MotoNews.pl

Wskaznik paliwa w Yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 3 dni jestem posiadaczem Yarisa (używanego) i dlatego mam pytanko. W moim Yarisi wskaznik paliwa pokazywał jeszcze dwie kreski a zabrakło mi bęzyny!! Czy u kogoś też się tak dzieje czy poprostu mam coś spiepszone. Z góru dzięki za odpowiedz!!
Acha czy do yarisów są jakieś przejściówki na radia(ramki) bo mam fajnego CD a w autku mam fabrycznre radyjko i chciałem fe wymontować????

gratukuje yariska

ale cos chyba masz zepsute.... bo ot nie mozliwe zeby byly dwiekreski i zabraklo benzyny,,,,

ja to zawsze orpcz wskaznika patrze na ilosc km przejechanych od ostatniego tankowania.... wiem ze jezdzac po miescie moge zrobic jakies 550 km plus minus

a o przejsciowkach byla juz gdzies mowa... na allegro takei sprzedaja...

pozdro

Gdzieś musi być uszkodona elektronika.. bo nie powinno tak się dziać. Moge w pon. w pracy spytać od czego to może być dokładnie. A jeśli chodzi o sprzęt to kolega marcos ma racje są przejściówki...albo inne wyjście: kupić dobry wzm. + głośniki (zamiat tych oryginalnych) i juz mamy b. dobry sprzęt :>

Darus dobrze prawi...
wskaźnik paliwa w Yariskach jest niedokładny ale bez przesady... sam mechanizm chyba będzie w porządku, podjedź do dobrego elekrtyka samochodowego i powinno się wyjaśnić...
a jeśli chodzi o radyjko to jak koniecznie chcesz swoje tam wrzucić to są dostępne ramki (ale nie na wszystkie radia...). Gdyby to się nie udało to sprzedaj ten swój sprzęt i wystarczy że wymienisz głośniki w drzwiach... kumpel ma dodatkowo głośniki na tylnej półce (Magnaty 2 * 240W) i gra pięknie... jednak trochę obciążają klapę i trzeba jej dopomóc żeby się otworzyła

czujnik

Wielkie dzięki!! Jak się dowiem to napisze!!

Izabello tak na marginesie to dodaj do opisu tego swojego potwora i pochwal się jakim sprzętem jeździsz

OK.

Nie czytałem dokładnie postów ale u mnie z tym wskaźnikiem też nie jest najlepiej bo jak np. R=46 km (dystans do przejechania) to na wskaźniku mam 2 kreski. Tak nie pwoinno być - powinna mrugać rezerwa!

Ktoś chyba nie dopracował tego wskaźnika, bo to nie są pierwsze głosy krytyczne. To samo dotyczy pokazywanego przez komputer dystansu jaki można przejechać na pozostałym w baku paliwie.

Trzeba poznać własne autko i pomimo takich drobnych mankamentów, za jakiś czas będziecie wiedzieli ile da się przejechać na rezerwie i że wskaźnika możliwego do pokonania dystansu nie należy traktować poważnie.

Tutaj poprę kolegę jackala... masz rację dystans pokazywany przez komputer nie jest dokładny i trzeba uważac, ale jak już poznasz możliwości własnego autka, później jeździsz bez obaw

Jesli chodzi o wskaźnik zasięgu to chyba na tym forum spotkałem się z opinią, że pokazuje on ilość km pozostałych do włączenia się rezerwy. Nie wiem czy tak jest i w moim aucie bo przy zasięgu poniżej 100 już tankuję.

Wskaźnik wypełnienia baku też czasami pokazuje 2 kropki żeby za chwilę pokazać trzy. Ale to niegroźne

Już naprawione!! Jak kogoś to interesuje to niech poczyta.
W baku odpioł się pływak od obudowy pompy paliwa i dlatego kijowo pokazywało poziom paliwa. Już działa i pokazuje w miare poprawnie.

Jestem ciekaw w jaki sposób rozebrali bak ??????

A może wy ienili cały bak z bebechami ???