Zagłówki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do Waszmości pytanie.
Czy ktoś wie, czy do naszych Omeg pasują zagłówki (pełne) od Corsy B lub Calibry? Chodzi mi o rozstaw kołków.
Z góry dzieki za poradę

Ja do swojego caravana też bym chciał wstawić 3 na tył. Nie mogę tylko wymacać czy są tam standardowo w kanapie miejsca na zagłówki

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Po co wam pełne zagłówki od Corsy kiedy istnieją przecież pełne od Omegi (ja mam takie)
pzdr

heh.. a DrA kciał swojego środkowego wyp...dolić, ale Cygan się przewinął i skwycił w locie cfaniak jeden sie znalazł

założycie, pojeździcie i wywalicie - zobaczycie (a jeszcze pełne - blech) chyba, że ktoś jeździł ciężarówką i nie używa wstecznego lusterka

no dobra - wiem, że to tylko dla szpanu

zaraz oburzą się Ci od 5-osobowych rodzin, że to niby dla bezpieczeństwa

ale myślę, że 3-ci zagłówek powoduje więcej niebezpiecznych sytuacji niż ratuje skręconych karków

ja tam stawiam na bezpieczeństwo czynne a nie na bierne

pozdr

Cytat:
ja tam stawiam na bezpieczeństwo czynne a nie na bierne

Calkowita slusznosc dARTI
Ja tez te srodkowy wywalam do kufra, ale gdy juz mam 3 duszyczki na tylnej kanapie to osmielam sie przeprosic ten zagloweczek. Pod nim staram sie usadoawic jaka ladna buzke, ktora nota bene i tak mi zaslania wsteczna panorame.

W pierwszej B zagłówek przetrwał od pierwszego "wsiąścia" do auta do pierwszego "wysiąścia" (nie chciało mi się specjalnie zatrzymywać po drodze).

W drugiej najpierw otworzyłem tylne drzwi i go wywaliłem a potem zacząłem jeździć.

Ostanio widziałem go w stodole jak koty się na nim umaszczają.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Witam wszystkich.
Bylem prawie swiadkiem kiedy z powodu braku zaglowkow zginela mloda kobieta (glupia sprawa - mlodzi ludzie siedzieli sobie na tylnej kanapie, auto stalo na parkingu, facet cofal innym autem na tyle nieostroznie, ze przylozyl w tyl nieszczesliwego samochodu. Uderzenie nie bylo silne, ale wystarczylo. Jak to wygladalo mozecie sobie wyobrazic.) Od tamtej pory szukam do swojej omegi B caravan sposobu jak zaglowki zamontowac (fabrycznie auto nie bylo w nie wyposazone), dokupic czesc kanapy albo cos innego - prosze o rade. Moze ktos mial juz taki problem
Pozdrawiam

Ho, ho
Ja tu sobie tylko o zagłówku dla wygody a tu ambitny temat sie zaczal na forum o bezpieczenstwie. I bardzo dobrze. Ja mam tylko dwa z przodu ale moja kobitka chciala by miec pelny bo lubi opierac glowke szanowna i mowi ze jest wygodniej. No wiec czego sie nie robi dla kobiety patrz stwierdzenie nad podpisem.
A tak poza tym to spojrzalem sobie z I pieterka na moja Omke i tak sobie mysle ze nie ma lepszej furki na tym Bozym swiecie

Eeeee - żebyśmy się dobrze rozumieli: dwa zagłówki zostają, środkowy wylatuje.

Jego przydatność na codzień jest zerowa. Nie jeżdżę taryfą żeby mieć full pasażerów.
Jego szkodliwość na codzień jest znaczna - nic q.. nie widać. Wolę mieć oko na debili wiszących często na zderzaku - no, czasem NIE DA SIĘ odskoczyć , a czasem muszę ich kontrolować jak im robię STOP'a .

Jakoś tak jest że jak ktoś ma to szybko go wypieprzy, a jak ktoś nie ma to bardzo chce go mieć (do czasu ).

-----------------

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2003-11-18 11:02:08 ]

Byl i w mojej "karierze" okres kiedy wyrzucilem srodkowy zaglowek, ale zobaczylem, ze szwedajac sie po garazu szybko niszczeje. Pomny na atut trzeciego zaglowka przy ew. sprzedazy pojazdu, wlozylem go z powrotem i.... przyzwyczailem sie. Oczywiscie wbijam go max gleboko (nie tylko do fabrycznych zatrzaskow, ale material zaglowka wciskam wrecz w material oparcia), a poniewaz lubie miec siedzenie kierowcy dosc wysoko - mam pewna widocznosc ponad zaglowkiem. Co nie znaczy, ze czasem mnie nie wkurza.

PS: O czym to ja mowie: o zagłówkach czy o żglówkach?

Też usunąłem środkowy zagłowek, w połączeniu z kratką strasznie zaciemniał obraz

Cześć, macie rację środkowy do tyłu i wystarczy dać go jednym zaczepem do schowka po lewej stronie i już nie lata w bagażniku.
Narka

hehehe

-----------------

Co prawda ja jestem ten od tych "ciężarówek" czyli nie używam lusterka wstecznego, nie odwracam się nie łamię sobie karku obracając sie do tyłu..... swego czasu troszke jeździłem autami bez widoku wstecznego i tak mi zostało
Co do zagłówka środkowego to jak komu wygodnie.... fajny patent jest w Zafirynie, a mianowicie, środkowy zagłówek po wciśnięciu max do dołu jest na jedej linji z kanapą - naprawdę świetne rozwiązanie, jest oczywiście inny niz pozostałe, bardziej spłaszczony, może kolega poszuka właśnie takiego zagłówka, już kilka Zafir zostało skasowanych więc może gdzieś się znajdzie

Powodzenia

Ej, chopy, ale jak sprawdzić czy kanapa ma czy nie miejsce na zagłówki. Jak zrobić, żeby mimo wszystko założyć zagłówki na tył??? Trzeba zmieniać kanapę, czy wystarczy zrobić dwa nacięcia w materiale i włożyć plastiki mocujące???

A ja nie dość, że nie mam lusterka środkowego, to tym bardziej brak mi tylnych zagłówków... mało kto jeździ u mnie z tyłu... w pracy natomiast jeżdże dwuosobowym Truckiem okrytym buda i mam ww. lusterko! tylko ciekawe po ch.... Jedyne co przez nie widze to jak paczki mi lataja przy ostrzej branym zakręcie

pozdr.

Mi Cyganie porwali zaglowek Znaczy jeden, ale Cygan EEE... plakal nie bede i tak chcialem go wyrzucic Dobrze, ze mi jeszcze grila nie rabnal...

Moge se fajne laski teraz poobserwowac w korkach jak stoja za mna Zaglowek zabijal piekno w kobietach

Kobiety myślą rodzinnie (pewną cząścią ciała ;-)) i być może z ich punktu widzenia facio z trzema zagłówkami z tyłu to gość żonaty, a taki bez środkowego to kawaler do złapania??
Ale nie zdejmuj wszystkich trzech z kanapy, bo pomyślą żeś dekarz albo stolarz :-D
JaC

> Moge se fajne laski teraz poobserwowac w korkach jak stoja za mna :-D :-D
> Zaglowek zabijal piekno w kobietach :-D :-D :-D