Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-07 21:01:43 Mam kłopot - od jakiegoś czasu w trakcie jazdy slysze "świst" podobny do świstu wiatru - NIE ZAWSZE jest słyszalny - nie zlokalizowałem zadnej wyraźnej nieszczelnośći na uszczelce okna ani drzwi (nigdzie nie wieje)
Czasami nie da sie słuchać radia ........ Ratujcie - jezdze 50 km w jedną strone do pracy i ten świst doprowadza mnie do szału...... |
![]() gumis Miłośnik FSO Vectra 2000 Bełchatów | 2003-11-07 21:04:56 za szybko jeździsz ![]() ![]() ![]() |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-07 21:20:39 GUMIŚ !!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale serio - moze ktoś miał podobny problem....... ja na prawde mam 50 km do pracy w jedną strone i już zaczynam nielubić mojego RATMOBILA ............ Dziadek Fiat warczał jak opętany (4tys obrotów przy dziurawym kolektorze wydechowym to jest to - CHEAP TUNING)ale nie robił takich jaj |
![]() McRysa Polonez Caro Łódź | 2003-11-08 00:14:34 radyjko troszkę głośniej i dalej do przodu |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-08 08:38:11 Kłopot w tym ze z lekka obawiam sie ze to wcale nie musi być swist powietrza tylko coś sie psuje.......
A na to nie moge se pozwolić.. |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-11-08 08:55:20 A jesteś pewny że to świst powietrza a nie jakies łożysko np w skrzyni, lub w pompie wodnej? |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-11-08 10:56:32 Moj ojciec mial kiedys nowego Peugeota 406. No i kiedys w tym Peugeocie powyzej 90 km/h cos strasznie swiszczało. Do tego stopnia to bylo denerwujace i glosne, ze stary sie wqrzyl i pojechal do serwisu. Mechanik sie przejechal, stwierdzil,ze swiszczy kazal zostawic auto i przyjsc za 4 godziny. Po 4 godzinach stary wraca a tym juz 3 kombinuje przy jego samochodzie. Sprawdzali calą wentylacje, czy cos nie wpadlo zdjeli przedni zderzak, jakies inne cuda czynili i nic. Na droge, 90 i swiszczy jak cholera. Przyszedl jakis starszy mechanik, tak patrzy na nich (smochod juz byl caly zlozony) i na samochod i mowi, ze on wie co to jest... I ze to banalne i sie zaczal z nich nabijac. A oni jeszcze sie z nim o flaszke zalozyli, ze sobie nie poradzi...
I wiecie co to było.... ? ... zaznaczam, ze historia jest prawdziwa, autentyczna i miala miejsce na prawde ... Odpowiedz, umieszcze za 2 godz. Chyba, ze ktos sam zgadnie ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-11-08 13:07:57 Lafaar
wal co to swiszczało bo mi się nie chce czekac ![]() |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-11-08 13:08:40 Otoz okazalo sie, ze nie jest to jednak zawor upustowy turbo ![]() Ale antena od radia na dachu, ktora po wizycie w myjni zostala ustawiona za bardzo pionowo, mechanik ja pochylil bardziej i wszystko bylo OK ![]() Nie uwiezylbym w to, ale naprawde halas od tej anteny byl bardzo glosny... ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-08 15:38:06 Mi też zaczęło coś świstać ![]() ![]() |
Kasiunia Miłośnik FSO Opel Astra Classic Gdynia | 2003-11-08 22:59:05 Ratman!? A co wozisz?
Bo ja ostatnio kafle chodnikowe i też śwista! Zabieram tylko 5 sztuk i dokladnie rozkładam po całym Polderze.Gdy wracam na pusto to nie swista.Myślę,ze to którys z tłumików nie wytrrzyymaał! albo sprawdz uszczelki między tłumikami, ta pod dwururką lubi sie wypalić.W poprzednim mi np kolektor po prostu pękł i też swistało.Od przegrzania?! Albo zmęczenia materiału Kasiunia |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-09 12:28:43
pompe wodną raczej wykluczam bo jak samochód stoi hałasu nie ma.... Co do skrzyni - ............ Na wyłączonym silniku i na luzie też hałasuje Antene sprawdze - Stoi pionowo - dzisiaj ją pochyle i zobacze czy da jakiś efekt W sumie jakiś czas temu postawiłem ją barziej pionowo (teraz od razu odróżniam swojego poldka na parkingu pod marketem - jedyny z pionową anteną..... ![]() Kasiunia - jeżdze sam ewentualnie z kumplem.... PS a propo anteny - Jechałem z żoną kumplem i jego żoną na żagle na Jeziorak jego poldkiem (C+) i całą drogę kumpel robił w gacie ze coś sie zaraz rozleci bo regularnie przy gwałtowniejszym przyśpieszaniu słychać było terkod dochodzący (jak nam sie wydawało ) z dołu samochodu.... A to swołocz ![]() ![]() A my już pod samochód wchodziliśmy....... ![]() |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-09 15:51:04 Dobra - problem rozwiazany - to była ta (censored) (censored) (censored!!!!!! - co za świntuch takie słowa pisać ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-09 16:00:26 Rozwiązanie więc było banalne ![]() |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-11-10 11:27:32 hehe, nie ma to jak podsunac dobre, proste rozwiązanie |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-11-10 11:27:35 hehe, nie ma to jak podsunac dobre, proste rozwiązanie |
RATMAN Miłośnik FSO Astra F Łódź | 2003-11-11 15:54:26 Tak w sumie chyba bym nigdy na to nie wpadł |