Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maryjan (S) RegionAdmin Opel Corsa C GSI Stężyca piękna okolica==>Wa-wa | 2003-11-12 11:37:34 jeżeli masz dużo ubytków to może lepiej wymienić niż bawić się w łatanie, jeżeli chodzi o konserwację zimową to proponuję posmarować uszczelki "wazeliną techniczną"- tak robiłem i nigdy nie maiłem problemów z przymarzaniem uszczelek,
to tyle odemnie ![]() |
![]() Elflapo Opel Monza Białystok? | 2003-11-12 11:39:11 Próbuj silikonem uszczelkowym, ale moim zdaniem powinieneś zmienić te uszczelki na nowe. |
_Grzesiek_ Pełnoprawny Klubowicz Corsa B , był Senato ... Szczecin | 2003-11-12 12:24:16 Wazelina tech. nie jest dobrym pomysłem. jest w niej odrobina wody i czasami to wystarczy do przymarznięcia uszczeli. No i ten problem z brudzeniem się ubrań przy wsiadaniu. Lepiej coś na bazie silikonu. Ja co prawda garażuje samochód ale kiedyś przez pare miesiecy stawiałem pod chmurka i pomagało posmarowanie środkiem do polerowania lakieru samochodowego, oczywiście części stykajacych sie z uszczelka a nie ja samą. |
![]() alekstachura Opel Astra Kombi Gorlice | 2003-11-12 19:51:50 Cześć Od kilku lat smaruje wszystkie uszczelki płynem chłodniczym . ![]() Oczywiscie w ciągu zimy kila razy. Pozdrawiam Olek |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2003-11-12 20:37:14 wazelina techniczna jest dobra do posmarowania klem akumulatora. a co do uszczelek to nie przypominam sobie zebym kiedykowiek smarowal czyms |
TomekAstraCaravan Opel Astra Classic C ... Warszawa | 2003-11-14 20:29:36 Za ok 8 pln w hipermarketach można dostać preparat do uszczelek na bazie silikonu. Polecam.
Pozdrawiam Tomek |
![]() konar astra 1.6 8V Ostrołęka | 2003-11-16 01:33:34 witam
ja posmarowalem swoje uszczelki wazelinka i ... przykleily sie na mrozie wiec pozniej postanowilem uzyc oleju silnikowego ...to samo! wiec chyba sprobuje tym razem czegos na silikonie i sprawdze dzialanie |
![]() Darek_rz Opel Astra F Caravan Rzeszów-- Londyn UK | 2003-11-16 06:57:08 Witam
są środki na bazie silikonu do uszczelek |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2003-11-18 10:35:47 Witam
Ja tam smaruje wazelina tech. i nawet przy najgorszym mrozie nie bylo problemow. Ubrania sobie nigdy nie pobrudzilem, a jestem czlowieczkiem slusznej postury ![]() Pozdrawiam Osiah |
![]() ewald Corsa C 1,2 16V Warszawa | 2003-11-20 07:44:19 Ja stosuję produkt Sonaxa "Gummi Pflege" czy jakoś podobnie. Znajdziesz go u dystrybutorów produktów Sonaxa - jest to puszka sprayu - płyn nadaje się idealnie do konserwacji opon oraz smarowania uszczelek w samochodzie. Zeszłej zimy nic nie przymarzlo, a jak pamiętasz - ciężka to była zima...
pozdr ![]() [ wiadomość edytowana przez: ewald dnia 2003-11-20 07:44:53 ] |
![]() maryjan (S) RegionAdmin Opel Corsa C GSI Stężyca piękna okolica==>Wa-wa | 2003-11-21 12:49:33
no widziasz a ja stosowałem w dwóch autach i nigdy nie zdarzło mi się coś takiego jak Tobie a może wazelina-wazelinie nie równa ![]() pozdr. |