| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2003-11-14 16:48:09 Pisze z nadzieja ze znajdzie sie ktos kto ma na ten ten temat jaka kolwiek wiedze generalnie chodzi o turbinke do PF 125p . bedac dzisiaj na zlomie znalazlem takie urzadzonko nie wiem czy to fachowo nazwac turbina czy jaK . Jest to dokladniej taki sprzecik zakladany pod gaznik od niego odchodzi rorka ktora jest podlaczana do kolektora wydechowego . w tym urzadzonku znajduje sie w srodku taki jakby wiatraczek no i oczywiscie to wejscie od tej rurki ktora laczy ta turbinke z kolektorem .W maluszkach sa takie same tzw "turbinki kowalskiego" . prosze o informacje czy taka "turbinka" podnoi cos na mocy a chociarz na osiagach czy tylko jest to kolejna rzecz niepotrzebna a takze inne informacje z nia zwiazane . bo w sumie zainteresowalo mnie to tym bardziej ze pierwszy raz widze takie cos do PF125p ale za cene zlomu uwazam ze dobry zakup |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-14 17:23:11 z tego co wiem turbinka kowalskiego w wersji do 126p nie ma na celu podnoszenie mocy lecz obnizenie spalania (moge sie mylic bo kumpel cos takiego kupil zalozyl i zadnej roznicy nie ma)
moze bys zrobil fotki tego urzadzonka? bo nigdy czegos do 125p nie widzialem, nawet rysunku |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-11-14 18:49:57 Widziałem taką turbinke u znajomego w garażu, bo wyciagnął ją z jakiegoś poloneza. Tez masz okragłe otwory a na nich wsytające trójkąty ?! Z tego co mówil znajomy, poprzedni właściciel chwalil sobie to urządzenie. Niestety innych opini nie znam.
Jak ją przetestujesz to napisz coś o niej ! aha opisana jest w książce szczecinskiego. [ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-14 18:50:44 ] |
rabbit Fiat 126p Chrzanów | 2003-11-15 11:46:08 ja mam turbinke do malca i zauwarzylem lepsze przyspieszenie na nizkich obrotach a pozatym na seri da sie troszke odczuc troszke mocy lecz jak masz rasowany silnik to nic ona nie daje wrecz przeciwnie stawia duze opory i jeszce muli silnik turbikka ma to na plus ze przez nia jest lepsza mieszanka co za soba sprowadza lepsze spalanie i mniejsze zlurzycie paliwa |
karlo BMW E-28 520i Wrocław | 2003-11-15 21:56:51 oki jak przetestuje to napisze jak ktos jest zainteresowany jej wygladem to piszcie na maila : karlooo@interia.pl a jak zeskanuje to przesle foto. [ wiadomość edytowana przez: karlo dnia 2003-11-15 21:59:43 ] [ wiadomość edytowana przez: karlo dnia 2003-11-15 22:01:59 ] |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2003-11-16 00:16:03 tez nie slyszalem zeby turbinki montowaliw df, ale sadze ze to co ci napisali chlopaki z FSO AK to prawda.....szkoda zachodu....pozdr |