Zawieszene w górę

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

mam pytanko dotyczące " delikatnego" podniesienia i utwardzenia zawieszenia w mojej corolce.
Sami wiece , ze Toyota ma strasznie niskie zawieszenie, ja czesto jezdze po drogach nieutwardzonych (las) i cały czas szukam podwoziem po korzeniach, kamieniach itp. Jak jadę sam to nie ma poroblemu, ale jesli ktos usiądze z tyłu lub wrzucę cos do bagażnika to sytuacja robi się nieciekawa. Czy moze ktos z Was ma jakies propozycje co z tym zrobic. Wiem, że musze kupic twardsze sprezyny (ale czy dalej idac musze kupic tez inne amortyzatory?). Nie chce zrobic z mojej corolki samochodu terenowego, ale chcialbym zwiekszyc swoj komfort psychiczny jezdzac po nieutwardzonych drogach, a nie stac mnie na LancCrusier-a

Wystarczy wymiana sprężyn. Jak na początek. Później można się pobawić w amorki.
Ale sprężyny powinny wystarczyć.

Tak a'propos podnoszenia...
Czy ktoś ma może dane techniczne sprężyn do Cariny E Kombi 2.0 benzyna ?
Pozdro.

Perzanku a co ty terenówe chcesz zrobić?
Ja niestety nie znam tych danych.
Jak bym znał napewno bym ci pomógł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cytat:
2003-10-27 16:41:22, benezis pisze:
Perzanku a co ty terenówe chcesz zrobić?
Ja niestety nie znam tych danych.
Jak bym znał napewno bym ci pomógł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Niekoniecznie terenówkę, ale tak ze 3cm w górę i trochę twardziej. Może z czymś takim nie zmasakrowałbym skrzyni i dwururki w Stilo
Ostatnio u staruszków na osiedlu zrobili debilne progi pod górkę ! Jak jadę szybciej niż 3-5km/h to targam brzuchem
A i po polnych drogach też często się przemieszczam.
Kurde, to lekka przesada, żeby w kombi po wsadzeniu 1-2 osób tak dupa siadała
Pozdro.

A spróbuj w firmach zajmujących się amorkami i sprężynami.
Masz tu jedną z Gdańska. Podobno dobrzy są to i na telefon cośik może podpowiedzą.
Nagengast