Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yenot DEADSOUL Omega A C20NE Caravan Wrocław | 2003-10-28 09:46:29 Hi !
Stawiam na łącznik stabilizatora . To taki pionowy element, dojrzec go mozna za kołem, z przodu. |
Prowo LOB WETERAN Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-10-28 10:03:29 Skręć koła i naciskaj - jak przestanie stukać to pewnie łączniki. |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-10-28 14:56:48 A moze to po prostu amortyzatory.Jesli masz olejowe to moze byc taki efekt.U mnie jest podobnie i to tylko w mrozne dni,mimo ze amortyzatory sa w stanie 80% sprawnosci. ![]() |
p123 Warszawa | 2003-10-28 15:21:23 Też stawiam na amory. Czy można coś z nimi zrobić by nie skrzypiały? Nie pamiętam ile miały % ale na przeglądzie było OK. |
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-10-28 19:14:14 Nie mam pojecia jak temu zaradzic ale w sumie czy to bardzo przeszkadza? przeciez to kwestia przejechania kilku kilometrow i po bolu.Zapytajcie fachowcow od amortyzatorow.Pozdr ![]() |
![]() Andyfi Oldsmobile Aurora Siedlce | 2003-11-02 16:41:50 Jeżeli coś stuka lub puka należy głośniej ustawić radio. Zawsze pomaga ![]() ![]() ![]() |
![]() ddar Omega B 2.5V6 Kombi Iława | 2003-11-03 20:17:08 Miałem to samo. Na przeglądach niby było w porządku ale kiedyś sprawdziłem samochód na szarpakach dla samochodów ciężarowych. Takie stukanie i wibracja kierownicy w zakrętach na dołkach to sworzeń dolny wachacza przedniego. Na dużych szarpakach wyjdą też inne nawet najmniejsze luzy w zawieszeniu. Polecam taki eksperyment każdemu poszukującemu niedoskonałości w zawieszeniu. Omega jest na prawdę ciężka na zabawkach dla normalnych samochodów nie wszystko się ujawnia.
Pozdrawiam |
![]() Tom_J LOB NET MEMBER Tczew | 2005-11-15 22:26:43 kiepska guma jest w zamiennikach za miękka i się wybija na naszych drogach, oryginały trzymają długo.
....po wymianie tulejki ustaw zbieżność na nowo. |
spychu Omega B Caravan Łódź | 2005-11-17 20:27:36 Powiem tak, ostatnio wymieniałem łożysko na mc phersonie (nie wiem czy tak się to pisze ![]() W ASO nawet nie chce myśleć ile by mnie policzyli. Za łożysko (wcale nie lepsze niż to SACHSA które kupiłem) + wymiane. No ale wkońcu darmowa kawa, herbata, czy też woda mineralna w poczekalni, musi się im jakoś zwrócić ![]() W Łodzi w TRAXie na Żeligowskiego za głupią zapinke na obudowe filtra powietrza musiałem zapłacić 36zł. A kupowałem dwie czyli ponad 70zł i oczywiście na miejscu nie mieli tylko na zamówienie. Inna kwestia to np. wkład filtra powietrza, co gorszego widzisz w zamienniku dajmny na to FILTRONA za którego płaciłem 14zł, niż "orginał" opakowany elegancko w pudełko z napisem TRAX Opel za 42zł. Oczywiście, jeśli mówimy o zamiennikach do zawieszenia, czyli końcówki drążków, łącznik stabilizatora, tuleje na wahacze, łożyska itd. Zgoda, że są lepsze i gorsze, ale i tak wole dajmy na to wymienić łacznik stabilizatora (dobry zamiennik) strzelam po 40 tyś km, niż oryginał (2x droższy albo i więcej) po 60 czy 70 tyś km. Pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: spychu dnia 2005-11-17 20:29:21 ] |