Potworne spalanie [126p]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chlopaki doradzcie gdzie mam szukac - ostatnio na trasie + troche miasta wyszedl mi 9l/100km - na trasie predosc przelotowa 100 + wyprzedzanie = 120 - wiem ze to moze i za duzo, ze moze noga troche ciezka ale 9l na trasie ???? wszystko posprawdzalem jesli chodzi o szczelnosc ukladu - silnik po remoncie 2000 km - kobinacja dysz 117/220 - co zrobic - pozmniejszac dysze? da to cos? czy nie zmiejszy sie za bardzo jego dynamika? doradzcie.........bo ja juz nie wiem gdzie i czego szukac

Jeśli zmniejszysz dyszę to napewno spadnie spalanie ale i dynamika pójdzie się... trzeba wybierać - coś za coś niestety .

Dysze zostaw albo zmniejsz na 117/200 i ustaw gaźnik - pływak!!!! To jest najważniejsze. Pozdro

Twoj maluch do mlodych nie nalezy dlatego sprawdz szczelnosc calego baku. 3 srubki i bak masz w rekach To nie beda dysze bo ja mam wieksze a i tak za 8 litrow nie wyskocze w zaden sposob.

Kiedyś na 650 km ze Zgorzelca do Stalowej, maluch ojca spalił 85 litrów paliwa! Nie był regulowany, bo właśnie go odebraliśmy i nie było na to czasu, na miejscu okazało się, że nie było żadnych luzów zaworowych. Może powinieneś posprawdzać wszystko po kolei.

luzy zaworowe poprawione dwa tygodnie temu

bak szczelny - tez jakis czas temu sprawdzalem, poza tym nie widac zadnych plam pod autem ani nawet nie czuc paliwa kolo auta

co do plywaka to tez sprawdzalem - ale i tak gaznik bede jeszcze razy wyciagal - musze go dokladnie przejrzec bo cos mi sie wydaje ze to przez niego - bede lookal moze dzisiaj - a jak cos znajde to napisze

pozdro

Ludzie bez przesady!!!
Non stop sandał!! Przecierz to musi palić.......

P.S. Rozwalacie mnie......

Gari jaki sandal - normalna predkosc hehe - rozumiem ze ma wciagac ale bez przesady nie 9 litrow !!!!

może źle obliczyłeś spalanie??
sprubuj ekonomicznie przejechać tą trase i zobacz ile spali
coś kosztem czegoś.....

Cytat:
2003-10-31 12:36:59, Grzechu pisze:
Gari jaki sandal - normalna predkosc hehe - rozumiem ze ma wciagac ale bez przesady nie 9 litrow !!!!

Garii ma racje i dziwie się że przy dyszy powietrza 220 Ci tyle pali. Mnie na 117/200 palił 4,5 litra przy prędkości 100-110. A Garii 100km/h to on jeździ u nas po alejach o trasie nie wspomne. Pozdro

Czy potworne??? Mój przy dyszach 115/190 pali średio 11 litrów.

to dziwne ale moj pocisk na trasie spala ponad 7 litrów...w mieście kolo 6,5...chyba prędkośc i przegrzewanie go tak dobija??

rozumiem, ze twoj maluch to prawie seria.
9/100 to zdecydowanie zbyt duzo, ale jesli cos zle ustawione + pedal w podlodze caly czas to da sie zrobic.
ja prowadze statystyke od roku (czyli mniej wiecej tyle ile sam bawie sie silnikiem) i na poczatku nie schodzilem ponizej 8. nie bylo sily!, teraz na trasie udaje mi sie zejsc ponizej 5, a srednio mieszcze sie w 6 nie zmieniajac techniki jazdy (pol - "trasa", pol miasto i kreciolki).
musisz zrobic porzadna regulacje, albo rzeczywiscie zle policzyles...

no prawie seria - -1,8 mm zdjeta glowica, walek zmieniony na ekonomik, lekko porobiony gaznik, wywalony krokodyl z dolotu i wyciety polksiezyc pod filtrem, wydech wupex - to chyba wsio

dzisiaj nie mialem czasu zajrzec do gaznika ale cos czuje ze bedzie po niedzieli w drobny mak rozlozony i skladany na nowo - i chyba pozakladam mniejsze dysze bo coraz wiecej musze jezdzic a kasy jak nie bylo tak nie ma

moim zdanie zmien dysze na mniejsze po co ci takie duze przy prawie seryjnym silniku to nic nie daje wrecz przeciwnie silnik nie potrzebuje tyle paliwa i nie spala wszystkiego co za soba sprowadza wieksze zurzucie paliwa

aha 9 litrow to nie jest tak zle koles mial serie wszystko ekonomik nawet wsadzil najmniejsze dysze i natrasie palil maluch 8l pozdro

He he a slyszalem ze maluch to ekonomiczne autko Nie no przy serii takie spalanie to naprawde gosc na rekord idzie.
P.S. Rabbit patrzyles czy za tym kolesiem taki sznurek paliwa nie zostaje ? A moze mu z rury kapie ?
Pozdro

powaga gostek nie wie co robic ja bym wypierd...ł taki silnik

Ja bym przeregulował cały silnik od nowa to mało roboty a daje efekty, zobacz do: zaworków ,gaziora, zapłonu. Regulacja powinna pomóc.

Mój maler w mieście przy ostrej jeździe pali 6 litrów, a jak jechałem do Szczurowej to jadąc non stop 90-100km/h + błądzenie po kraku wyszło około 4,5litra/100km (w silniku mam tylko glowice -2mm, dziury w puszce od filtra i MAGICZNĄ TULEJKE w podstawce pod gaźnikiem)