Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KrzyHu OPEL OMEGA B CARAWAN Warszawa | 2002-10-05 19:52:25 Omega 2,5tds
Wycieraczki przedniej szyby pracują "terkocząc"po szybie zamiast się ślizgać.Wymieniłem pióra-to samo.Próbowałem trochę przyginać nic nie dało.Jak to naprawić,może ktoś coś podpowie? |
![]() Mlody_Omega Lanser Pabianice | 2002-10-05 20:32:29 Miałem ten sam problem... niby drobnostka a może człowieka do obłędu doprowadzić... Nie mam pojęcia dlaczego przestały terkotać ![]() ![]() |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2002-10-05 20:45:59 Witam
U mnie pomoglo przemycie szyb sokiem z cytryny. Nie slychac samego tarcia i nie zostaje mgielka na zewnatrz - jest elegancko ![]() ![]() pozdrawiam Osiah |
![]() Olmar CorsaB+LPG Elpigaz Rzeszów | 2002-10-05 22:25:03 Miałem taką pracę wycieraczek, powodem było przypadkowe
spryskanie szyby środkiem do koserwacji zderzaków , kokpitu i innych plastyków. Pióra przesuwały się skokowo, po przejściu pozostawała na szybie "mgiełka" jak pisze poprzednik. Do przemycia stosowałem przeróżne środki ; denaturat, benzynę extrakc, "Ludwika" do naczyń, i gdzieś po którymś z tych zabiegów problemy ustąpiły. Sokiem z cytryny nie próbowałem- dzięki Osiach za poradę na przyszłość. Nie pryskajcie na szybę żadnymi "wynalazkami" Pozdrawiam Marek ![]() |
![]() Osiah Opel Vectra B Radom | 2002-10-05 22:39:48 U mnie takie "jajo" wyszlo po myciu samochodu jakims kiepskim szamponem z woskiem i wowczas najbardziej wnerwiala mnie ta mgielka - bo kurna nic nie bylo przez nia widac.
pozdrawiam Osiah |
![]() JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2002-10-05 22:50:16 Z nieba mi spadasz Osiah. Jutro rano zaraz robię test na przedniej i tylnej szybie. A tak na marginesie to wiecie, że jak ktoś chce załatwić na cacy orkiestrę w filharmonii to siada w pierwszym rzędzie, zaczyna kroić cytrynę a goście zaczynają się ślinić. Podobno najbardziej mają przesrane ci od dęciaków. ![]() ![]() ![]() ![]() Narka Janusz |
![]() KrzyHu OPEL OMEGA B CARAWAN Warszawa | 2002-10-05 23:20:40 Jeśli cytrynka się sprawdzi gotów jestem wycytrynować nawet opony(aby były cichsze). |
![]() KrzyHu OPEL OMEGA B CARAWAN Warszawa | 2002-10-06 17:17:35 Z głębokim żalem zawiadamiam,że cytrynka u mnie się nie sprawdziła.Terkocze jak terkotało.Czekam na inne propozycje.
Może są to jakieś luzy w mechanizmach wycieraczek? |
![]() PiotrS Forumowicz LO016 Gdańsk | 2002-10-07 10:58:45 ... [ wiadomość edytowana przez: piotrs dnia 2004-06-01 15:15:44 ] |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2002-10-07 12:52:12 Witam!!!
Proponuje kupić wycieraczki szerokości takiej jak fabryka podaje, przy szerszych silniczki zaczynają szaleć i z tąd ten broblemik! Pozatym bardzo ważne jest aby kupić dobre wycieraczki!! proponuje firmy VALLEO |
![]() toxic Opel Omega B Caravan Bogatynia | 2002-10-09 08:19:09 Nie mam tego problemu z przednimi ale tylna mi skacze !!stwierdziłem że jest zbyt twarda guma!! Zmieniłem na jakąś miększą ( sprawdzałem ręcznie ) i problem zniknął!!!!!
pozdro! ![]() |
![]() robert_kraków vectra b KRAKÓW | 2002-10-09 08:57:51 przetestowałem kolejno: bosch, bosch twin, champion, valeo i inne zagraniczne i polskie badziewia. na początku zawsze elegancko chodziły, jadnak po krótkim czasie skakanie lub smugi nie do wytrzymania. przypadkowo w sklepie prywatnym z częściami do opleka zauważyłem wycieraczki firmowane przez GM. kupiłem głównie z powodu ceny ok. 40 zł za komplet. okazały się rewelacyjne. żadnego skakania, pozostawiania smug lub mgiełki. osobiście byłem bardzo zdziwiony że "nie firmowe" wycieraczki mogą być lepsze od np. boschów twin za 100zł |
![]() Cooba Omega 3000 Warszawa | 2002-10-09 09:48:00 Kłopot z mgiełką:
Wczoraj rozwiązałem kwestię "mgiełki po przejściu pióra na przedniej szybie" problem zniknął jak ręką odjął, a do tego nieomal zniknęła mi przednia szyba. Przypadkiem gapiąc się na asortyment w pobliskim sklepie przy ASO Opla znalazłem koncentrat do płynu spryskiwaczy. Wyglada niepozornie, malutka buteleczka z napisem: BLITZ-REINIGER, firmowana przez WURTH. Rozcieńcza się to to (32ml) 3 litrami wody i szyba dosłownie znika.... Pióra chodzą bezszelestnie. LUX Polecam, cena nie jest wygórowana, jakieś 6-8 zeta. Pozdrawiam |
![]() gbos Opel Vectra A/B Koszalin | 2002-10-09 09:59:09 Witam
Najlepszym sposobem na umycie szyby to przekrojony surowy ziemniak. Po wytarciu obejrzyj go: straszny syf zbiera z szyby. Powodzenia ![]() |
![]() toxic Opel Omega B Caravan Bogatynia | 2002-10-10 12:15:34 Jesli myjecie auta na myjni z woskowaniem to zawsze będzie mgiełka na szybie bo woskuja wtedy szyby i wszystko co popadnie!
Ja tylko myję FURKĘ ręcznie samemu a gumy z wycieraczek co 2 dni przecieram je szmatką z koncentratem do czyszczenia szyb i szybki też! I po problemie! tylko o tylnej szybie zapominam! ![]() ![]() Pozdro! |