MotoNews.pl

Jakie największe koła do Poloneza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie największe felgi i opony zmieszczą się do poldka, bez przerabiania nadkoli?

[ wiadomość edytowana przez: karas dnia 2002-10-02 21:32:18 ]

ja mam 205/50 r15 ale niewiem czy cos wiekszego wchodzi :|

pozdro

W ktoryms GT byl poldi z wielkimi kolami jak znajde to napisze ale to byly chiba fele 18"

pozdr

Widziałem (nawet sie z nim scigalem) poldka z kolami 195/60/15 -naprawde duuze koolka. A ten poldas z GT to miał chyba 215/35/17, ale raczej podcinane blotniki.

Ten w GT miał podginane nadkola felgi 18" i oponki chyba 235mm z przodu i zdaje się 265 z tyłu ale musiałbym sprawdzić

GRZAŁA

Ja miałem 205/50R15 przodi 205/55R15 tył na felgach 6,5 cala. Dystansami (5mm - wymi) da sie tak ustawić aby nie cieło opon o nadkola. Niestety te plastikowe są całe tylko do pierwszego dołka - co z uwagi na "rdzewiejnośc" poldka nie jest zbyt dobre.

tylko, ze Twoje byly dosc sliskie!! Oddales juz 14tki do piaskowania?

Kumpel ma 215 i 205/45R16

Witam.Ja również widziałem fotki PN A+ z 18" felami, a profil opony....żyletka.... Jednak by sie tam zmieściły trzeba zmienić nieco nadkola...Jazda po naszych drogach na takich kółkach jest nieco ryzykowna, ja optowałbym za 15" z 175-195 oponą z przodu( o odp.profilu) i 15" lub 16" z 195-205 z tyłu., takie 5-ram.z niemałym rantem.... . Sam nawet zacząłem szukać takowych, ale jeszcze nie znalazłem....

moze nie na temat....ale dzis widzialem w kraku kanta z oponami 295 na wszystkich kołach

Moim zdaniem na nasze drogi czyli dziury max kapec 15" 195 lub 205. Wiekszych nie ma sensu zakladac. Szkoda zawieszenia ( i tak juz wtedy sie jedzie po miescie jak na taczce), a po drugie kapec powyzej 15" jest zajebiscie drogi, nie mowiac juz o feldze, no chyba ze kupisz jakies uzywane fele i kapcie, a i tak sa one drogie. Bedziesz mial wieksze opory toczenia nie zerwiesz tak latwo kapcia i wzrosnie spalanie, spadnie przyczepnosc na mokrej nawierzchni, poprawi sie natomiast przyczepnosc na suchym i na zakretach i skruci droga hamowania.
Wybor nalezy do Ciebie. Ale 15" styknie.

Jak na mój gust i doświadczenia do poldzia najrozsądniejszyma rozmiarem jest 195/55R15. Max 205/50p i 205/55t - więcej nie ma sensu

A jakie można najmniejsze założyć ?

Grzech: 10"

Edit: Największe koła bez przekłamań: 225/25/19 (szkoda tylko że opony takie strasznie drogie, i że tak łatwo felgę zniszczyć - ścianka boczna opony 5,6cm zamiast 13,2)

[ wiadomość edytowana przez: Nomad dnia 2005-11-23 18:45:36 ]

a moze ktos chce aluski 15 calu z oponkami za aluski do poloneza ja mam 4 szt mialy byc do poloneza ale zachorowalem na orginalne kola wiec sie wymienie najlepiej jak by bylo 5 szt bo slyszalem ze tyle fabryka dawala???

Cytat:
2005-11-25 09:36:22, adam-di pisze:
a moze ktos chce aluski 15 calu z oponkami za aluski do poloneza ja mam 4 szt mialy byc do poloneza ale zachorowalem na orginalne kola wiec sie wymienie najlepiej jak by bylo 5 szt bo slyszalem ze tyle fabryka dawala???

Masz zdjęcia tych felg??

zdjecia powinny byc w galeri spoty regionalne szczecin spot z 03 07 2005 tam sa
i dodalem do swojego profilu jedna fotke tych kol

TE felgi pasowały by do klasyka... Ile sobie za nie życzysz??? i Czy maja rozstaw śrub 4 x 98 czy 4 x 100??

jezdzily we fiacie wiec i do poldka chyba pasuja? maja 4*100 interesuje mnie wymiana jesli jest chetnt na kupno to ile dajesz???choc wole sie wymienic

Cytat:
2005-11-25 10:45:18, adam-di pisze:
jezdzily we fiacie wiec i do poldka chyba pasuja? maja 4*100 interesuje mnie wymiana jesli jest chetnt na kupno to ile dajesz???choc wole sie wymienic

4 x 100 odpada .Vazyl kiedyś uświadomił mi ,że lepiej jest mieć normalny ( czytać : 4 x 98 ) rozstaw do polonka.Ale myśle ,że szybko znajdziesz chętnego na te felgi.