Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2003-02-03 09:47:19 Stacyjki są pieruńsko drogie, sam już dwie zmieniałem. Polecam jakiś szrot. Koszt około 60-100zł. |
![]() Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2003-02-03 10:17:05 Jesli chodzi o stacyjke tez niedawno tak mialem, okazalo sie ze bylo w niej sporo syfu i wkladka po prostu zaczela sie zacierac
jezeli jeszcze dziala to proponuje wlac w nia troche spirytusu/denaturatu i nastepnie wkladajac kluczyk i wyciagajac go wybrac rozpuszczony syf /oczywiscie kluczyk wycierac po kazdym wyjeciu ![]() Nie radze uzywac srodkow typu WD40 i podobnych poniewaz one przyciagaja kurz i po jakims czasie problem powroci ze zwiekszona sila ![]() |
![]() GRZALA Miłośnik FSO sej, volvo 850, CIECHANÓW | 2003-02-03 15:59:48 Odbijanie kierunków a raczej nieodbijanie to też często połączenie kierownicy z wyłącznikiem zespolonym -czasem po prostu potrafi to gówno się rozłączyć tzn wypada ten dzyndzelek od kierownicy z rowka w wyłączniku -trzeba pokombinować. |
![]() Janio Miłośnik FSO To pole jest za małe ... Pruszków | 2003-02-03 22:03:59 GASS - propozycja: zamiast wydawać na stacyjkę zostaw tę (usuwając z niej blokadę, kierownicy) a zamontuj sobie jakiś ukryty sprytny wyłacznik zapłonu i rozrusznika.
Oszczędzisz te 120-140zł a zyskasz satysfakcję z odmiennego sposobu uruchamiania samochodu. |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2003-09-26 09:58:17 Odświeżam temat.
Jako, że jedziłem bez stacyjki już ładnych pare miesięcy ![]() (cena nowej stacyjki to kosmos, poza tym musiałem kupić nowy aku) to wczoraj z kolegą wzieliśmy sie do roboty i podłączyliśmy własnie mniej więcej tak jak proponuje Janio. Zapłon mam na jednym z oryginalnych włączników na desce (nie powiem, który ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() danielek77 Miłośnik FSO fso 125pME+LPG & Ka ... Łuków | 2003-09-26 13:06:52 ...i tak najlepsze w tym wszystkim jest odkrecanie stacyjki ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() drukarz CARO+1,6GLI LPG!!! Poznań | 2003-11-21 11:45:56 Witam!!
Mam problem mały albo duży sam nie wiem ![]() Musiałem rano zmienić miejsce postoju odpaliłem autko przejechałem na drugą strone ulicy i wyłączyłem silnik. Ogromnie zdziwiłem się że po wyłączeniu zapłonu ba nawet po wyjęciu kluczyka ze stacyjki silniczek dalej sobie perkotał. Nie wiedząc co zrobić przekręciłem kluczyk na zapłon i przejechałem tak około 500m. Potem wyłączyłem go już bez problemów. Może któryś z kolegów miał podobną przygodę i będzie w stanie powiedzieć co się narobiło????? P.S. nie szukałem w wyszukiwarce bo jak wiadomo ![]() |
![]() anmimo Miłośnik FSO Wartburg/Wołga/Dacia ... Białystok | 2003-11-21 11:58:33 Mialem kiedys taki problem jak mialem Mercedesa i mi wypadl przewod z pompy od odpreznika.
Ale u ciebie jest wina albo gniazda stacyjki, albo zaplonu. Rok temu robilem podobna rzecz w renowce - benzyna tam sie zaciela kostka w stacyjce i nie odbijal wylacznik. Moze u Ciebie jest to samo. |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2003-11-21 12:22:59 przyczyną Twojej awari jest albo kostka stacyjki albo sama stacyjka.
----------------- --- Biały --- ten zły admin |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-21 22:32:11 raczej to wina kostki niz stacyjki, kostki maja to do siebie ze czasami zdarza sie zawieszenie jednego z takich przyciskow od stykow ktore sa wciskane przez taka krzywke obracana przez zamek stacyjki, ja mialem inny problem przycisk od rozrusznika byl wytarty i raz krecil raz nie |
![]() jasiek85 Polonez Caro(niestet ... Piotrków Trybunalski | 2004-02-11 16:31:18 Mam problem zacieła mi się stacyjka i nie moge jej za zadne skarby ruszyć ![]() ![]() ![]() Ma ktos może pomysł jak ją odkręcić ?? Oczywiscie plastikową obudowe zdjąłem tylko nie wiem co dalej !!! ![]() |
![]() Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-02-11 17:01:53 jest przykrecona na specjalne sruby, ktore przy dokreceniu sie urywają, pozostaje tylko młoteczek, przecinaczek i wioo... |
![]() CAROPLUS POLONEZ Warszawa | 2004-02-12 10:09:14 Na ku chwale ojczyzny nie ukręcano ich na ogół. W dwóch polonezach które miałem dawało się te śruby odkręcić i przykręcić. |
luk_M Kraków | 2004-05-31 19:43:16 Ostatnio podczas jazdy nagle zgasły mi kontrolki i silnik,a z kolumny kierownicy poszedł dym,odrazu pomyślałem że to stacyjka i kiedy ją rozebrałem okazało się że jeden bolec się stopił.Nio i teraz mam podłączone na krótko i palony na włącznik od starego typu odkurzacza.Mam pytano czy podejdzie tu kostka od poloneza czy malucha bo ta do fiata kosztuje aż 45 zł,a słyszałem że jakoś moąna to przerobić.Prosze o pomoc ![]() |
![]() predki Miłośnik FSO Coupe, Caro+, Classi ... Pruszków | 2004-05-31 19:56:48 W DF masz kostkę z czterema kablami. W poldku jest zdaje się pięć jak dobrze pamiętam. Popatrzę w chacie na schematy i jutro ci napiszę bo już kiedyś awaryjnie znajomemu to spinałem i chodziła kośc z PN-a w DF-ie. |