Pasy bezpieczenstwa - pilne!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam - mam taki problem - w czasie jazdy jak mam zapiete pasy od strony kierowcy - po jakims czasie mi sie odpinaja - nie wiem co zrobic. Nawet jak mam zapiete i mocniej szarpne to sie odpinaja - strach pomsylec co w razie wypadku. Jak moge usunac usterke? Mial juz ktos takie problemy?? Tak przy okazjji to ile kosztuje nowy fotel kierowcy bo bym sobie kupil

zanim to obejrzysz siadz sobie najlepiej na fotelu ktory masz zamiar kupic
tam jest nawet trzymadlo do pasow
TO TU
najpewniej jest wyrobiony rygie wiec tylko wymiana
jak ciezko chodzi to moze brudny psiknij WD40 i zobaczysz

czyli co musze wymienic?? zeby pas dzialal?? bo on lekko chodzi

za fotel 1600zl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???

najlepiej caly pas razem z trzymadlem przykreconym do fotela
ew jesli ci sie uda zalatwic to sam element mocowany do fotela
z tym ze nie proponowalbym uzyc mocowania z samochodu po wypadku bo efekt bedzie podobny

Dzieki. A orientuje sie ktos gdzie mozna cos takiego kupic i jaki jest tego koszt??

Samo kotwiczenie fotela można kupić w praktycznie każdym sklepie fabrycznym DU. Koszt to ok. 60 - 70 zł.

Zapomnij o kupnie pasów. Mnie z tyłu nie działały i gościu w ASO DU powiedział 150 zł netto za sztukę. Najpierw jednak poprosiłem ich o sprawdzenie czemu te pasy nie działają - goście odpowiedzieli, że zapewne są uszkodzone i że nie ma co oglądać. Jak już sprowadzili te pasy (a musiałem je mieć sprawne, bo 2-ka dzieci z tyłu jeździ) i zabrali się za wymianę, to okazało się, że pas lewy jest zamieniony z prawym (bo miałem bite auto w dup...ę), na co ja odmówiłem zakupu nowych pasów - nie chciało się kur... spojrzeć, to teraz będziecie w plecy 300 zł netto. Kierownik ASO trochę wkur... musiał zaakceptować to co powiedziałem i za 50 zł!!!!!! przełożyli mi pasy na właściwe miejsca.

Psiknij trochę olejku silikonowego-będzie dobrze!!!Mi pomogło!

POZDRO.

mcneo rozbierz i wyczysc mechanizm. Ja mam juz to za sobą. Teraz działa jak nowy. Po wyczyszczeniu zakonserwowałem olejem silikonowym w sprayu jak radzi Remlen.
Zrobiłem kilka fotek na kamerze z przeprowadzonej "operacji". Jak Ci zależy to spróbuję je zrzucić na komputer i przesłać moderatorowi aby je umieścił na stronie (oczywiści jeśli się zgodzi ).

Ooo, bardzo dobrze Mnie zalezy

Ooo, bardzo dobrze Mnie zalezy

Cytat:
2003-11-22 23:44:14, Piotr_W pisze:
Jak Ci zależy to spróbuję je zrzucić na komputer i przesłać moderatorowi aby je umieścił na stronie (oczywiści jeśli się zgodzi ).

Jak najbardziej tak

Przesłałem materiały Cwikusowi.

jakbys mogl to wrzuc te zdjecia - byly by bardzo przydatne

Niestety nie mam jeszcze swojego serwerka ani witryny. Wyslij mi emaila a ja zwrotnie wysle Ci materiały.

tryku23@poczta.fm

Podpinam się już pod ten temat, choć mam inny problem. Zakupiłem TE pasy bezpieczeństwa. No i jest nieduży, ale trochę irytujący problem. Wszystko pasuje, ale w komplecie nie było zaślepki górnego mocowania (ten trójkąt w wyrzeźbionymi strzałkami), a nie ma możliwości przełożenia ze starych- tzn. można założyć, ale wtedy rezygnujemy za automatycznego zwijania ich. Czemu to nie pasuje? Czyżby w dalszych rocznikach coś się zmieniło?