Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-11-09 18:03:00 Witam.
Właśnie obejrzałem w TV jak sztab różnej maści machaniorów usiłował sholować auto, w którym trzeba było tylko wcisnąć wyłącznik czyjnika wstrząsowego. Tylko domyślam się sensu umieszczania takowego ustrojstwa w aucie. Może więc ktoś bardziej światły przybliżyłby mi nieco temat? Czyli - Jak to działa i po co? Pozdr. Wiesiek (Maestro) Aha - i mam nadzieję, że w naszych bolidach czegoś takiego nie ma |
![]() VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-11-09 18:53:54 wylacznik taki sie umieszcza aby zapobiec pompowaniu paliwa po wypadku samochodu i w ten sposob zapobiec ew pozarowi
Ale zeby bylo smiesznej w pugach 406 taki wylacznik montowano w kabinie hihih usterka hymm moze i tak z materialu wynikalo ze sa sami nacigacze po za jednym co przyjechal i szukal czego brakuje to reszta nwewt nie chciala zaglebic sie w temacie. A szkoda ze nie pozwolili na lawete wziasc autka i wtedy by sie okazalo jaki bylny rachunek Zaloze sie ze ook 1200pln |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-11-09 19:18:57 No dobra, a w Espero jest taki wyłącznik?????
Gdzie dokładnie jest ten wyłącznik w 406???? |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2003-11-09 19:30:50
W Espero nie ma czegoś takiego. Daewoo zastosowało go dopiero w Nubirze 2. Przy progu w kabinie obok fotela kierowcy. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-11-09 19:55:20 Takie wyłaczniki to specyfika głównie "francuzów" a w szczególności Renult!...Facio ktory przyjechał i zrobił niekoniecznie "potrafił"....miał po prostu do czynienia z Renówką i podobnym przypadkiem!!...i zrobiłby to nawet piekarz pod warunkiem, że chociaż raz widział jak to się robi!...niestety przy wielości marek na rynku nikt nie jest w stanie złapać wszystkich "knifów"....a co do ceny transportu na platformie...to bez przesady!!...w mieście /przynajmniej tam gdzie pracuję/to koszt ok.100zł /słownie STO ZŁOTYCH/ |
![]() VIGGEN DU nexia 1,8 GT Zabki | 2003-11-09 22:59:32 w pugu tez obok fotela kierowcy
co do wylacznikow to coraz cieszciej sie pojawiaja |
![]() Lasombra Nehedar Abir Warszawa | 2003-11-10 11:48:56 ja mam cos takiego pod fotelem kierowcy. taki maly przycisk z zabezpieczeniem.. w instrukcji jest napisane ze jest pod fotelem.. a ja i tak nie moge go znalezc ![]() |
![]() Maestro Klubowy Weteran Toyota Avensis Rzeszów | 2003-11-11 13:00:59 No to radzę go sobie namierzyć!
A swoją drogą, jak mocny musi być wstrząs aby czujnik zadziałał? Może go wyłączyć "normalne" wpadnięcie kołem w dziurę na pograniczu urwania koła? Wiesiek (Maestro) |