Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-11-12 19:04:12 Na kopułce masz napisane cyferki, one odpowiadają numerą cylindrów.W ładnej zapłon jest chyba w kolejności 1 3 4 2. |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ ![]() PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2003-11-12 19:41:37 Jak juz bedziesz jechal na zrobienie zaplonu to kup:
- palec rozdzielacza - jakies 5 zl - styki przerywacza - chyba 6 zl, tylko zobacz czy rowno przylegaja do siebie cala powierzchnia, bo strasznie krzywe gowno teraz robia. |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-11-12 19:45:01 To prawda że przerywacze do dupy, miałem kiedyś taki jeden co całe 560km wytrzymał. |
![]() sevi Lada 2107 Białystok | 2003-11-13 07:39:13 jesli chodzi o kabelki z kopułki do świec to zrobiłem od najmniejszego kabelka (1) do największego (4). slyszalem ze jak sie kupi oryginalne kabelki zaplonowe to problemu z podlaczeniem nawet dziecko nie bedzie mialo (chodziło o długości kabli, mieli racje, podłaczaylem i zapalilem wpierw papierowsa z nerwów bo te świece to chyba Dymek zakręcał.)
styki przerywacza - 8zl na Ordonówno (przylegaja do siebie bardzo dobrze) jesli chodzi o zaplon to Vodzu masz calkowita racje, mi wczoraj mechanik ustawil zaplon, nie mialem mocy, fakt ze na gazie dalej nie mam bo Palanty z Auto Kras spieprzyli mi regulacje.Ale mam paragon i o swoje bede walczyl. Wracajac do tematu, wymienilem swiece, kable,kapulke, palec, styki, ustawiono zaplon.Jest wyczuwalna roznica w przyspieszeniu. pozdrawiam. |