Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() marcos yaris-ka warszawa | 2003-10-27 17:23:31 lancie raczej odrazdzam bo to wloska robota wiec zacznei sie sypac ![]() |
![]() mandes TOYOTA DRIVER Toyota Starlet Warszawa | 2003-10-27 18:08:51 Osobiście polecam Camry V6 (ale produkowaną w Japonii, a nie w Canadzie). Tak się stało, że akurat mój teściu takim pomyka na codzień juz od 3 lat i bardzo chwali sobie autko. Pozdrawiam |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-10-28 08:28:17 Samochód rodzinny, duży bagażnik, wygoda.
Ja bym szukał w kolejności: Avensis 2.0 Camry V6 (Japonia) Mazda 626 |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-10-28 09:24:14 Ave w wersji liftback lub kombi (jak chcesz wózki wozić) to dobre rozwiązanie. W stosunku do Cariny bez specjalnych zmian co mu się na plus liczy. Wygląd faktycznie przeciętny ale to już zależy co jest dla Ciebie istotne. Bagażnik liftback'a Cariny to ok. 520 L a po złożeniu tylnich siedzeń (10 sekund) ponad 1000L ( w Ave będzie tak samo). Ja bym zawsze brał model który co najmniej 2-3 lata jest już na rynku i wiadomo czego się można spodziewać. Słyszałem, że pierwsze modele Ave II (tej nowszej) były cośik nie bardzo. Osobiście decydowałbym się na tego roczniaka o któym piszesz z reklamą. 3 latka szybko miną a będziesz miał fajne 4-letnie autko którym pojeździsz jeszcze dwa razy tyle. Ewentualnie na starszy model ale rocznik 97-98.
Nie wiem jaki bagażnik ma Camry ale z pewnością to autko warte jest polecenia - to już klasa wyżej. No i upieram się przy Maździe 626 - też bardzo dobry wybór. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-28 09:50:50 Wprawdzie jeżdżę tylko mały Yarisem i do Avalonki trochę mu brakuje, ale....
Moim zdaniem wszystkie z aut, które wymieniłeś są co najmniej dobre i warte zakupu. Jest inny problem - gdzie kupić taki samochód w dobrym stanie? To przecież jasne, że nawet Camry może dać w kość, jak będzie zajeżdżona, albo kiepsko zrobiona po poważnej stłuczce. Do czego zmierzam - może zamiast skupiać się na konkretnym modelu auta, który chcesz kupić, porozglądaj się za każdym samochodem z Twojej listy. A decyzja o zakupie niech będzie uzależniona od stanu danego samochodu. Pomyśl o tym i powodzenia w szukaniu. |
![]() Micaj TOYOTA DRIVER Carina E 1.8 GL LB Starogard Gdański | 2003-10-28 09:59:36 To jest kolejna sprawa. Ale dla cierpliwego. Ja swojej 1.8 liftback szukałem ponad pół roku. Obejrzałem w tym czasie ok. 30 Carin. I wiecie co - każda była stuknięta. Z jednym wyjątkiem - cudnie zadbana, regularnie w ASO, bajka. Szkoda, że 1,6 sedan, no i gość chciał za nią dużo więcej niż średnia rynkowa - rok temu 29 tyś. za 96 rocznik! A i tak pewnie sprzedał.
Słowem trzeba cierpliwości i coś się znajdzie. Warto szukać w ASO - dostaniesz gwarancję, wózki są sprawdzane dokładnie. Czasem ciut droższe niż na rynku ale i tak sie opłaca. Poza tym możesz zostawić na wymianę swój. Bez latania po giełdach i jeżdzenia z dziwnymi typami na jazdy próbne. Następną furkę tak właśnie kupię. Albo ściągnę bezpośrednio z Japonii. |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2003-10-28 10:00:49 Ogolnie polecam toyotke, nie bnedziesz żałował!!!!! ![]() ![]() ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-28 10:24:35 Jesli chodzi o gaz i camry v6 to mielismy klubowicza z lodzi z taka fura i faktycznie mowil ze po zalozeniu gazu jezdzil jak 1,3 ale po korekcie (okazalo sie ze wersja europejska jest inna niz amerykanska i zle dobrali) jezdzila super. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-28 11:22:45 Ze sprowadzenie auta z zagranicy (w przypadku japończyka) jest jeden podstawowy problem - cło. Zapłacisz ok. 38% wartości auta. A to się opłaca tylko wtedy, jeśli kupisz za granicą auto za bezcen. Co w przypadku dobrze utrzymanej japońskiej limuzymy raczej nie wchodzi w rachubę. Dlatego przede wszystkim ludzie sprowadzają auta europejskie ![]() Chyba pozostaje szukać w Polsce. |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-28 11:31:39 Jeszcze jedna ogólna uwaga.
Faktem jest to, że jeśli zależy Ci na w miarę tanim urzymaniu auta, to kup jakiś model, który jest stosunkowo popularny w Polsce. Jak się wpakujesz w egzotykę, to będziesz potem szukał po świecie części i serwisu, który coś będzie umiał naprawić. Trochę to ryzykowne. Tak więc stawiam na Camry, albo Avensis. No chyba że Accord ![]() ![]() ![]() |
![]() Lwiecz01 TOYOTA DRIVER Lexus LS400 '99 VVTi Kielce/Warszawa | 2003-10-28 14:00:16 Jackal ---> Dzięki !! ![]() ![]() ![]() Wiem, że jest kiepściutko z częściami do niej i lepiej je samemu sprowadzać z USA, niż polegać na serwisach. Niestety czasami sprawia to problem. Co prawda psuje się to tak żadko i tak ograniczona jest lista napraw, że można się zaopatrywać np. miesiąc wcześniej przed ymianą rozrządu... Gorzej jak się w coś wjedzie i vice versa. Mały jest też bagażnik 417 litrów. Odnoście Camry, to pojawiły się tutaj już zdania, żeby szukać wersji japońskiej. Hmmm.... tylko że ja wciąż nie wiem jaka to ta japońska... Czy to ta sama, którą zwą "wersją na Europę", czyli kupowana w salonach w Polsce ? Jeżeli tak, to kiepsko będzie raczej z automatem, tudzież z rocznikiem 1997 - ten model to się chyba wogóle nie sprzedawał w Polsce... _Artur ---> O Accordzie myślałem, ale traktuję to autko jako mniej rodzinno-komfortową limuzynę, a bardziej jako sportowy wózek wyższej klasy ![]() Po wejściu do Unii mają zostać zlikwidowane cła wewnątrz Unii (czyli tanio przywozimy samochody z Europki - o ile czegoś nie wymyślą clowny z rządu) i znacznie obniżone te z Japonii czy z USA. Może zacznie się sprowadzać auta z Japonii... Ale raczej chyba nie bardzo, bo już z USA sporo to kosztuje ze względu na transport, a z Japonią będzie tak samo, albo jeszcze gorzej. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-10-28 14:17:46
Popatrz tutaj Camry lub tutaj japońskie modele Toyoty. Ciśnie mi się na usta pytanie DO CZEGO POTRZEBUJESZ TAKIEGO WIELKIEGO SAMOCHODU ?????????? |
![]() _Artur TOYOTA DRIVER Yaris Terra Jaworzno | 2003-10-28 15:05:21
Myślę, że jest on wystarczająco komfortowy nawet dla rodziny. A już na pewno w porównaniu z Toyotami ![]() ![]()
Jackal, a Ty nie chciałbyś mieć Camry? Bo ja bardzo ![]()
W takim przypadku przynajmniej części eksploatacyjne (filtry, klocki, itp.) powinny być bez problemu dostępne w Polsce w rozsądnych cenach (np. w JapanCars itp.) A w tej kwestii też możesz mieć problem, jak kupisz unikat. Moim zdaniem to bardzo dużo ryzyko. Nie życzę Ci tego, ale nie daj Boże jakaś stłuczka - i co wtedy? Zamawiać samemu chłodnicę w USA i czekać 3 miesiące? ![]() No nie wiem, ja bym to przemyślał na Twoim miejscu. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-10-28 15:11:29
Pewnie, że nie. Chyba że Camry byłoby nowe, to bym je szybko sprzedał i kupił auto, którego naprawdę potrzebuję - obecnie jest to segment C. Dla mnie auto nie musi być uzupełnieniem/przedłużeniem "ptaszka", ja kupuję to czego potrzebuję, a nie na pokaz przed sąsiadami czy laskami. ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-10-28 15:24:41
No i masz .... Zgadzam sie z Arturem - tez bym chcial takie Camry - V6 czarne 96/97. I wcale nie na pokaz ani do przedluzania ptaszka, ani na podryw. Po prostu piekna i wygodna fura z klasa. |