Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MajkiPoldas Gdańsk | 2003-11-11 13:53:08 Zamarza mi parownik gazu.Co mam robic?Kompletnie nie znam sie na instalacji.Może to jakas pierdoła? ![]() majki_cb@wp.pl |
![]() KiLeR Miłośnik FSO CC VK/E-36 318p Kozie Boby Zdrój ;) | 2003-11-11 13:58:58 Proponuje wyszukiwarke i odpalanie na benzynie |
![]() jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-11-12 19:01:45 Witaj. W wyszukiwarce znajdziesz bardzo duzo informacji o podobnych sytuacjach. Wiem to bo sam zapisalem sie do klubu "dzieki" zamarzaniu parownika ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() rekrut Polonez Caro 1.5 gle Katowice | 2003-11-12 19:58:59 Ja jużmiesiąc walczęostatnio myślałewm że sę poradziłem ale nie stety dzxiś znowu zamarzł |
![]() gruen Polonez 1.6 GLE '94 ... Białystok | 2003-11-12 20:51:41
...albo zostawic korek lekko niedokrecony, tylko tak zeby go nie zgubic. ![]() |
![]() rekrut Polonez Caro 1.5 gle Katowice | 2003-11-13 20:58:25 panowie jeszcze jedno do postu który jest niżej jak dziśodpowietrzyłem przed jazdąto mi nie zamarzł parownik a jak postał nockę to zamarzł |
![]() rekrut Polonez Caro 1.5 gle Katowice | 2003-11-13 21:09:24 ok sprubuję ale powiedz jeszcze czy ta rurka w zbiorniku wyruwnawczym ma sięgać prawie korka (tak wysoko) |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-14 11:44:49 Ja nie mam korka w chłodnicy i tez mi zamarza parownik-do temp. 50 st nie ma co myśleć o jeździe na gazie ![]() |
konioo Lublin | 2003-11-14 12:09:06 Może masz zapowietrzony parownik, proponuje na pracującym silniku delikatnie zdjąć górny wąż doprowadzający ciecz chłodzącą do parownika, czekasz aż poleci woda ciecz i zakładasz. Tylko na niezamarzniętym parowniku. Może parownik jest wyżej niż chłodnica i spływa z niego ciecz. Sprawdź czy ci nie ubywa płynu z chłodnicy. Może masz nieszczelności. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-14 12:15:40 Parownik nie jest wyżej niż chłodnica,zresztą był tam od zawsze i nic sie nie działo.Płyn nie spierdziela,cały czas kontroluję.
Ale z tym odpowietrzeniem parownika spróbuję jeszcze dzisiaj ![]() |
arturw Miłośnik FSO Peugeot 405/Peugeot ... Warszawa | 2003-11-14 14:59:43 Napisz jaki masz typ parownika i gdzie jest wpięty w obieg chłodzenia. Ja kiedyś miałem taki parownik firmy Landi, i uważam że zastosowałem wszystkie patenty, usprawnienia i wymiany, płukania, odkamieniania układu itp itd a ta cholera i tak zamarzała. Dopiero jak wymieniłem na parownik Lovato wszystko minęło jak zły sen. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-14 16:07:00 Akurat mam parownik Lovato,wpiety w szereg z nagrzewnicą>Na instalacji przejechane 50kkm,gazownik mówi że parownik jest OK ale ta ku***a zamarza ![]() |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-11-14 16:21:09
Ludzie, gdyby dzialala wyszukiwara to byscie wiedzieli ze to co mowicie juz dawno bylo poruszane. Ramzes ma racje... korek moze byc przyczyną i polecam jego zmiane na poczatek, jesli to nic nie da a jestesmy pewni ze uklad chlodzenia jest czysty i nie ma zatorów winna jest tylko i wylacznie uszczelka pod głowicą...!!!! ktos kiedys pisał ze na zimnym silniku pojawia sie tam male przepalenie, do chlodzenia dostaje sie powietrze, ktore skutecznie blokuje przepływ cieczy... Dobitnym tego objawem jest skaczaca przy zimnym silniku wskazówka wskaznika tem płynu... Konioo, nie ma czegos takiego jak odpowietrzanie czy zapowietrzanie układu chłodzenia, ten układ jest otwarty i jakiekolwiek powietrze zostaje natychmiast wyrzucone przez zbiornik wyrównawczy... zreszta jak ty chcesz zdjac górny wąż od parownika, przeciez jest pełny płynu. Jesli jest pusty u Ciebie to dolej płynu i sam sie "odpowietrzy"... Co ma do tego połozenie parownika? Przeciez układ chłodzenia jest ciśnieniowy... |
kasztan Polonez 1,5 SLE+lpg kraków, cieszyn | 2003-11-14 16:40:58
napewno w szereg ![]() zawsze myślałem, że parownik wpina się trójnikami równolegle do nagrzewnicy |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-14 16:44:09 Może równolegle,"ja z orkiestry" ![]() |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2003-11-14 16:49:12 danield pisze:
Jeżeli już to raczej równolegle do nagrzewnicy, tzn w oba weże do nagrzewnicy wstawione są trójniki i do nich dołączony jest parownik. Połączenie szeregowe w tym wypadku nie zdałoby egzaminu ponieważ odcięcie nagrzewnicy zaworem powodowałoby również odcięcie parownika i nikt kto umie montowac instalacje tak nie robi.Można by takie rozwiązanie zaryzykować w Caro Plus, które nie mają zaworów nagrzewnicy ale parownik musiałby być pierwszy a nagrzewnica druga-chodzi o spadki temperatury na poszczególnych elementach. Nie wiem jak wtedy byłoby z grzaniem wewnątrz kabiny. Szeregowe połaczenie parownika stosuje sie jedynie wpinając go w obwód podgrzewania kolektora ssącego. Wymaga to dodatkowo przewiercenia otworu w króccu na obudowie termostatu aby wykluczyć odcinanie tego obwodu przez termostat po nagrzaniu, ale ta uwaga dotyczy tylko wersji gaźnikowych. rekrut - rurka powinna sięgać nieco powyżej poziomu max na zbiorniczku, na pewno nie może wystawać aż do korka. Pewnnie ktoś tam grzebał i masz jakis nieorginalny patent. Rurka ta ma otworki rozmieszczone na całej długości a nie tylko na końcu. |