Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() -VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2003-11-16 00:14:03 A czy to nie powinno sie znalezc w dziale zle sklepy i warsztaty? ![]() ![]() |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2003-11-16 00:22:29 sorry, nie wiedzialem gdzie to wdusic ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-11-16 12:40:31 i raczej nie uogólniałbym tego do całości PKN. |
![]() Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2003-11-16 16:12:33 Witam
Ja zawsze tankuję na orlenie.Kiedys dla spróbowania zatankowałem gaz na BP,jednak nie odczułem żadnej różnicy,dlatego tankuję ciągle na orlenie,bo mam blisko,znam tam obsługę i są ładne i fajne panie kasjerki,z którym sobie zawsze gawędzę ![]() ![]() ![]() Pozatym jadąc np na zlot,tankowałem nie na orlenie,ani na żadnej markowej stacji i nie trafiłem chyba na zaden syf,bo różnicy w ciągu auta nie odczułem. Przez miesiąc czasu urzędowałem tez w wakacje w rodzinnych Siemiatyczach,gdzie tankowałem gaz na stacji prywatnej(z powodu braku gazu na stacji orlenu) i takze nie miałem problemów,czy to z jazdą czy tez z odpalaniem. Podsumowując:nigdy nie zdarzyło mi się (ani memu ojcu)przez cały okres użytkowania auta(14lat) zatankować jakąś gównianą benzynę czy gaz.Albo moja Lada jedzie bez różnicy na wszystkim co się jej wleje,albo mam takie szczęscie ze nie trafiam na fałszywe paliwko ![]() pzdr Grzesiek |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-11-16 16:53:26 ja tez generalnie na orlen nie narzekam. firma i aliwo jak wiele innych. Ostatnio tankuje gazik tylko na shellu i od tamej pory auto mam jakby zwawsze. Powaznie, po chyba 10 tankowaniach zaczalem odczuwac roznice. Tyle, ze wydech pospal sie definitywnie. I sprzeglo trzeabby podciagnac.... i klocki zmienic.... kurde jak sie nie zabije bedzie dobrze. Chyba musze nauczyc sie jezdzic, bo ladzka coraz szybsza sie robi ![]() |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2003-11-16 17:05:21 hej przeczytałem ten poscik i doszedłem do wniosku ze całkiem niedawno miałem podobną sytuacje, otóz po zatankowaniu na orlenie (zawsze tankuuje na BP) lada zaczeła mi sie strasznie dusić - straciła moc i ogólnie była jakaś przytłumiona!!!!!!nie wiedziałem co sie dzieje i dałem ją do mechanika tez nie mógł za bardzo pomóc........musze tu powiedziec ze wiecj nic takiego mi sie nie zdazyło(bo nie tankowałem juz na orlenie)-cholerka dopiero teraz sobie uzmysłowiłem ze to było po tym tankowaniu(a nabiłem butle na maksa)-----cos niesamowitego!!!!!1 |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-11-16 21:46:23 nie bronie orlenu, ale ja np. malem "brzydkie" przygody z bp. moze niekoniecznie w temacie paliwa, ale mujni i uczciwosci ajentow... ale kit, bylominelo....
mozliwe, ze pkn pusil jakas trefna partie gazu. ja tez trafilem dzis straszny szyt. Skonczyl mi sie pod Lodzia, to wzioale za 10 zl gazu na takiej dupnej prywatnej stacyce w Ksawerowe (przestrzegam Lodziakow!). I ledwo do shella (15 km) dociagnalem. Obajw - jak zatkana dysza. poem - przeywanko, nagle zdlawienia i gasniecie po zdjeciu ssania. To ewidentnie wina gazu, bo butla byla pusta, objawy nie wystapily od razu, a po ok. minucie jazdy, po zatankowaniu u shella - jak reka odjal po 4-5 kilosach.... Znow zwawo i zadziornie prkoce dziurawym tlumikiem ![]() |
![]() sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2003-11-16 23:56:11 Witam
nie da się widzę jednoznacznie określic , gdzie tankowac a gdzie nie.. ja właśnie częśto tankuję na orlenie, i jestem bardzo zadowolony, auto zwawe, ciche i zużycie mi spada, natomiast jesli chodzi o Shella mam jak najgorsze zdania jesli chodzi o ich gaz, auto pracuje nierówno, duzo pali.. wielu kolegów ma te same objawy... |
![]() Yanosik ŁADZIARZ Lanos Schneidemühl | 2003-11-17 14:17:30 Ja często leję na orlenie, właśnie dlatego, że mają dobre paliwo. No i wspierają polskie załogi rajdowe ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2003-11-21 01:58:07 Witam !
Na temat Orlenu sie nie wypowiem, bo nie korzystam z tych stacji ![]() Ale roznica w jakosci paliwa pomiedzy roznymi stacjami na 100% jest - prawie zawsze jezdze na BP i po zatankowaniu gazu za 10 zl pojezdze po miescie 50-60 km. Natomiast kiedys z koniecznosci pojechalem na stacje firmy Krak-Gaz (taka lokalna firma) i za te same pieniadze, przy podobnych warunkach eksploatacji przejechalem 30 km i zaczela swiecic rezerwa... Malo tego - cena za litr byla nizsza, a wiec teoretycznie gazu w baku bylo nieco wiecej niz tego z BP ! Rozumiem, ze im ruch wiekszy to spalanie wieksze itd., ale az takiej roznicy nie bylo ! Tak wiec nie polecam malych stacji nalezacych do malych firm ! Niby cena nizsza, ale i wydajnosc mniejsza, wiec na jedno wychodzi, o ile w ogole wychodzi ![]() Pozdrawiam ! |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-11-21 20:03:29 Ostatnio zatankowałem na jakiejś lipnej stacyjce całe 15 litrów to myślałem że rozrząd mi się rozleci tak dzwonił.Dolałem orlenowskiego paliwa i już przestał.W cześniej kiedyś na tej samej stacji motor zatankowałem i zatarłem go po jakiś 20 kilometrach od tankowania.Może jakieś lotnicze paliwo mają ![]() |
![]() misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2003-11-21 20:11:08 Boże broń przed takimi stacjami ! ![]() Jak braknie paliwa to lepiej pchać auto niż tam tankować - przynajmniej darmowa siłownia zaliczona i silnik cały ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2003-11-22 00:02:11
e, od lotniczego by sie nie zatral... trabvanta takim tankowalem i chodzil jak burza. a ponoc to bylo chyba 110 oktanow o ile pamietam... tylko wiecj oleju trzabylo lac... chyba 1:20 mieszanka... nie pamietam dokladnie... ale czasem i marchewka z rury poszla....
napisz do PIH-u. oni zrobia reszte. |