MotoNews.pl

Przyspawanie końcówki wydechu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka, po ile u was chodza fele od bmw rekina, koles na gieldzie mowil ze ma na chandelek takie za 120zl 4 szt. chyba dobra cena, nie wiem w jakim stanie, ale pogiete nie sa.

No i jeszcze jedno pytanko, niestety na gieldziuni nie moge dorwac Tekli w zwiazku z tym zaloze tlumiczek serie i na koniec koncowke, z tym ze w malcu na seri koncowka tlumika jest na skosa no i chce to wyprostowacc, wiecie jak to moze domowym sposobem zrobic, nie chce za bardzo tego ciac i dospawywac...A w imadle to nie pojdzie na mojego gusta
Pozdrawiam

[ powód edycji: Kolejny temat o cenach felg z BMW rekina !!! Ile razy mozna ]

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-16 22:57:01 ]

Gdybym znalazl za taka cene ani chwili bym sie nie zastanawial..
a nie znalazlem, za zadna cene

Ja miałem przyspawaną końcówke do tłumika, tłumik był obcięty kontówką tak żeby pasowała końcówa.Przyspawałem migomatem i było git przez jakiś miech.Podwpływem ciężaru końcówki ( a uwierz mi , że jest spora i ciężka )wygieła mi sie rura przy kolanku i wypeprzyło mi śruby z Głowicy.Tak sobie mysle , że zrobie sobie dziure w tłumiku i wpieprze pół końcówki w niego i dopiero wtedy chewtne migomatem.Teraz jeżdze bez tej rurki co wychodzi z tłumika, mam samą puszke z dziurą, efekt jest super.

ja mialem podobny efekt w f-127 , dospawana koncowka wydechu {fi 60mm-czyli nie taka znowu wielka} tez troche wazyla i w efekcie {coprawda nie po miesiacu tylko po 3 latach} jej masa spowodowala wylamanie spawu na laczeniu tlumika z rura

Ja w Regacie mialem przyspawana końcówke z jakiego cylindra wypolerowana srednica 14.5 mm waga z 3.5 kg końcówka była takiej samej średnicy jak tumnik nikt takiej nie maił ale wydech cały sie rozpierdzielił i potem przyszly 2x80mm z tumnikim sportowym , teraz w Fiacie bede wywalał 1 tumnik i mam zamiar wstawić kawałek rury i zostawić tylko końńcowy może ktośz was już tak testowała jak bedzie głośno wtedy i czy bedzie basowy czy bedzie pierdział ??

ja miałem to samo ale w tłumiku od sc 1.1 michaela, założyłem koncówke nieby nie ciezka i a pękł spaw na róze wychodzacej z puszki no i zdjałem.

Cytat:
a pękł spaw na róze

Te - poliglota
Na rurze, na rurze

a ja nawiazujac do 1 czesci pytania, powiem ze fele od rekina 5cali jak dobrze poszukam moge zlapac od 15zl do 30 za sztuke, oczywiscie nie powyginane ale trzeba sie naszukac dosc ostro: najczesciej na szrotach albo w oponiarskich