| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-11-15 15:28:27 Niech wstawia wtrysk !
W innym razie poza dużym prawdopodobieństwem problemów, zrobi z auta totalnego muła... |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-11-16 10:56:44 Za trzy i pół tysia wtrysk gassu można już założyć... |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-11-18 11:37:33 Czesc
Tu mam niejakie wątpliwości. Zrobilismy z kolegą test - tankowanie do pełna na tej samej stacji, jazda jeden z drugim (w trasie) do opróżnienia mojego zbiornika (mniejszy) i tankowanie razem na jednej stacji. Kolega ma Nubire 2.0 z wtryskiem BRC, ja mam Leganze 2.0 i "zwykłą" instalację BRC. W obu samochodach były po dwie osoby. I okazało się że gazu zużycie było identyczne (+- 0,1l). Dzięki temu testowi przestałem sobie wypominać że przyoszczędziłem na instalacji, zwłaszcza jak sobie przypomnę ile kolega spędził czasu na regulacjach, czyszczeniach itp wtrysku gazu. Pozdrawiam DEspero |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2003-11-18 12:16:28 Z doświadczenia wiem że przy wtrysku gassu pali jak smok przy ostrej jeździe. |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-11-18 14:24:50 Dziękuję Tomku, też tak uważam Rok 98, CDX w skórze, klimatronik, 2 poduszki, ABS, TCS, kolor jak na zdjęciu, zawieszenie eibach + kyb, gaz Usterki: chłodnica klimy, zgięty wachacz, uszczelka pod pokrywą zaworów, 2 amortyzatory fabryczne padły w okolicach 80 tys., po demontażu okazało się że sypnęła się także jedna z oryginalnych sprężyn. Minusy w stosunku do Espero: głośniejsza, mniejszy bagaznik Plusy: wszystko inne Jeżdżę nią od roku, moim zdaniem jest to godny następca mojego Esperaka. Nowa Leganza kosztowała horrendalne pieniądze, ale używki były rok temu w rewelacyjnych cenach. Generalnie mogę z czystym sumieniem zarekomendować. DeeJay: rzeczywiście nie jechaliśmy wolno.... |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-11-18 14:34:03 Jak Leganza może być głośniejsza od Espero ? |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-11-18 17:08:24 Silnik 2.0 jest dość głośny, zwłaszcza w porównaniu z Espero 1.5.
A dodatkowo w Esperzaku spędziłem "trochę" czasu nad wyciszeniem wnętrza. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-11-18 23:28:47 ja jeździłem kiedyś w sumie przez pare dni leganzą 2.2 de-luxe
full opcja , skóra, automat, kolore srebrny met , rok 99 - tzn nowy model, minimalnie zmieniony zderzak , inne alu-felgi i takie tam pierduły. Autko cudowne i dużo cichsze od esperynki.....nie słychac zawieszenia .... i buja się jak tapczanik... Wspaniałe autko na trase Wady - fabryczne drewienko cholernie błyszczy sie w słońcu i niekiedy oślepia..... ....i to wszystkie wady jakie zaobserwowałem.... Spalanie też przyzwoite - jak na moją noge, silnik 2.2 i automatyczną skrzynie tylko 13,5l Niestety nie moze być aż tak pięknie - sa problemy z niektórymi czesciami - np koło pasowe paska klinowego. W leganzie jest taki paten że koło pasowe składa sie z dwóch - tzn wiekszego i mniejszego i są zalane gumą, po to aby wybierały wszelkie wibracje i niwelowały hałas. ......tego koła nigdzie się nie kupi.....a z nubirki 2.0 nie pasuje.... Sławek swojego czasu jeździł po giełdach żeby dostać jakąś używke...a samochód klienta stał na warsztacie 2 tygodnie..... |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-11-19 01:45:15
|
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-11-19 02:13:29 i popsuł zabawe |
DEspero Daewoo Leganza Warszawa | 2003-11-19 10:51:45 To prawda - jazda w trasie Leganzą to bajka - fotele są super wygodne (mój kręgosłup baaaardzo je sobie chwali Jak się nie kręci na wysokich obrotach to jest dość cicho. Co do zawieszenia to moim zdaniem fabryczne jest za miękkie - płynie się tym jak statkiem, przód jest za mocno podniesiony - dlatego zmieniłem u siebie na twardsze i niższe. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-11-20 07:34:02 o tym że leganza 2.2 z automatem jest szybka przekonałem się urywając tylne kóło w espero Esperak nie miał wtedy LPG i śmigał w ok 9 sek do 100km/h a sytuacja wyglądała tak że były dwa pasy....i jeden się kończył......w dodatku kończył sie dużym krawężnikiem..... niestety ja stałem na tym pasie.....a że chwilowo mój mózg się wyłaczył postanowiłem się wcisnąc za wszelką cene....facet w leganzie nie wpuścić mnie za wszelką cene..... ...i wjechałem.....niestety tylne prawe koło już nie Mało przyjemne łupnąć kolem w krawęznik przy 140km/h Felga w chińskie osiem, zagnieciona aż do bębna Wracając do leganzy - cholernie podoba mi sie wytłumienie zawieszenia, i też ta "tapczanowatosć" Jadąc espero po dziurach autko podskakuje i słychać zawieszenie. Jadąc leganzą czuć minimalne bujniecie ....i słychac gdzieś w oddali mocno wytłumiony odgłos przejeżdzania nierówności.... Reasumujac cholernie podoba mi sie to autko Uważam że jest dużo lepsza od passata czy mondeo |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2003-11-20 07:43:00
Tomek nie przesadzasz trochę?????? a co do Leganzy to faktycznie - autko pierwsza klasa - jest tylko jedna wada - za niewiele więcej mozna kupić Omegę, a prestiż tego autka jest duuuużo większy.... no i tylni napęd Dramar zaraz pewnie da mi medal |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-11-20 07:45:27 nic a nic....jeździłem ful wypasioną leganzą 2.2 jeździłem tez przez jeden dzień wypasinym paskiem 1.8T
i moim zdaniem legazna jest dużo lepsza, cichsza, wygodniejsza, dużo lepiej hamuje, itd itd..... Zresztą jest ładna z zewnątrz , stylistyką podchodząca troszke pod jadwige, nie to co passat...jeżdzący kąt prosty |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2003-11-20 09:07:56
![]() |