyna takich usterek mimo ze moze wygladac na caly i sprawny...sam mialem takie cos i nie wytlumacze tego (ma to jakis zwiazek z utlenianiem sie miedzi)ale traci swoje wlasciwosci.sprawdz tez ladowanie (powinno przy wylaczonych swiatlach byc okolo 14,4 v)jesli to nie pomorze zostaje ci regulator napiecia i ewentualnie uszkodzenie rozrusznika...poniewaz to przy rozruszniku laczy sie plus akumulatora i alternatora(nie powinno byc miedzy tymi przewodami podkladki tylko musza dotykac do siebie) jesli to nie pomoze to zalaczam swoj nr GG i damy jakos rade...pozdrawiam i powodzenia...GG2130382 |
![]() krzych Malaria kraków | 2003-10-24 23:16:41 Może masz urwany kabel ten gruby co idzie do rozrusznika złe połączenie akumlator alternator nienapisałeś czy ci sie świeci kontrolka ładowania jeślli tak to sprawdź szczotki jeśli sa dobre to sprawdz mostek z diodami a jeśli jest dobry no to albo wirnik albo uzwojenie stojana
narazie tyle |
![]() Krzemowy Fiat 126 Skoczów | 2003-10-25 10:01:31 Uwaga nadciągam! ![]() ![]() |
![]() rabbit Fiat 126p Chrzanów | 2003-10-25 10:11:21 JA MAM TO SAMO KUR...A JUZ SIL NIE M,AM CO 3 DNI AKUMULAtor ladowac i tez mam alternator aha jeszcze jedno na poczadku mialem pradnice potem zalorzylem alternator i caly czas nie gasnie do konca kontrolka ladowania wiec zmienilem al;ternator i to samo szczotki wymienilem wszystko pomiezylem i jest oki a co 3 dni musze akum. ladowac ![]() |
![]() Abdull F&F Sympatyk 126p Bielsko - Biała | 2003-10-25 14:04:24 Witam ![]() ![]() |
![]() DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-10-27 11:26:50 Abdul jak nie masz garażu to chętnie pomoge ![]() |