Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-03 15:38:57 witam
mam problem z wyswietlaczem kompa, wyswietlacz jest w stanie fatalnym, tj jest uszkodzony czy tez zuzyty [gdy go kupilem juz byl w takim stanie] zastanawiam sie, czy mozna: - wylaczyc ten monitorek, zeby nie straszyl ludzi [tak sa teraz niezidentyfikowane kreski] - wymienic wyswietlacz/matryce na nowa [gdzie, za ile] samochod to vectra B, 1.8 '97 jesli to kwestia wymiany czesci to prosze o podpowiedz... jesli wymiana monitorka to droga impreza to prosze o wskazowki, jak to odlaczyc...sd warto tez sprawdzic, czy sam komp pokladowy [czy to dobra nazwa?] w ogole jest sprawny; najbardziej by mnie interesowaly oczywiscie wskazania spalania podczas jazdy |
![]() rmickey Vectra B 2.0 CDX Warszawa | 2003-11-03 16:14:29 Z tego co napisales wnioskuje, ze masz uszkodzony wyswielacz, nie wyswietla wszystkich pikseli. Niestety te wyswietlacze czesto podaja w VB.
Czeka Cie wymiana na sprawny. Na allegro jest gosc z Koszalina, ktory zajmuje sie regeneracja wyswietlaczy, sprzedaje sprawne i w rozliczeniu mozesz oddac uszkodzony. Juz paru chlopakow bralo od niego i wszystko jest ok. Ponizej znajdziesz link do jego aukcji. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=17172901 |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-03 21:58:07 dzieki za rzeczowa odpowiedz ![]()
tak, dokladnie o to chodzi
dzieki za namiary, zaraz do niego napisze jak on sobie wyobraza rozliczenie nowego/regenerowanego za uzywany widze, ze jestes z W-wy; czy wymieniales wyswietlacz w swojej vectrze? jesli tak to gdzie i za ile? Jaki warsztat generalnie bys polecal? mam co prawda pod nosem dobry [tak mi sie wydaje] warsztat [bema 25, bemowo], ale takie ceny mi rzucaja, ze juz tam nie pojade; ostatnio robilem paski rozrzadu i pare innych dupereli przy okazji wizyty u rodziny pod Toruniem - troche daleko, zeby specjalnie tam jechac |
Jorgi_Kce Opel Vectra Kielce | 2003-11-04 00:06:00 Witam! Wlasnie wczoraj uporalem sie z takim samym problemem... Wyswietlacz wzialem wlasnie od tego goscia z Allegro - bardzo w porzadku czlowiek, smialo mozesz do niego uderzac...
Co do wymiany, to jesli masz godzinke czasu i troche cierpliwosci, to mysle ze bedziesz mogl go sam wymienic ![]() |
![]() rmickey Vectra B 2.0 CDX Warszawa | 2003-11-04 09:51:32
nie wymienialem wyswietlacza w swojej i mam nadzieje, ze nie bede musial. Mam pelen komp wiec wyswietlacz bedzie sporo drozszy. Mam Vectre po liftingu i podobno wyswietlacze w wersjach po lifcie sa poprawione. Moge polecic Ci 2 warsztaty, z ktorych korzystam, ale to na privie. |
Jorgi_Kce Opel Vectra Kielce | 2003-11-04 10:20:07
No pelen komp to jakies 400-500zl z tego co wiem.. Mam nadzieje ze masz racje z tymi wyswietlaczami po liftingu... Chociaz z tego co ja wiem to nie ma reguly - wszystkie padaja... A tak na pocieszenie.. Z wiarygodnego zrodla wiem, ze BMW serii 5 i 7 tez maja ten sam problem.. Tylko u nich jest gorzej... Bo wyswietlacz jest mocno z zegarami powiazany.. Takze Opel gora hehe ![]() |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-05 14:08:40 dziekuje wszystkim za odpowiedzi, sprobuje najpierw wymienic samodzielnie, a nuz sie uda ![]() [jorgi - wyslalem Ci maila] jak moge sprawdzic, jakie funkcje ma moj komputer? czy np bedzie pokazywal spalanie? |
![]() Gallus Omega B 2,5TDS Koszalin | 2003-11-08 09:26:20 UWAGA - to ja regeneruję wyswietlacze
chodzi o stronę w UK na której jest pokazane jak "naprawić" wyświetlacz - jest to teoretycznie niemożliwe by po takiej ingerencji mogło to działać, coraz wiecej dostaję takich wyswietlaczy które niestety po takiej "naprawie" nadają sie jedynie jako podstawki pod piwo, jeśli chcecie zregenerować to prosze nie róbcie tego. Pzdr Sławek |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-08 09:32:21
hmmm a miales mi wyslac opis jak to sie robi, i sie nie doczekalem...a juz pare dni temu sie zglosilem, by to kupic |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-11-08 10:22:54 Na forum VECTRA-UNLIMITED jest dokładny opis jak ściągnąć zegary i dostać się do tego wyswietlałka wraz ze zdjeciami. |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-08 10:39:16 Jak ktos ma poduchy powietrzne to przed ingrencja w deske wylaczcie baterie albo wliczcie sobie koszt skasowania bledow poduszek w wymiane...... ![]() ![]() |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-09 00:07:21
no tak, ale Gallus wlasnie zasugerowal, ze te wlasnie instrukcje mozna sobie o kant dupy obic... |
kierowca Vectra B 1.8 Konstancin | 2003-11-09 00:07:59
Grynio dzienks za ostrzezenie...chyba po prostu do warsztatu pojde, moja nauka moze za duzo kosztowac ![]() |
![]() DamianSz Forumowicz OPEL OMEGA B FL 2,5 ... Kędzierzyn - Koźle | 2003-11-09 01:15:37 Kierowca na forum Vectry niejest napisane jak naprawić wyświetlacz, ale jak wyciągnąć zegary nieuszkadzając nic. |
Jorgi_Kce Opel Vectra Kielce | 2003-11-12 12:56:00
Gallus mowil o instrukcji na stronie UK i chodzilo mu o naprawe wyswietlacza, a nie o demontaz zegarow.. Demontaz zegarow moza spokojnie zrobic samemu PS A rozpiecie akumulatora polecam... Ja nie rozpialem i zalatwilem sobie licznik przebiegu ![]() |
Kamillus Vectra B Warszawa | 2006-02-13 16:57:49 Identyczny problem z wystwietlaczem. Nie wyswietla mi wszystkich pikseli. Chcialbym to naprawic bo mnie denerwuje. Wiecie moze gdzie i za ile cos takiego mozna zrobic ? Aha i cos czytalem iz jest opcja co do wyswietlania spalania itd. prawda to ? Jezeli tak to jak to cos podlaczyc itd? Jestem z Wawy, Zoliborz. Vectra B, 1.6, 1997.
Z gory wielkie dzieki za wszelka pomoc, do serwisu opla nie za bardzo mi sie spieszy zwarzywszy na ceny. |
profil-usunięty Pełnoprawny Klubowicz | 2006-02-13 18:47:16 Skontaktuj się z Gallusem. Ja płaciłem 100zł za wyświetlacz do astry. ![]() |
Kamillus Vectra B Warszawa | 2006-02-13 19:25:28 dzieki juz sie do niego odezwalem. pytanie jeszcze czy gallus wymienia tez ten wyswietlacz czy tylko nimi handluje. szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia jak go wymienic a czytajac posty nie chce tez jeszcze bardziej namieszac niz jest. |
Kamillus Vectra B Warszawa | 2006-02-15 12:17:39 niestety nie odezwal sie do dzisiaj, nie wiem co sie stalo... ![]() |