Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() ziga PEUGEOT 406 2,0 HDI Gliwice | 2002-10-02 13:31:22 JA wymieniam co 50.tys koszt paska max.20zł
a na co zwrócic uwage ? napewno na to zeby na 3 wymianie zmienic napinacz ,no i zeby czasem nie uszkodzić żadnego kułka,bo będzie sie zdzierał pasek no napewno jakos sobie poradzisz ![]() |
![]() NoBo SC Sporting 1.1 SEICENTOMANIA! | 2002-10-02 14:41:19 Dobre pytanie Admirał. W 1,6 GLI nie ma napinacza.Wymienia się pasek i kółka.
Ja wymieniam co 50.ooo i jest O.K. ostatnio chciałem dojeździć do 55.ooo i padł przy 52.ooo.Całe szczęście że nic się nie stał bo wyleciały tylko 3 zęby i upiekło mi się !!! P.S. Niewarto oszczędzać 10-15zł, bo można stracić o wiele więcej. może GDA coś powie więcej na temat kosztów zbyt późnej wymiany paska! ![]() |
![]() Robaczek Polonez 1.6 GLI (LPG) WARSZAWA / WŁOCHY | 2002-10-02 14:52:40 Ja wymieniłem po 95 tyś. ale nie polecam nikomu tak długo czekać
Pozdrawiam Robaczek ![]() ![]() |
![]() MichalSW Miłośnik FSO FSO Polonez Caro Plu ... Kielce | 2002-10-02 16:41:38 Pasek zmienialem zawsze po przejechaniu niecalych 60 tys. km Czy wymieniac kola pasowe? Otoz ja przez 168 tys. km mialem oryginalne i nic sie z nimi nie dzialo. Zeby byly cale i nie widac bylo zeby cos sie mialo stac. |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-02 16:43:18 Aha i uwazaj zebys nie przestawil nawet o jeden zabek
Potem jeszcze mozna sprawdzic luzy zaworowe ale u Ciebie to juz chyba hydrauliczne powinny byc |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-02 16:47:13 sorki ale pomylilem sie jak masz gli to powinienes miec raczej normalne zaworki
Dla przypomnienia pokrywa klawiatury w hydraulicznych powinna byc czarna |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2002-10-02 20:28:33 Wymiana jest prościutka. Całą instrukcję jak to zrobisz znajdziesz na pudełku, w którym kupisz pasek ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowienia Qba A jeszcze co do napinacza to widziałem takie coś przy "krajzedze" ![]() |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-10-02 21:46:54
Dokładnie - proponuję przeczytać mój post z czerwca tego roku : Pasek rozrządu |
![]() thaniel Miłośnik FSO Fiat Siena/Opel Astra Warszawa - Natolin | 2002-10-03 09:40:36 Troszke siem wystraszylem mam 120tys i nie pamietam zebym zmienial pasek rozrzadu
ale przepatrzylem faktury i mam przy 90tys byl zmieniany ufff pozdr |
yaro_D lublin | 2002-10-03 13:02:50 MOj GLI 1600 ma 98 tys i 3 razy juz zmieniałem pasek,koła sa w stanie dobrym,proponuje pasek rozrzadu good year jest super. |
![]() OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2002-10-03 13:14:10 Jesli chcecie dlużej pojezdzić danym egzemplarzem to proponuje zmienić rozrząd na plusowski. Wszystko pasuje, a pasek jest mocniejszy i ma inny ksztalt ząbków - trudniej je ściąć ![]() |
![]() Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2002-10-03 19:16:03 Jak obiecałem relacja z wymiany paska rozrządu: Śruby od koła pasowego nie odkręciliśmy ani pukaniem, ani stukaniem, rurą itp. Metoda na rozrusznik jest boska. Założyliśmy klucz szwedzki na śrubę, klucz płaski ustawiliśmy jako poprzeczkę opartą na przedniej belce i korpusie silnika i cyknięcie rozrusznikiem. Potem już tylko palcami ![]() ![]() Pozdrowionka Qba |
Maarcin Miłośnik FSO VW Passat B-4 1.9 TD ... Otwock | 2002-10-05 09:46:37 Dlaczego...???
Dlaczego tak późno zaczęliście ten wątek? Właśnie w czwartek szlag mi trafił pasek rozrządu ![]() Gdybym wiedział, to bym wcześniej wymienił (mam mojego polda od trzech miesięcy). Już zmienili mi pasek i ponoć innych szkód nie ma, chociaż tak mi jakoś trochę stuka i jest jakoś taka głośniejsza klawiatura. Będę się widział z mechaniorem w poniedziałek, to się jeszcze dopytam, może warto by było zajrzeć głębiej, zanim mi zawory powypadają... Zresztą i tak dobrze by chyba było wymienić uszczelkę pod głowicą. A właśnie - ile powinna kosztować wymiana uszczelki pod głowicą i ewentualnie inne rzeczy, które można przy takiej rozbiórce zrobić? Dzięki. pzdrv |
![]() Skora Miłośnik FSO Atus Pierdus Plusus ... Gdańsk | 2002-10-05 10:24:39 A i przy okazji wymien uszczelniacze z przodu silnika kosztuje to pare groszy a robota jedna i ta sama. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-10-05 11:17:50
późno ? już w czerwcu "trąbiłem" o tym popatrz kilka postów wyżej masz link do mojego posta co do stukania to powinieneś sprawdzić laski popychaczy jeżeli się pogieły to bedzie stukać, luzy na zaworach ustawiłeś czy poprostu tylko założyłeś nowy pasek ![]() |
Maarcin Miłośnik FSO VW Passat B-4 1.9 TD ... Otwock | 2002-10-05 18:18:15 GDA... ![]() Ale ja w czerwcu jeszcze nie miałem samochodu (własnego), a na to WSPANIAŁE forum trafiłem jeszcze póżniej.. A nie mam (i nie miałem) aż tyle czasu, żeby przeczytać WSZYSTKIE dotychszasowe posty. Ja oczywiście nie mam do Was żalu ![]() A co do stukania, to raczej nie są to niewyregulowane zawory (ja sam tego nie robiłem, ale sądzę, że nie regulował) - bo to nie jest taki typowy dźwięk-klekotanie niewyregulowanych zaworów, chociaż moje doświadczenie nie jest na tyle duże, żebym był tego pewien. W każdym razie kolejny raz wdzięczny za wskazówki- - pozdrawiam P.S. GDA, a może podpowiesz, co jeszcze powinienem sprawdzić/wymienić zanim znowu trzeba będzie holować. Dzięki. [ wiadomość edytowana przez: Maarcin dnia 2002-10-05 18:30:24 ] |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2002-10-05 22:46:20
Maarcin - to niedobrze, pomimo tego że założyłeś nowy pasek, twoje kłopoty napewno się na tym nie skończyły, zawsze zerwany pasek pozostawia mniejsze lub większe szkody, wszystko zależy w którym momencie to się stało (u mnie przy prędkości ok 50 km/h i do tego przy podjeździe pod górkę - naprawdę miałem szczęście że pogięły sie tylko laski) dlatego przyjrzyj się dokładnie objawom bo jak piszesz nie chodzi silnik jak trzeba. co do kosztów to w ASO zrzucenie głowicy kosztuje 600 zł ![]() ![]() powtórnie apeluję - zmieniajcie paski rozrządu częściej koszt 15zł i 0,5 godz pracy, zaoszczędzi to Wam kłopotu w przyszłosci |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2002-10-07 18:17:50 ile zrzucnie glowicy??
troszke chiba przesadzasz mam nadzieje |