MotoNews.pl

Zbieznosc tylnich kol w Omedze A - Pytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie!
Jak to rzeczywiscie jest z ta zbieznoacia w Omedze A? Ustawia sie ja czy tez nie (chodzi o tylnia os) bo w warsztatach sa rozne opinie na ten temat.
Zauwazylem, ze auto delikatnie "przycina" mi tylne opony i chcialbym dowiedziec sie co moze byc tegoprzyczyna.
Dzieki za pomoc
Pozdrawiam
Arek

Są wersje, w których ustawia się zbieżność kół tylnych.
Trzeba wjechać na kanał, popatrzyć na zawieszenie z tyłu.
Możliwość ustawienia zbieżności widać od razu. Dodatkowy drążek poziomy z możliwością zmiany jego długości.

Marek

witam
jesli ci tylne gumy tnie to moga byc zuzyte tylne poduszki tam gdzie jest przykrecona belka do podwozia,przynajmniej ja tak mialem po wymianie problem znikna

pozdr

tez mi cos własnie przycina,a jesli jest troszke krzywy stabilizator to od tego tez moze scinac??

wedlug mnie i tego jak zpołączony jest stabilizator z reszta zawieszenie to nie powinno mjec zadnego wpluwu (jak zobaczylem jak to wyglada to zdziwilem sie ze to sie samo nie rozpina )oczywiscie mowa o tyle

Najprawdopodobniej bedzie u mnie problem z poduszkami pod tylnym lozem tzn juz sa zuzyte. Ile moga kosztowac takie podusie i czy sa w miare dostepne?
Dzieki za odpis.
Pozdrowka
Arek

poduszki do tylnego zawieszenia sa dostepne bez problemu ceny wachaja sie od ok 60-90 zl w zaleznosci od sklepu

pozdr

Cytat:

i to chyba wersjach z silnikiem pow. 2.0 ?

Pzdr

Cytat:
2003-10-29 21:16:48, salmon pisze:
Cytat:

i to chyba wersjach z silnikiem pow. 2.0 ?

Pzdr

Omega A - zbieżność tył

jakoś w mojej omesi nie ma takiego drążka.

coś tu nie gra!

Cytat:
2003-10-31 19:33:29, MEGA_3 pisze:
jakoś w mojej omesi nie ma takiego drążka.

coś tu nie gra!

W TIS podają, iż takowe "ustrojstwo"
może wystąpić tylko w maszynkach:

1. Oma 3000
2. Carlton GSi 3000
3. Senator B

czyli tylko może a nie musi występować.

rozumiem że 3000 to wersja a nie tylko pojemność silnika

Cytat:
2003-11-01 08:46:32, MEGA_3 pisze:
czyli tylko może a nie musi występować.

rozumiem że 3000 to wersja a nie tylko pojemność silnika

Dosłownie, Oma 3000 to nie to samo co Oma z silnikiem 3 litrowym...

Potwierdzam Omega 3000 to nie to samo co omega z 3 litrowym silnikiem. choc taki napis ma na tylnej klapie, pewnie dla zmyły!

Ja osobiscie wymeinilem tuleje tylnej belki oraz laczniki stabilizatora tylne a okazalo sie ze mialem skrzwiony wahacz hehe oponki nowe na tyl kupilem i problem zniknal Co do zbierznosci tylu to wiem od zjamomegoze sie nic nie ustawiam nie wiem moge sie myslic

A co to jest Carlton 3000 GSI ? To GSI mnie interesuje....
Czy Ty Piotrze wiesz cos o roznicach Omegi 3000 i Omegi 3.0?
Ponoc miala byc to roznica w nadwoziu, spoilery itp.

Cytat:
2003-11-03 09:46:13, boogie pisze:
Ponoc miala byc to roznica w nadwoziu, spoilery itp.

jeszcze różnica w sprężynach, przez to oma 3000 jest dużo twardsza, i niżej posadzona, troszeczkę inne wnętrze, inna kierownica z ładnym wpisem Omega 3000, ewentualnie ustawienie zbieżności kół tylnych, troszeczkę inny program ABS'u, 2 sposoby chłodzenia (nawet bez klimy), elektryczny i wiskoza, inne pochylenie kół przód, tył (kąty)

jak sobie cosik sobie jeszcze przypomnę to dam znać...

Carlton GSI to omega 3000 w angli. To wiem a reszte opowie URG jak zechce. Na stronie LOB jest info na ten temat.
Omega 3000 to usportowiona wersja omy A

Hej

Co do osadzenia 3.0 to jest rowniez nizsze. Wynika to z wagi wiekszej o 200 kg. W 3000 efekt jest wiekszy, bo plastik pomaga w postaci spojlerow i progow.
Kierwonica jest podobna do Diamanta - ino 3000 logo na niej jest.

Usportowiona.... Ale jakichs zasadniczych roznic nie ma zdaje się.... typu technologii napedu itp.

Pozdro