Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Rapik Opel Omega B Łasin | 2003-11-06 03:38:22 Witam szanownych Klubowiczów
Mam mały problem a mianowicie: komputer stwierdził zużycie przednich klocków hamulcowych wyświetlając komunikat „Bremsbelag” i wszystko się zgadza, na klocku zostało około trzech milimetrów okładziny. Zakupiłem klocki Car do mojej Omegi, wymieniłem ale ku mojemu zdziwieniu komunikat pali się dalej. Czujniki zużycia okładzin jako że są wyjmowane nie zostały wymienione. Hm... i co teraz czy ten komunikat jest komunikatem błędu i zapisał się w komputerze na stałe i czeka mnie wizyta w ASO, czy może pali się dlatego że klocki nie są oryginalne? Słyszałem że oryginalne klocki mają jakiś tam opór elektryczny a te podrabiane niby też ale inny. Jeżeli ktoś miał podobny przypadek to proszę o pomoc, za każdy pomysł z góry. ![]() ![]() |
![]() Rapik Opel Omega B Łasin | 2003-11-12 19:27:32 Witam Klubowiczów
Dzięki za podpowiedź, po wymianie czujników na nowe komputer się uspokoił i ja też. Szkoda tylko, że te czujniki są takie drogie ja dałem 48 zł za komplet na przód (nieoryginalne). Pozdrawiam Rapik |