Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() sp644 OPEL KADETT C CITY Toruń | 2003-11-17 17:52:15 WITAM WSZYSTKICH KLUBOWICZOW!
OD KILKU MIESIECY NA POLSKICH DROGACH MOZNA ZOBACZYC ZWIEKSZAJACA SIE ILOSC FOTORADAROW KTORE SPIA SOBIE GDZIES NA POBOCZU I CZEKAJA NA NIEWINNYCH KIEROWCOW, KTORZY OTRZYMUJA PO KILKU TYGODNIACH MANDACIK LUB WEZWANIE NA KOMENDE ![]() JEST DUZO PLOTEK, ALE NIKT KONKRETNEGO POMYSLU NA OSZUKANIE RADARU JESZCZE NIE PRZEDSTAWIL. MOZE KTORYS Z WAS MA SBOSOB, I CHCIALBY SIE PODZIELIC???? POZDRAWIAM ![]() |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2003-11-17 17:59:20 Możesz zawsze jeździć w kominiarce a jak ci przyślą fotkę to się wypieraj mówiąc że to nie ty a auto było w warsztacie i nie wiesz kto to jechał
A tak serio to jest urządzenie, raz je na oczy widziałem, montujesz je w bagażniku a czujkę gdzieś z przodu i ono wysyła wiąske radarową podającą prędkość, a jaką prędkość to sobie ustawiasz, możesz jechać 120 a radar odczyta 60 i ci fotki nie pstryknie. Gdzie i jak można dostać to cudo to ci nie powiem, ja je dość dawno widziałem na giełdzie i facet miał je przywiezione ze stanów, mankament tego urządzenia to to że do małych nie należało i dlatego było montowane w bagażniku. Np. antyradar możesz posiadać ale nie możesz używać, a to urządzenie jest po całości zakazane |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-17 18:04:53 Patrz tutaj
Ja oczywiscie nie mam nic z tym wspolnego jaby cos... ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: grynio dnia 2003-11-17 18:06:16 ] |
![]() _Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2003-11-17 18:20:09 ooo widzę teraz że Grynio "zupełnie przypadkiem" podesłał linki do tego o czym pisałem... ![]() pozdr |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-17 18:36:44 a próbowałes kiedyś jeździć sgodnie z przepiami?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-17 18:43:30 no co....ja zawsze jezdze prawa strona ulicy no chyba ze wyprzedzam, albo sa koleiny, albo nudzi mi sie bardzo. Stosuje metode 90-60-90 90 miastem, kolo policji 60 i potem znowu 90 ![]() |
![]() wolniak Opel Omega B 2,5 tds Łuków | 2003-11-17 19:12:54 Sprytne Grynio, sprytne. A mżna też jechać za kimś!!!!!!! |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-17 19:30:28 Za kims ? A bo to wiesz jaki wariat jedzie przed Toba ?? Najlepiej dla swietego spokoju od razu wyprzedzic, miec spokoj i sie nie martwic...... ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2003-11-17 19:53:28
Wiesz co.....nie pij już tej cytrynówki!! pierdoły gadasz ![]() ![]() |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-17 20:38:56 no co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-17 20:40:06 a co do cytrynówki...to jakbyś się jej w końcu napił, to sam byś sie uzaleźnił ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-19 02:21:55 moge podeslac transport z cytrynowka.....
![]() |
Jorgi_Kce Opel Vectra Kielce | 2003-11-19 09:53:20 Sa podobno (niestety, tylko podobno - ja czegos takiego nie widzialemu nas w Polsce) srodki w sprayu, ktore po napyleniu na tablice normalnie sa niewidoczne,a jak fotoradar pstryka Ci fotke, to wychodzi im biala tablica..nie do odczytania...W Austrii cus takiego uzywaja..
No ale jak mowie - nie widzialem tego u nas ![]() |
![]() Grynio VECTRA Oleszyce | 2003-11-19 10:06:50 markmp2 jednak troche sie mylisz zeby nie powiedziec calkiem, zapoznaj sie z technologia pomiarow urzadzen radiowych, dzialaja one na efekcie dopplera i wystarczy ze na czestotliwosci na ktorej dzialaja pojawia sie "smieci" to wyskakuje bledny odczyt, oczywiscie czestotliwosc jest na tyle wysoka ze nic nie powinno byc ale zadnym problemem jest zrobienie nadajnika ktory caly czas "sieje" i zakluca sygnal
Odnoscie spraya to tez jest prawda, sam moglem go kupic w niemczech i dziala on na zasadzie filtra na pasmo podczerwieni (na tych falach dzialaja fotoradary) a obecnie bez problemu mozna kupic folie ktore robia to samo.... |
![]() wolniak Opel Omega B 2,5 tds Łuków | 2003-11-19 10:32:00 Powiem Wam że o takie coosik warto się zatroszczyć, ale chyba tylko na zachodzie Polski. Mieszkam w lubelskim i z tego co mi wiadomo na tym terenia nie ma ani jednego fotoradaru. Najlepsza jest blaszana makieta samochodu policyjnego na trasie Lubartów -Lublin kilka kilometrów przed łucką od strony Lublina na tzw. "zakrętach śmierci". No parodia, ale dla nieznajomych... mozna się oszukać. Raz!!! |
![]() boogie Forumowicz ![]() M6 warszawa | 2003-11-19 10:35:49 slyszalem kiedys o diodzie LED montowanej na podszybiu, ktora swieci w pasmie widzianym przez fotoradar, i przez to na fotce za duzo nie widac..... |