Klocki hamulcowe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich!
Zwracam się z pytaniem jakie klocki najlepiej zastosować przy wymianie zostawiając jeszcze stare(oryginalne) tarcze. Zależy mi na tym aby był skuteczny hamulec, gdyż nie nawidzę wolnej jazdy.
Pozdrawiam DAREK2

w takich przypadkach najlepiej nie oszczedzac tylko zastosowac nowe elementy znanych producentow

W takim wypadku dobre klocki szybko zjedza tarcze. Imho lepiej wstawic caly komplet, na dluzsza mete duzo bardziej sie oplaca

Jesli nie masz kasy na tarcze to kup oryginalne klocki.
Uważaj na podróby - oryginalne kolocki są pakowane w granatowe pudełko z białymi ramkami, lisciem kapustu i napisem made in Korea. (110 zł.)

Moje oryginalne tarcze na klocka Ferrodo zaczęły niezle sie przegrzewać. Klocki wytrzymywały znacznie więcej niż tarcze i efekt był taki że tarcza była punktowo fioletowa...
Od momentu zainstalowania tarcz Brembo Max i klockow Ferrodo auto hamuje zajebiście...

Dziś kupowałem tarcze w firmie Moto-Kor i gościu polecał mi klocki nie pamiętaj jakiej nazwy ale twierdził, że sa dużo lepsze od orginalnych. Mają je w samochodzie służbowym i bardzo sobie chwalą a koszt coś koło 65PLN.

Ja od kwietnia jeżdze na TEXTAR-ach no i jest dużo lepiej !!

I podobno TEXTARY to sportowe klocki !!

Polecam mi się podobjaą dałem około 190 za komplet.

Raffsa

A ja jeżdżę na klockach, bębnach i szczękach "Made in EU for Opel Kadett, Vauxhall, Daewoo itp" Działają!

Serdeczne dzięki za wszystkie odpowiedzi, ale żadnych z wyminienionych przez Was u mnie jeszcze nie znalazłem. Znalazłem za to ATE i mam pytanie czy możecie coś na ich temat powiedzieć .
Pozdrawiam DAREK2

Ja Ci polece tarcze Textara (190 zl/2 szt.) i klocki Remsa. Ludzie w Nexiach maja i sa zadowoleni, Tomek M tez mial Textary i nie narzekal

Co powiecie na klocki TomexC

Strona producenta : http://www.tomexc.com.pl

Kosztują 59 PLN. Zaleca mi je stary dobry sprzedawca we Wrocku. Nigdy jeszcze mnie nie naciął a kupiłem u mniego sporo gratów.
Wyglądają porządnie.

Jakieś doświadczenia z ta firmą? Moze nowe źródło dobrych klocków będzie

A ja pozostaję wierny zestawom hamulcowym firmy EBC.
Klocki kosztują ok. 250 zł. zale sa bardzo porządne.

Jednak przy zmianie na takowe efekt może być taki o jakim wspominał kilka postów wyżej Maciek GT