MotoNews.pl

Ja chcę taki silnik!1!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toyota 4AGE 1.6 litre, 20 valve, (3 inlet and two exhausts per cylinder) turboed engine. I don't have any power figures or info on it, but I'd guess it'd be well over 300 horsepower. Yum!

To sobie kup tylko ciekawe jak to się zachowuje w aucie jeżdżącym po naszych drogach.

Ciekawe skąd oni czerpią takie dane - 300 KM, dlaczego nie 400 KM?

Cytat:
2003-10-28 16:15:46, jackal pisze:
To sobie kup tylko ciekawe jak to się zachowuje w aucie jeżdżącym po naszych drogach.

Ciekawe skąd oni czerpią takie dane - 300 KM, dlaczego nie 400 KM?

bo to nadal jest 1.6 ...

ten silnik ma ponad 160KM

Cytat:
2003-10-28 18:42:21, dera pisze:
ten silnik ma ponad 160KM

he he oczywiście że ma ponad 160 koni, a to ponad to prawie jeszcze raz tyle bo to jest 4AGE tylko z małym TURBO !!!

rogacek chyba mamy wspólne marzenia taki mały że i do cariny i do yarka szczepić wypada

A ja zamawiam taki silniczek tylko ciekawe czy mnie na to bedzie stać????????

A mnie denerwuje podawanie liczby zaworów w formie np. 20V. Nie wiadomo czy to 5-cylindrowy silnik i 4 zaw. na cylinder, czy 4-cylindrowy z 5 zaw. na cylinder? To samo z 12V.
Gdy 8-10 lat temu silniki 16-zaworowe robiły się modne i wypadało już mieć taki w swoim nowym samochodzie, spotkałem człowieka, który gasił wszystkich mówiąc że on ma dwudziestoletni samochód i też 16 zaworów. Dopiero po chwili dodawał że ten pojazd (Jaguar) ma 8 cylindrów.

siedział w ae86 najpopularniejsz drift machine w japonii w polsce jest tez kilka sztuk
slinik z osprztem mozna sciagnac z japonii za 10000-12000

A ja bardzo kce na gwiazdkę do mojej gwiazdki taki lub taki silniczek
a i jeszcze żeby moje autko śmigało jak te tutaj link 1 i link 2, ja normalnie nie będę mogł spać po tym co zobaczyłem i nie potrzebuję wcale BlackTopa

[ wiadomość edytowana przez: ko-hoshi dnia 2003-10-28 23:38:49 ]

cosik mi się z linkami pożgało, ale teraz bedzie dobrze

jak ktoś udostepni jakiś ftp moge wrzócić filmik jak smiga corolla 3x turbo i kultowy drifting ae86.

edition:
AE863x turbo: http://www.turbocorolla.com/media/video/3rotorAE86.asf

[ wiadomość edytowana przez: neon dnia 2003-10-29 00:27:40 ]

hmmm a mzoe do gwaizdkui na gwiazdke heheh bo takie kolorki siakies fajnie switeczne

Tu macie link do Volvo V40 1.9/360 KM

O tym samym samochodzie: http://motoryzacja.interia.pl/tuning/xtrema/artykul?art_id=20962

Plus bardzo pouczająca wymiana poglądów w dyskusji na tamtejszym forum.

Panowie my tu Toyki lansujemy only a to Volvo i pan Jaremi to ciekawostka przyrodnicza śjakaś