| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2003-11-07 22:59:35 Powitac.
Polecialo mi cisnienie oleju.Momentalnie,co raczej wyklucza zuzycie pompy,raczej jakis dehfekt mechaniczny typu pekniecie obudowy pompy,lub zaslepka z walu...Bede wiedzial to dopiero jutro,ale po kolei.. Cisnienie zaczyna sie pojawiac przy ok 2700-3000 rpm,ale nie dochodzi wyzej niz do 1 na wskazniku.Wykluczam padniety czujnik cisnienia,bo mam dwa-do kontrolki i tzw baczek do zegara.I oba pokazuja,ze jest baardzo niedobrze.. Czy da sie w klasyku zdjac miske olejowa bez ruszania silnika,podnoszenia do gory or sth?Rano sie do tego bede zabieral i nie wiem,czy dam rade... Czy ktos z cloobowiczow mial juz cos takiego? |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2003-11-10 18:38:36 Jeśli się podniesie dość wysoko silnik, to rurka nie będzie przeszkadzać. Przynajmniej u mnie nie przeszkadzała. ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
kornat SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW e-39 530d Wrocław | 2003-11-10 21:38:08 niestety nie wim jak jest ze zdjeciem miski poniewaz ja ostatni raz robilem to kiedy silnik mialem na stole |
Perzan Przyjaciel LKP ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-11-10 22:47:05
Ano zapomnieli. I o bagnecie też zapomnieli Jak nie będzie targać na siłę to nic nie urwie. Miskę i tak trzeba najpierw mocno w dół opuścić, żeby smok wyszedł nad blachę która tam siedzi nad dnem. Pozdro. |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-11-11 08:43:42 a to w koncu panowie
duzo centymetrow trzeba podniesc silnik zeby miske bez uszkodzen wyciagnac poduszke to prawa czy lewa lepiej czy moze obojetne z ktorej strony odkrecic to bylem ja maxfreitag |
Anonymous Niezarejestrowany | 2003-11-13 16:52:44 Kornat ma rację ,kontrolka może sie zapalać na wolnych obrotach i jest to dopuszczalne ;].Pozdrawiam
Jasio(Lublin) |
Perzan Przyjaciel LKP ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-11-13 19:57:26
Trudno wyczuć. Ja zawsze podnosiłem tak wysoko na ile było trzeba. Nigdy nie mierzyłem tego w cm Zrzucało się z obu poduszek, wyciągarka pod sufitem i siup do góry. Ile ? Nie wiem. Pozdro. |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2003-11-13 20:21:13 ja wymnienialem miske i smoka pompy po spotkaniu z kamieniem 2 miechy temu, musialem sielnik uniesc 5 cm, a i tak miska weszla ciasno, jak za mocno silnik wyciagniesz to uszkodzisz prowadnice linki gazu i potem pedal nie bedzie ci odbijal, i pamietaj zeby zabrac ze soba kolege, bo wsadzenie silnika na poduszki potem to walka. |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2003-11-14 08:10:58 Podpinam się pod wątek z moim ciśnieniiowym problemem
(chyba problemem Mianowicie, od jakiegoś czasu wskaźnik ciśnienia oleju (ten wskazówkowy) prawie przestał reagować na zmianę prędkości obrotowej silnika. Dziś nie reagował już wcale. Kontrolka (czerwona lampeczka) działa (silnik wyłączony - świeci; silnik uruchomiony - nie swieci). Poziom oleju na bagnecie w połowie między MIN a MAX. Czy coś się kończy w silniku (pomapa oleju czy tylko wskaźnik fiksuje? |
Perzan Przyjaciel LKP ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-11-14 08:32:26 syvo: wymień bączek.
Pozdro. |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2003-11-14 09:14:11
What is "bączek"? Where is it? |
Perzan Przyjaciel LKP ST191L-DWMNKW Kraków | 2003-11-14 11:54:19 |
syvo SYMPATYCZNY GOŚĆ najstarsze miasto Zagłębia | 2003-11-14 12:27:08 Perzanie, WIELKIE DZIĘKI.
Już poczytałem. Pozdroofka!!! |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2004-04-21 01:47:27 I znowu ja...
Miałem jechać do Radomia, dojechałem 8 kilometrów za Zamość :| Znowu mi poleciało ciśnienie, znowu momentalnie, po prostu zapaliła się kontrolka i spadło na wskaźniku.Olej jest, zmieniony 600 km wczesniej.Pompa ma/miała przebieg 70-75 kkm.Pewnie mnie jednak czeka wymiana pompy :| |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2006-06-20 17:26:36 Modyfikacja Miski Olejowej
Modyfikacja Miski Olejowej By Jonathan Walsh Ja mam wlasnie tak zrobione i jest OK - nie zwiewa olej z pod pompy na zakrecie. Do tego polecam wlasnie oleju na MAX, nastepnie rozgrzanie silnika (zeby sie olej porozchodzil) i znow dolac na MAX. To patent z rajdowych samochodow - gdzie silniki sa mocno obciazane i gdzie caly samochod po roznym terenie jedzie. |