MotoNews.pl

Przy ruszaniu astra II dławi się

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moja astra II 1.4 90KM przy ruszaniu często się dławi i szarpie. Jak ruszam to przez moment brakuje jej mocy. Podobny problem występuje gdy wychamowuję na biegu (puszczam gaz na 2biegu) i samochud jak zwalnia to szarpie. Byłem 2 razy w serwisie samochód został podłączony do komputera i wszystko OK.
Proszę o pomoc i z góry dzięki [/LIST][/LIST]

rok produkcji, przebieg, itp... ??

na początek przejedź się nią porządnie, ale tak naprawdę ostro !!

ja mam to samo własnie dałem moj opis co mi sie dzieje jak juz to znalazłem to prosze napisz co to było
adamscoo@tlen.pl
lub przeczytaj mój watek

Mam nowa Astre ( przebieg 2500km ) 1.4 16V 90KM. Szarpie na dwojce od 1500 do 1900 obr/min i przy hamowaniu silnikiem. Na innych biegach jest OK.

Zamecze serwis tym.

A tak pozatym. Straszne gowno ten samochod. Wspolczuje wszystkim wlascicielom ujezdzania takiej patatajki.

Ja mam wrażenie,ze Dra to wszystkie mozliwe serwisy samochodowe w Poznaniu wykonczy nerwowo

Jeden... tylko jeden... daly misie 2 lata gwarancji to niech cierpia... wlasnie mi cos zaczelo skrzypiec pod deska rozdzielcza

chłopy z opla drżyjcie !!!!

oj będzie się działo!

Cytat:
2004-01-05 21:05:54, DrA pisze:
Mam nowa Astre ( przebieg 2500km ) 1.4 16V 90KM. Szarpie na dwojce od 1500 do 1900 obr/min i przy hamowaniu silnikiem. Na innych biegach jest OK.

Zamecze serwis tym.

A tak pozatym. Straszne gowno ten samochod. Wspolczuje wszystkim wlascicielom ujezdzania takiej patatajki.

Trzeba go było nie docierać przy 180 km/h (z pełnym obciążeniem w górach)

(Tego "samochoda" znaczy)

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2004-01-06 08:52:05 ]

Cytat:
2003-11-14 02:50:54, dbk pisze:
moja astra II 1.4 90KM przy ruszaniu często się dławi i szarpie. Jak ruszam to przez moment brakuje jej mocy. Podobny problem występuje gdy wychamowuję na biegu (puszczam gaz na 2biegu) i samochud jak zwalnia to szarpie. Byłem 2 razy w serwisie samochód został podłączony do komputera i wszystko OK.
Proszę o pomoc i z góry dzięki [/LIST][/LIST]

Na początku też nie mogłem się przezwyczaić do hydraulicznego sprzęgła przy ruszaniu, ale to kwestia czasu.
Tylko to szrapanie przy hamowaniu silnikiem ...

Cytat:
Trzeba go było nie docierać przy 180 km/h (z pełnym obciążeniem w górach)

(Tego "samochoda" znaczy)

Niech wie co go czeka... i przyzwyczaja sie powoli... ( ten "samochod" znaczy )

Narazie system 5 dni Astra / 2 dni Omega zeby nie ocipiec w tym dupowozie "Astralnym"

Cytat:
2004-01-06 12:02:37, DrA pisze:
Narazie system 5 dni Astra / 2 dni Omega zeby nie ocipiec w tym dupowozie "Astralnym"

Hehehe - wróżę rychłe odwrócenie proporcji.

(Prorok jakiś, czy cuś?)

EEE... oszczedzac trzeba... Astra z musu... Omesia dla przyjemnosci