MotoNews.pl

Pedał sprzęgła mi nie wraca! :[

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pedał sprzęgła momentami mi nie wraca i nie wysprzęgla a szczegulnie jak ruszam rano.w sumie zawsze jak ruszam to dwójka nie wchodzi musze 2-3 razy nadusić pedał i pomaga.Wymieniłe pompe i nic nie pomogło a siłownik też nie jest stary ma góra pół roku .o co tu chodzi?

P O M Ó Ż C I E

Proponuje jeszcze raz odpowietrzyć, sprawdzic czy wysprzęglik ( ten siłownik na dole) nie cieknie jeżeli jest mokry tzn cieknie przez niego płyn to do wymiany cały najlepiej. Może byc też choć w to wątpie padnięta już pompa ( pomimo że nowa) czasami już w momencie zakupu jest coś z nią nie tak, ale najpierw odpowietrzenie, potem wysprzęglik.

Miałem coś podobnego ,jak z twojego opisu wynika może to być duperela gumki w kształcie pierścieni na tym popychaczu co naciska na pompke wymiana z robocizna 15 pln czas 25 min w kazdym bądż razie ja to miałem

a ja mam coś takiego: sprzęgło działa super ale nie wolno go wciskać do konca bo sie blokuje i nie wraca-mam to od dawna wiec jestem przyzwyczajony-ale osoba która wsiada pierwszy raz odrazu blokuje!!
sam nie wiem co jest za to odpowiedzialne(przyczyna)
pozdrawaim

Sorki, że nie na temat, ale witamy nowego bydgoszczaka w klubie! Fajno, że wreszcie i Bydgoszcza powiększa swoją liczebność, bo jak na razie to na tle innych regionów wypadamy cienko.
Sorki jeszcze raz, ze nie na temat.

zax:
1. Sprężyna na dźwgni sprzęgła jest ?
2. Regulacja popychacza.
3. Przesmaruj ośkę pedału.
4. Hmmm...
Pozdro.

pompa do wymiany najlepiej...
zacina sie tlok. To moja wersja i jej bede sie trzymal
w kazdym razie zaczalbym od pompy, zaraz po sprawdzeniu, czy sprezyna jest

a mi kiedys pedal nie wracal a sprzeglo sie puszczalo, plyn przedostawal sie przez tloczki na tyl przybywalo go przezt o w zbiorniczku. pompa byla do niczego. niezle bylo ja trzymam sprzeglo a tu lup, oponki az zapiszcza i gasnie
tak kiedys mailem

Cytat:
2003-11-06 19:18:59, Perzan pisze:
zax:
1. Sprężyna na dźwgni sprzęgła jest ?
2. Regulacja popychacza.
3. Przesmaruj ośkę pedału.
4. Hmmm...
Pozdro.

ad.1 sprezyna jest-sprawdzałem
ad.2 nad tym pomysle
ad.3 ok zrobie to jutro
ad.4 hmmm wielkie dzięki!!!!
pozdrawiam

Stawiam na 100% pompke tą zaraz przy pedale wymieniłem wszystko oprucz tej małej pompki i nic dopiero po jej wymianie ruszyło.A tak rura ze skrzyżowania wciskasz sprzęgiełko izostało w podłodze a 2 niema jak wrzucić dopiero jak zgasiłem silnik.

Mopej zastanoof sie i przemyśl...
Ile czasu siedzisz przy ŁADNEJ... a tak pomyśl czego to przyniej nie robiłeś... Heh już chyba wszystko... silnik, zawieszenie, hamulce, blachuwe... moge wymieniać i wymieniać...

Chopaky - czy wy też praktycznie od Ładej z garage nie wychodzicie...?

Kurde wystąpiły mi te objawy, pedał zostaje nieraz w podłodze. Trza się jutro pod autko położyć i zobaczyć co tam się narobiło.

mi ta sprezynak sie reguralnie zrywa.... Zakladalem juz jakies 5-6 sprezynek a jezedze Lada niecale 2 latka.. zawsze woze min. 2 w zapasie.

Bobo czy chodzi o ten co jest pod autkiem dł. ok 10 cm. Wymieniałem coś takiego w zeszłym roku tylko nie pamiętam objawów

Cytat:
2004-10-13 16:18:32, sebolgdynia pisze:
Bobo czy chodzi o ten co jest pod autkiem dł. ok 10 cm. Wymieniałem coś takiego w zeszłym roku tylko nie pamiętam objawów

Na pompce jest sprezynka, jest tam jedna jedyna wiec nie pomylisz. Jak jest rozciagnieta to ma jakies 10 cm.
Muszisz tylko troche bardziej pod samochod sie wbic i zobaczysz. Jest troche schowana za... hmm podluznica chyba i nie widac jej za dobrze.

Cytat:
Kurde wystąpiły mi te objawy, pedał zostaje nieraz w podłodze. Trza się jutro pod autko położyć i zobaczyć co tam się narobiło.

Na bank pompa sprzegła. Miałem dokładnie to samo. Aż sie wkurzyłem i wymieniłem (raptem 40 zł).

A ja jeździłem z rok bez tej sprężynki. Kupiłem i ją założyłem bo mi się nudziło.

Cytat:
Chopaky - czy wy też praktycznie od Ładej z garage nie wychodzicie...?

Sajmon to sie nazywa milosc do auta Prawdziwy klubowicz - nagrode mu ! A Ty tez chyba przy tym swoim PF 126 troche siedzisz, sadzac po fotkach
Cytat:
ale osoba która wsiada pierwszy raz odrazu blokuje!!

Zax generalnie w Ladzie jest tak, ze jak ktos wsiada po raz pierwszy to w ogole nie wie jak jezdzic... ale jak juz pojedzie to nie chce wysiasc

Pompa.. (no chyba ze wymiana sprezynki pomoze) i wypadaloby ja wymienic jak najszybciej - u mnie kiedys pedal sprzegla wpadl do konca na srodku skrzyzowania.. Cale szczescie ze wrzucona byla 2.. dokulalem sie do najblizszego pobocza, a z tamtad juz na holu )))

Sebol - bez 2xh zdań pompa. Ja wymieniałem na wiosnę. Objawy te same co twoje - pedał sprzęgła w podłogę i już nie wracał. Jezeli bedziesz ostrożnie wymieniał to masz dże szanse, ze nie bedziesz musiał odpowietrzać.

Sciągniej cały płyn ze zbiorniczka, zmień pompe - wlej do środka płyn hydrauliczny i dopiero potem przykreć ten wężyk ktory idzie ze zbiorniczka i uzupełnij zbiorniczek. Jak bedziesz miał dużo szczescia to ominie cie odpowietrzanie.

Pozdrawiam.