MotoNews.pl

Maty wygłuszające

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie, na allegro jest ciekawa aukcja.

co sadzicie o tych matach, czy ktos miał doczynienia z czyms takim? wiem że Janio ma to w przegrodzie czołowej...

Dokładnie mam to samo na przegrodzie czołowej.
Już trzeci rok i nic nie pęka.
Za 5,5zł to bym brał.

dziala to choc troche?

Przecież Janio Ci jasno odpowiedział. Że ma, że nie pękają i że jak tak tanio to on by wziął.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

A co powiecie na taką mate z aluminium
Mnie to szczególnie interesuje w kwestii wygłuszenia podłogi we Fiacie
Tak się zastanawiam czy warto płacić tyle i czy taka mata jest lepsza.

to jest taka sama mata bitumiczna jak inne tylko wzmocniona folia aluminiowa, ktora zapewne ma chronic przed uszkodzeniami mechanicznymi a moze i jako izolator termiczny??? w poldku cala scianka dzialowa miedzy komora silnika a kabina jest wylonona czyms w rodzaju filcu przykrytego mata bitumiczano-aluminiowa

na podloge to nie wiem czy warto klasc taka mate z aluminium, szkoda ze nie mam syreny cala bym tym wygloszyl bo pamietam ze jak na wolnych pyrkala to cala buda drżala

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-11-13 21:30:20 ]

Ciekawe skąd ci sprzedający je wzięli. Mają dojście do producenta? Moze warto by było go poszukać?

To może inaczej Czym macie wygłuszoną podłode w soich bolidach?? A może nie macie wytłumienia.
Bo chodzi nie tylko o hałas ale że by równocześnie nie trzymała się wilgoć. Bo przez to co miałem do tej pory to mi pół podłogi rdza zjadła.
Przy okazji podłogi to czy ktoś nie wie gdzie można by dostać takie nowe, gotowe elementy podłogi do wstawienia

Ja uzywam akumaty... i wlasnie zamowilem te maty z allegro...

ja mam całą podłogę wyklejoną taką matą jak na allegro...cena podobna jak w sklepie lakierniczym (większe kawałki za większą kasę) oraz mam taki ala filc z giełdy w rolkach, całkiem przyjemnie no i wszystkie drzwi od wewnątrz taką matą...lecz tylko na płatach drzwiowych muszę pomyśleć o szkielecie również...
pozdrawiam i polecam...jest efekt

Chciałem Wam powiedzieć co jest najlepsze do wygłuszania, jest to taka czarna maź z białymi kulkami (chyba styropianu), nie śmierdzi, nie rozpuszcza się od temperatury (nie za wysokiej oczywiście), po zaschnięciu nie brudzi a nazywa się "Isodam". do kupienia w Castoramie lub innym sklepie budowlanych (bo jest to środek wykorzystywany w budownictwie do wygłuszania fundamentów budowli czy jakoś tak). 10 litrów kosztuje 70 zł. Ja mam wyklejone tym drzwi. 10L starcza na dość sporą powierzchnię auta - zależy jak grubo posmarujemy.

czesc chciałem odswiezyc stary wątek i zapytac sie o taka rzecz :otóz odkleiła mi sie mata ta która jest przyczepiona do grodzi miedzy silnikiem a wnetrz.auta i teraz czy bawic sie z przyklejaniem jej czy moze lepiej skoro sie juz odkleiła wymienic ją na takie cos :
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58070791 - czy zda to egzamin czy raczej jest to lipa ?
pozdrawiam

mi sie ta mata też odkleiła, powodując przy tym mały pożar, i jej nie mam ale w zasadzie nie odczuwam różnicy w głośności dlatego czy mata zdała by egzamin nie wiem ..

Akurat ta mata na spodzie maski ma najmniejsze znaczenie, jeśli chodzi o wyciszenie.... Przynajmniej przy samochodzie, który nie był dodatkowo wyciszany w innych miejscach - ja bynajmniej nie zauważyłem różnicy po jej zdjęciu...

wiem ze ta mata pod spodem maski nie daje zbyt duzo ale ja wlasnie chciałem przykleic ją na płyte grodziową i jestem ciekaw efektów. Pewnie skusze sie na kupno trzech takich kawałków tylko nie z allegro bo u mnie sa takie same w tej samej cenie i bede wiedzial czy to cos daje czy nie i czy moze warto wyłozyc tym cały spód auta

Witajcie!

Wlasnie wpadlem na ten watek i mam pytanie odnosnie skutecnzosci tych mat. No bo mam DF'a i w sumie nawet cicho chodzi jak na DF'a (da sie pogadac prze 110 ). No ale tak:

1. Co nalezaloby wylozyc matami (myslalem o drzwiach i z przodu ale nie wiem jak z przodu to zrobic, cos trzeba rozbierac?)

2. Czy to daje dosc zauwazalne efekty w DF'ach (czy ktos ma doswiadczenie)

Pozdrawiam

Możesz drzwi nie rozbierać ale na tapicerce chyba niefajnie będzie wyglądała mata
Wyłożyć można podłogę, ścianę grodziową, tunel, nadkola podłogę bagażnika.

Najlepsze efekty daje położenie wygłuszenia od strony mechanizmów. Tzn. przegroda czołowa, tunel, podłoga bagażnika (to w kombi i Poldku), nadkola, itd. Ja to sprawdziłem odwrotną metodą - jak wyjąłem wygłuszenie ścianki pod deską to w aucie zrobiło się sporo głośniej.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-08-05 10:29:19 ]

Ja nie mam zadngo wygluszenia. Jest bardzo fajnie Jak ktos chce moje stare, przegnile maty, to moge oddac za lizaka

SAL - ja bym się zamienił na moje... ale wczoraj mialem mini powódź w piwnicy co zaowocowało ich całkowitym rozkładem
Ale czyms bede musiał wygłuszyć bo od ponad roku już jeżdzę bez...