Jak dojechac niezarejstrowanym 125? moze ktos ma lawete:)))?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sprawa wyglada tak kumpel kupil sobie dfa na czesci, autko na chodzie tylko do dlugich tras sie nie nadaje bo ma dosc uszkodzona chlodnice. Ale rzecz w czym innym nie wiemy jak to cholerstwo dowiezc z KROSNA do RZESZOWA* bo:

- Jest nie ubezpieczone i nie zarejstrowane
- Czy na holu mozna wiezc takie cos? jesli nie to:
***- Ile kosztuje wynajecie lawety? Moze ktos wie skad ja dorwac w rzeszowie?***

*dla ludzi spoza regionu ktorzy nie wiedza to jest to odleglosc 60 km

pozdrawiam

WITAM ŚRADNIO LAWETA TO KOSZTUJE 60-100PLN.NIERADZE CHYOLOWAĆ BEZ MOTYLA LUB LAWETY MOŻNA SIĘ NARAZIĆ MINIMUM NA 3500 PLN KARY ZA BRAK OC

BEZ OC LUB LAWETY NIEDARADY

Znam takich, co przekladali tablice z innego auta Ja ostatnio jechalem 2km mirafiorka do rozbiorki bez papierow (2km po asfalcie, reszta czyli jakies 10km lasami) ta adrenalina....

Jak ja sprzedawalem niedawno Zastavke gosciu poprosil mnie,czy nie moglbym dowiezc mu auta z Warszawy do Gorlic [ok.400 km].Nie mialem OC i przegladu. Niewiele myslac pozyczylem od kolegi papiery i blachy z jego Zastavki i smignalem do goscia ...Wczesniej jezdzilem tez tak ze dwa tygodnie na jego blachach... Trzeba sie strzec dzwona i juz ))

To ja jeździłem dwa tygodnie komarem bez rejestracji normalnie po mieście tylko musialem uważać na patrole jak jakiś zobaczyłem to sie gdzieś skręcało albo chowało

ja jestem z krosna i jakie to auto kupujesz???
wyborow transportu jest kilka albo go zaladowac do ciezarowki z paka kryta zeby nie wiedziala policja co wieziesz albo wynajac lawet (pomoc drogowa)
jest godsc w równym to jest jakies 12 km od krosna i z tego co pamietam to on bierze 1.8 za kilometr drogi
odpisz moze ci doradze jakos

i rzadnego motylka ani ciagniecia go na linie nie polecam i w dodatku jak to nie ma ani przegladu ani ubezpieczenia
najwazniejsze jest zeby miec ubezpieczenie

W moim otoczeniu do tej pory było już kilka maluchów jeździło na jednym komplecie papierów i tablic, nigdy tego jakoś nie sprawdzali przy kontrolach.
Tak jak wspomniano są dwa wyjścia (w rozsądnej cenie):
1. Tablice i papiery z innego auta (najlepiej jeszcze tabliczke przerzucić) i tak zabrudzić nr silnika i wybite na nadwoziu żeby nie były zbyt łatwe do odczytania. do tego z 200 zeta dla ewentualnych "kontroli" (ech ta korupcja) - w ostateczności trzeba się chwytac wszystkiego. Oczywiście nie po głównych drogach tylko jakimiś bocznymi i najlepiej mieć jakiegoś "pilota". 60 km to nie jest az taki wielki dystans.
2. Na pakę jakiejś ciężarówki wujka (ciotki(?)) - na pewno masz kogoś z ciężarówką w rodzinie. Laweta to już dość drogi interes ale za 200 powinieneś coś znaleźć.
Zastanów się co się bardziej opłaca i do dzieła!
ps. Powodzenia

Wynajmij sobie kolesie z ciezarowka jak wspomnial kolega wczesniej, napewno kogos znajdziesz z jakims starem a tacy nie biora drogo i spoko mozesz wiesc napewno drozej niz laweta ci nie wyjdzie, szkoda ze nie mowiles wczesniej wojek mial stara bym od niego chycil i brejdaka bo nie mam C i moglismy jechac ale zapozno.
Pozdrawiam

Mozesz jechac na żywioł......ale tego nie radze ...hehe znam kolesia co wzioł takie auto na chol ale nie wiem co by mu to dało jak by go policja złapała PAZDRO dla STASKA

hmmm widze ze tu jest temat o mnie poruszany. hehe no wiec sprawa sie wyjasni w ciagu tygodnia . a dokladnie bedzie trwala okolo tygodnia a zaczyna sie jutro . poniewarz jedziemy w 3 samochody z 5 diaxami i rozprujemy do na czesci . czesci przywieziemy a reszta do sasiada za plot . to jest najtansze wyjscie . atrakcyjna cena z fiata nie bedzie tak atrakcyjna jak przywioze je w calosci . a rozbite ... po co mi .... wazne by organy na przeszczep byly git . Porobie doozo zdjec . Dejta tu sprawa dla ciebie wez kamere nakrecimy jak .... ty juz wiesz co nakrecic . pozdrawiam

dzieki za wszystkie odpowiedzi kilka z nich naprawde mi sie podobalo i mozliwe ze z KIPRA je wykozystamy szczegolnie dobry jest numer z tablicami i z pilotem.
Generalnie to strasznie ciezko cos takiego przewiezc

Jeszcze raz dzieki i czekam na kolejne sugestie