Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lookita Corolla sedan Wieluń | 2003-11-10 09:47:45 Jakis czasik temu ktos madrze stiwerdzil ze gdyby paliwka na stacjach mialy taka jakosc jak na Shellu to zadne powery i pierdy nie musialyby byc reklamowane jako super dodatki, uszlachetniacze tylko taka jakosc powinna byc wszedzie.Zgadzam sie calkowicie.Jestem na etapie testowania 4 koncernow paliwowych i musze przyznac ze Shell mnie zadziwil.
Ostatnio tankowalem przewaznie w Markach na Jecie gdzie 98 byla w cenie 95.Nie mialem problemow ogolnie z niczym ale jednak cos ostatnio samochod i palil dziwnie i czarna rura byla bardziej po nich niz po jakims innym koncernie.Totez zalalem w trase wcz. 95 v-powerem na pusty bak.Nic specjalnego nie zauwazylem ale za Wawka na trasie do domu jak zwykle wskoczylem na 140 i jechalem sobie.Ale zaczalem sobie przyspieszac bo palanty mi po prawej jechaly blisko siebie a z tylu gonily mnie szybkie bryczki totez chcialem im pomoc i zjechac.Jak do tej pory z duzym wysilkiem na Jetowskim paliwku udawalo mi sie z bolem pod 179 podchodzic tak nie wiedziec kiedy na liczniku zobaczylem kilka razy 195!!!Nie moglem tego wczesniej uzyskac i wiem ze na prostej bez wiatru w plery moj licznik pokazywal maxa wiekszego niz dotychczas.Ogolnie na 5 samochod ladnie przyspiesza w ogole od 140 do 160 ale tym razem mnie zaskoczyla.Przepalilem ja i co jak co albo 98 na Jecie to woda z paliwem a na Shellu jednak te dodatki oktanowe daja u mnie efekt niezly.Teraz zaleje ja 95 non pb i potestuje.To paliwko znam wczesniej i musze powiedziec ze kopytka juz nie ma takiego ale silniczek chdzi rowno jak na wszystkich innych.BP tankowalem ale ..jakos nic specjalnego.Stawiam na Shella 95 i w gore.Polecam Marki Shell kolo salonu i serwisu jegomosci Cygana handlujacego Toyotkami. PS.Nie znam cen w salonie ale podobno opinie sa mieszane.Za tydz. jestem umowiony z mechanikiem z serwisu w Izabelinie.Napisze o nim opinie i moze polece Wam. |
![]() Many E x | 2003-11-10 10:23:13 Jak wiele osób tak wiele zdań...a badania na hamowni mówią że poprawa osiagów w granicy błędu.
Dla tego ja osobiście twierdzę że jednemu silnikowi lepiej zasmakuje V-power a drugi nie odczuje różnicy..., czasami ma w tym udział także siła sugestii. ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2003-11-10 11:29:53 Myslę, że spore znaczenie przy tankowaniu ma konkretna stacja, a juz mniejsze jaki koncern (niestety). |
Lookita Corolla sedan Wieluń | 2003-11-10 13:08:28 Hm..zgadzam sie z Wami calkowicie.Niemniej za bardzo w subiektywne odczucia nie wierzylem tylko we wskazania licznika i faktycznie emocje na drodze.Spalanie mam na takim samym poziomie.Dzis zatankowalem w moim rodzinnym miescie na Stato..Zobaczymy..Przy koncowce w baku silnik chodzi zwlaszcza chyba u mnie czesciej glosniej z powodu tego ze rzadko jezdze w trasy codzinne tylko jak juz to w dluga ale jednorazowo po dluzszym staniu paliwka w baku i chlonieciu wilgosci.Rurke po trasie mialem czarnawa i ni ciula oleju mi nie ciagnie Toyka wiec ..wilgoc jest wszedzie.Natomiast ten Jet na ktorym ciagnalem dotychczas albo mi nie sluzy albo sie zepsul chwilowo.Na razie Shell i nic innego.Na Stato zaplacilem dzis wiecej niz za v-powera na Shellu ale musialem fakture miec.Trudno.Potem sprobuje Orlena..moze i na kogucie pojedzie dobrze ![]() PS.Sokol czy co to tam maja w logo tak mi sie kojarzy...jak innym moja gen. 8 Toyki z mongolem(defekt genetyczny a nie innosc rasowa) ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2003-11-10 17:59:02 na moją v-power 99(przynajmiej takiej wyjeżdziłem 2.5 baku)nie działa w żaden sposób.Ani silnik ciszej niechodził,ani głośniej.Różnica może była,ale dla silnika(lepsze jakościowo-chyba),bo dla mnie nie,a jeszcze dla portfela to znaczna. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-11-13 15:25:58 Ha, ja też zatankuję chyba 98 albo jakiegoś v-power'a, bo od kilkuset km mam spalanie detonacyjne i myślę, ze to wina paliwa, bo zapłon chyba sam się nie przestawił w tym okresie? Podobno zresztą nie ma takiej możliwości. Chcę to uczynić "na dniach", boję sie bowiem aby silnik się nie rozsypał... Paliwo to pierszy krok. |
mrfrance Toyota Camry Świdnica | 2003-11-13 15:59:16 może detonacja w Twoim autku to kable wysokiego napięcia. Przynajmniej ja tak miałem. Kupiłem kable i problem znikł. |
![]() Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2003-11-13 16:15:23 krotko i na temat powiem:
przy przejsciu z Orlena na Vpower spada spalanie i to nie malo bo oklo 100km (w trasie robie wiecej). potem sie to normuje i robie na baku srednio 50km wiecej. moj rekord to 750 na baku przy przejsciu na racing. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2003-11-13 19:40:11 Yaryś nie zapominaj o cenie!!! Na tańszym paliwie przejedziesz mniej, na droższym więcej. Prawdopodobnie różnica w cenie nie równoważy róznicy w kilometrach.
2 dni temu podjechałem na Shella, zobaczyłem cenę o 40 gr wyższą niż na BP i Orlenie kawałek dalej, i ponad 60 gr drożej niż na innej stacji i nie zatankowałem na Shellu. Poczekam na więcej opinii o nowym V-Power. |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-11-14 10:08:27
Hmm, dzięki za wskazówkę. Podejrzewamjeszcze regulator podciśneiniowy. Co od przewodów WN, to są te same od nowego (jest data produkcji). Muszę sprawdzić w ciemnościach, czy nic nie "skacze" pod maską. Nowe to wydatek 69-105zł w JC. A co z przewodami z Janmoru? Słyszałem, że niektórzy odradzają? (trochę zboczyliśmy z tematu). |
![]() Yaryś TOYOTA DRIVER Yarowóz WAAAWAAA | 2003-11-14 10:52:50
jackal niewiem gdzie ty lałeś benzynke ja mam fakturke przed sobą z ORlena i z Shella O-3,70,S-3,76! na oba baki po 43litry tanowane roznica kosztow 0,84! jak mowie jezdzilem miesiac na Orlenie teraz zalalem 95VP i mam na liczniku przejechane 400 km i pół baku!? ![]() |
![]() Many E x | 2003-11-14 12:24:30 Skąd Wy bierzecie te kosmiczne ceny?????
Ja leje V-powdera ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-14 12:39:22
I tak trzymac ![]() |
![]() Aleks Mitsubishi Carisma Warszawa | 2003-11-14 13:19:37 "Kosmiczność" cen ujawnia się czasami po wyjechaniu kilkuset kilometrów z rodzinnego miasta. Latem jeździłem trochę wokół Jeleniej Góry, a gdy zaczęło kończyć się paliwo to rozglądałem się za jakąś firmową, a tanią stacją. I zobaczyłem że ceny na stacjach Orlenu są po prostu chore: o 20-30 gr wyzsze niż w W-wie. Pomyśłałem sobie, że ten rejon tak ma. Ale gdy spotkałem stację Shella, to okazało się, że tu ceny są identyczne jak na Shellu w W-wie, czyli o kilka groszy nizsze niż na miejscowych stacjach Orlenu! |
![]() Golden_Flyer TOYOTA DRIVER BMW 116 Gdańsk | 2003-11-14 13:47:18
To jakaś mąka? ![]() |
![]() Deeno TOYOTA DRIVER Toyota Carina E XLi Łódź | 2003-11-14 14:02:32
Widze ze nikt nie kuma ![]() Wysilcie umysly ![]() |