MotoNews.pl

Żarówki kierunkowskazów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Z góry wyjaśniam wyszukiwarka nie działa, wyświetla mi się ze jest w trakcie przebudowy i przepraszają.
Potrzenuje informacje jak i czym pomalowac najtańszym kosztem żarówki od kierunkowskazów by waliły na pomarańczowo, bo od dzisiaj jestem posiadaczem białych kierunków bocznych i niestety ale mrugają na biało. Jak by sie ktoś pytał ile dałem za kierunki to podaje 7zł za sztukę (owalne z Plusa), ale niestety były dwa ostatnie, całe szczęście zdążyłem, bo inaczej albo bym został przy swoich albo miał przydymione bo takie im zostały (żadne aukcje tylko normalny zwykły sklep motoryzacyjny o specjalizacji oświetlenie). Pomóżcie czym pomalować zarówke by świeciła na pomarańczowo, pomarańczowej nie dostane, bo maja tylko bezcokołowe, kierunki są na żarówki z blachami (zarówno oryginalne jak i białe)

ja kupiłem pomarańczowe żarówki do bocznych kierunków na giełdzie samochodowej w Łodzi..

Do najblizszej giełdy mam 3 dni, a czas ucieka, potrzebuje jak najszybciej mieć pomarańczowe. Najbardziej mnie wkurzyło ze w Norauto nie było, mieli tylko niebieskie, zielone i fioletowe. A może ktoś z Poznania wie gdzie kupić pomarańczowe?

kup sobie niebieskie

swoją drogą to ciekawe po jaką cholere komu niebieskie albo zielone żarówki do samochodu???

Kup sobie w ostateczności transparentny spray czerwony. Po pomalowaniu, żarówki nie będą świecić na czerwono, tylko na taki złamany pomaroańczowy.

Cytat:
2003-11-10 23:29:53, Cosmo pisze:
kup sobie niebieskie

swoją drogą to ciekawe po jaką cholere komu niebieskie albo zielone żarówki do samochodu???

a no po to żeby w białym kloszu były niebieskie żarówki świecąca na pomarańczowo jak byś nie wiedział....

A jeśli chodzi o żarówki polecam zarowki "chromowane" świecące na pomarańczowo, dziąki temu że nei są pomarańczowe nei ma w kloszu paskudnej poświatu poamarańczu tylko piękny czysty klosz....
A żarówki to sobie kupujcie philispa bluevision są po 7zł niebieskie żwiecące na pomarańczowo... i klosz jest tak biały że aż niebieski

Cytat:
a no po to żeby w białym kloszu były niebieskie żarówki świecąca na pomarańczowo jak byś nie wiedział....

Czego to teraz nie wymyślą...

to prawie tak jak czarne na czerwonym jedzie po zielonym

Member - nie wiem czy to u Ciebie zda egzamin ale ja nie narzekam - na zwykłe żaróweczki naciągłem izolację termokurczliwą i jest OK. Jeśli po jednej warstwie świeci nie tak jak chcesz naciągnij jeszcze jedną

Cytat:
2003-11-10 23:29:53, Cosmo pisze:
(...)

To jest chyba tak:
jak ktoś ma biały klosz to sobie wstawia zielone żarówki do kierunków od razu, a jak taki tjuninkowiec ma standardowe pomarańczowe klosze to musi kupić niebieskie żarówki by osiągnąć podobny efekt.

Udało mi się dorwać nakładki pomarańczowe i mój problem się skończył, dodam że w motoryzacyjnych nie mieli, więc zajrzałem do sklepu elektronicznego i żarówek nie mieli, ale nasadki tak.

Znalazłem na allegro takie oto żarówki do kierunkowskazów Fajny bajer ale czy to później faktycznie będzię świeciło na pomarańczowo Testował może ktoś już taki wynalazek

Ja próbowałem. Takie zarówki faktycznie świecą na pomarańczowo. Tylko ze trzeba wydłubac z kierunków te kapturki - idealnie do tego sie nadaje lutownica - jak je rozdzielimy na 4 częsci to da sie je wyrwać ze środka kombinerkami.
Teraz - nie krzyczcie. Zrobiłem sobie sam żarówki silver. Wziąłem pomarańczową i trzymajac w ręku w rękawiczce trysnąłem mgiełką - srebrny spray.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

30zł za srebrne żarówki na kierunki - buehehehheheheehhehe

i jak napisał gostek pasują do poloneza , a już myślałem, że nie ma do poldka tjunikowych części.

Mebig - zwykłe pomarańczowe żarówki P21W (bo tak się nazywają) są w najzwyklejszym Leroy&Merlin (sądzę że w Poznaniu są superburdele tej sieci). Żarówki o których mówił polonezcaro się zwą silwer vision (jak było widać na załączonym obrazku) i rzeczywiście świecą na pomarańczowo - sam mam na nie ochotę.

Cytat:
2005-02-16 23:04:28, OLO pisze:
Teraz - nie krzyczcie. Zrobiłem sobie sam żarówki silver. Wziąłem pomarańczową i trzymajac w ręku w rękawiczce trysnąłem mgiełką - srebrny spray.

AAAAAAAAAAAAAAA

Widzę, że mój śprej znalazł u ciebie mnóstwo zastosowań

A wie ktoś gdzie można kupić czerwone żarówki 21W ??
Potrzebuję na tył do białch lamp

W niedzielę widziałem na giełdzie Żerań. Zarówno 21W jak i 21/5W.Z tymże nie wiadomo czy świecą na czerwono czy na różowo.

Cytat:
2005-04-13 22:04:38, karas pisze:
A wie ktoś gdzie można kupić czerwone żarówki 21W ?? Potrzebuję na tył do białch lamp

Kup spray do lamp i pomaluj żarówki. Ok 4 warstw daje ładne czerwone światło. BTW jak sie pomaluje białe to wychodzi lekko różowawy, jak pomarańczowe to bardziej czerwony. Twój wybór.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Zastanawiam się ostatnio, jak zareagowały stary przerywacz kierunkowskazów na zastosowanie "żarówek" zbudowanych z diod LED, takich jak są np. na allegro.
Przerywacze są dostosowane do zestawu 2*21W + 4W + 2W, przy napięciu 12V oznacza to prąd około 4A, który o ile dobrze rozumiem schemat instalacji płynie przez przerywacz i skutkuje odpowiednią częstotliwością przerywania.
Czy dobrze sobie w główce dedukuję, że zastosowanie tych LEDowych wynalazków, które pobierają dużo mniejszy prąd, spowoduje niedziałanie przerywacza?

W zwiazku z mniejszym pradem plynacym przez przerywacz, bedzie on pracowal szybciej. Nie jest to jednak wlasciwe podejscie do rozwiazania problemu, o ktorym pisales w "Ciekawostakach z Allegro".