Szarpie [126]

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem. Po rozpedzeniu bolida do ok 80-100 km/h, auto zaczyna mi szarpac. Wydaje mi sie, ze to pompka paliwowa nie potrafi dostarczyc paliwa. Czy jest jakis sposob zeby to sprawdzic, bo nie oplaca mi sie kupowac nowej jesli to nie pompa. Co moze byc jeszcze przyczyna takiego zachowania ?

wyjmij podkładki spod pompy to zwiekszysz jej wydajnosc

Może być też zły poziom paliwa. Nie pamiętam który bo już dawno nie grzebałem ale chyba ten dolny. Pokombinuj. Łatwiej niż od razu z pompą modzić.

możesz mieć też coś nie tek z zapłonem, przynajmniej w moim przypadku tak było...

tak jak napisal Poochaty wyjmij podkladki spod pompy, moze to tez byc za mala przerwa na przerywaczu

Sprawdz platynki bo ja tak mialem jak wracalem z Olkusza z kreciolka byly w sumie dobre na oko ale juz mataerial byl zuzyty wiec do wymiany. Ewentualnie cos z pompa tak jak wczesniej pisali i poziom paliwa sprawdz. pozdro

moim zdaniem to moze bys pompka krzywka na walku moze byc nie zabogata szlifuj troche podkladke ebonitowa to moze byc lepi ej

Przy okazji witam wszystkich. Niedługo stanę się mam nadzieję szczęśliwym posiadaczem 126p, więc będę tu często.
Co do szarpania to napiszę tak. Koleś miał chyba ten sam problem, tzn. szarpało. Zaczął wymieniać różne części związane z układem paliwowym, a chodziło o jakiś kondensator za 25 zł - jeśli dobrze pamiętam i dobrze usłyszałem przez telefon.
Pozdrawiam.