Kontrolka pasów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie za 100 punktów. W naszych bolidach jest tzw. kontrolka czerwona na desce rozdzielczej z lewej strony na dole sygnalizująca niezapięcie pasów bezpieczeństwa . Pod fotelem kierowcy biegnie kabelek, który wychodzi z "puszki" gdzie wtyka się pas i dalej - własnie pytanie gdzie. Kabelek u mnie kończy się wytczką rozłączoną i nie widzę miejsca gdzie tą wtyczkę wetknąć, żeby kontrolka się paliła i słychać było sygnał dzwiękowy, gdy pas jest nie zapięty .
Pytanie więc brzmi - gdzie jest wtyczka pod fotelem, lub gdzieś indziej żeby wetknąć kabelek? ALbo jestem ślepy, albo tego nie ma w co nie chce mi się wierzyć .

eh jaco nie pomoge ci ale jak chcesz to oddam ci swoja wtyczke bo mnie ten sygnal wpienia cholernie..a ta powaznie to sprawdze jutro jak nie zapomne

Cytat:
eh jaco

Nie zapominajmy ,że jak mówiła kiedyś reklama: prawdziwy -JACO- jest tylko jeden

chodzi mi o to gdzie wetknąc końcówkę kabelka z częścią wtyczki, musi byc gdzieś drugie gniazdko

Kabelek z zakończeniem żeńskim powinien wychodzić z wnętrza poprzecznego xwigara znajdującego się na samym przodzie pod fotelem. Poszukaj, tam schodzą się wykładziny przodu i tyłu, może gdzieś się zawieruszył.

dupa..nie ma, nie widzę, nie wiem, jetem bezradny szukam z latarką i łapy mi drętwieją i nie ma. ratunku, pomocy gdzie to jest !!!

nie martw się - u mnie od nowości nie świeci się kontrolka pasów i też nie wiem z jakiego powodu. Niby wszystko jest podłączone, ale nie działa

nie poddam się muszę znaleźć przyczynę...

a u Ciebie gdzie jest ta wtyczka, jak jest podłączona, to z fotela , nie z puszki od pasów

z tego co kojarzę, to idzie ona z podłogi pod siedzeniem i wchodzi w gniazdo zapięcia pasów. Ale i tak nie działa.

Jeśli nie ma w miejscu o którym pisze AnJay to wtyczki NIET . Pod siedzeniem kierowcy jest wiążka przewodów, dokop sie do niej - tam powinieneś znaleźć

zgadza się idzie ona z podłogi pod siedzeniem i wchodzi w gniazdo zapięcia pasów. następnie wychodzi z gniazda i leci podpięty czarny kabelek pod fotelem, który kończy się u mnie wtyczką odpiętą - i gdzie jest ta cholerna druga do wetknięcia?

Usystematyzujmy.
Chodzi Tobie (masz ją fizycznie) o wtyczką wychodzącą z pasów, czy wychodzącą z podłogi?
1. Kabelek (jak już wiesz) wychodzi z podłogi pod fotelem kierowcy.
2. Kabelek wychodzi także z zapięcia pasa kierowcy w jego dole (pomiędzy sprezynami a gąbką) i wijąc się pod fotelem kierowcy schodzi do wtyczki 1.
Jeśli nie możesz jej tam znaleźć to:
1. Miałeś wymienione zapięcie pasa na takie bez czujnika,
2. Ktoś urwał kabelek.

Chyba najlepiej będzie jak zobaczę jak to jest zamontowane u kogoś i problem się skończy. Tak czy inaczej dzięki za porady

a u mnie na odwrót.
kontrolka nigdy sie nie świeciła i nie było sygnału a tu od wczoraj kontrolka się stale świeci (mimo zapiętych pasów) a sygnału na szczęście nie ma.
i co to za licho?