Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 17:01:41 Abimex by dał radę ![]() ![]() |
![]() road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2003-11-16 17:06:04
Dal by rade obejrzec oznaczenie GLE na klapie bagaznika ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 17:21:35
Hehe najwyraźniej kcesz powąchać spaliny z mojego pocztowozu ![]() ![]() |
Ramzes_II Lancia Kappa Dębica | 2003-11-16 17:24:21 GLI (poza OLO) przy moim GLE (silnik 1.5AA ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-11-16 17:25:21 Co Wy wszyscy z tymi panienkami,juz mi się Ramzes z Janiem myli,a teraz jeszcze Road Runner ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 17:26:12 Road nie jest ostatnim który zapodał normalny avatar ![]() GLI górą ![]() |
LUKAS_FSO Polonez Atu Plus Mińsk Mazowiecki | 2003-11-16 17:31:54 Niemam odcięcia przy 5500. Kręciłem go najdalej do 6350 obr./min i żadnego odcięcia nimam :] |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 17:44:03 Na gazie nie ma odcięcia,damy radę ![]() |
LUKAS_FSO Polonez Atu Plus Mińsk Mazowiecki | 2003-11-16 17:49:06 Wiem, że nagazie niema odcięcia. Te 6350 obr./min było na gazie, ale na paliwie miałem 6200 obr./min :D |
![]() Qbk Miłośnik FSO - Warszawa | 2003-11-16 18:19:29 Jak masz dobrze wyregulowanego GLE to Bosch (zwłaszcza na gazie) ma szanse... jak ktoś tu napisał wcześniej - powąchać spaliny przeciwnika. I żadne kręcenie tu nie pomoże. |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-11-16 18:28:24
powiem tak z samego porównania mocy masz mikroskopijne szanse a dodatkowo porównywując charakterystyki silników zasilanych LPG zwłaszca I i II generacji i spodziewam sie ze ATU ma własnie II gen wiem ze mają z prawidlowo wyregulowanym gaźnikiem żadnych szans nawet mikroskopijnych bedzie wiec wyścig ok 65-70 KM kontra ok 85 KM wiec jedyna twoja szansa to wiara w swoje Stomile bedą miału duzo leprza przyczepność od dębicy oraz ze gość nie bedzie mial niskie umiejetności i straci przyczepność jeśli nie to bedzie nie porażka tylko pogrom ale sprawa nie jest beznadziejna bo może ci sie udać zmniejszyć przewage Caro nad ATU zmieniając charakterystyke pracy LPG co pozwoli ci chwilowo podnieśc moc do porównywalnych wartości ale to wymaga troche zabawy |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-11-16 18:55:09 W tym konkretnym porównaniu przy dobrze ustawionym gaźniku (to bardzo ważne) to Atu nie ma większych szans. Po prostu wersja gaźnikowa ma lepszy ciąg, w szczególności na benzynie różnica jest duża. Ja kiedyś ścigałem się z GLI 1.6 (CE) ja byłem na LPG on na benzynie, kręcił ładnie, ale nie miał szans, żeby mnie wyprzedzić. Szliśmy równo. A dodam, że mam wersję AB i przez co gorszy most od 1.6... Dlatego w tym konkretnym przypadku uważam to porównanie za bezcelowe. No chyba, że kierowca GLE nie umie wykorzystać to co mu daje silnik.
Pozdrawiam |
LUKAS_FSO Polonez Atu Plus Mińsk Mazowiecki | 2003-11-16 18:58:44 Hmm... Więc czyżby naprawdę Bosh byłby gorszy od gaźnika? Co do gazu to mam ten najnowszy, bodajrze II generacji. Co do tej instalacji, to ma ona (jak mówił monter) tzw. "inteligentny wtrysk gazu". Chodzi oto że komputer w zależności od stylu jazdy dawkuje różną ilość gazu. Np: jeśli ktoś jeździ delikatnie, to po kilku minutach komputer przestawia się na oszczędny program i dawkuje mało gazu; ale jeśli ktoś natomiast jeździ dynamicznie, to komputer przestawiając się zaczyna dawkować dużą ilość gazu. |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 19:02:46 Ja tylko powiem,że w zeszłym roku moim abimexem w Borsku miałem najlepszy czas wśród startujących na gazie-nie licząc oczywiście Janiowego zwei liter ![]() |
![]() Maciek_938 Bydgoszcz | 2003-11-16 19:07:32
Nie da się ukryć, że Abimex jeżeli chodzi o dynamikę to jest pod tym względem lepszy od Boscha, ale dobry !! GLE nie powinien mu bynajmniej ustąpić. Oczywiście jeżeli chodzi tutaj o wersję 1.6, gdyż ta dysponuje sporo większym momentem obrotowym i lepszym przełożeniem mostu. Pozdrawiam |
Nabauab Miłośnik FSO Polonez, Tico i Room ... Stargard | 2003-11-16 19:15:29 Ja tam dla odróznienia,jestem ciekaw jakby wyglądał wyścig GLEvsGSI,najlepiej na benzynie,bo tylko na tym jezdze.
Ścigałem się juz z kombi(zgadnijcie z kim ![]() ![]() No ale to to inna buda i przełożenie. Tak na marginesie moja seria wygrała z drugim GLE,który miał strumienice,sportowe tłumiki i kolektor GSI,więc nie zawsze to złoto(tuning)co się swieci. P.S.Danield i Road,niech któryś z Was chociaż da blondynkę dla odróżnienia ![]() |
![]() danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2003-11-16 19:21:37
Ja tam przyznam się szczerze że preferuję blondynki ale ta dziewczyna ma niesamowite oczy i nie mogę jej zmienić ![]() |