MotoNews.pl

STRUMIENICA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITKA WSZYSTKIM
MAM PYTANIE MOZE MI KTOS POMOC BO NIE WIEM JAKA STRUMIENICE ZAPODAC DO ASTERKI?
SLYSZALEM O NADDZWIEKOWEJ I LUSKOWEJ ALE JAKIE ROZNICE MIEDZY NIMI SA TO NIE WIEM (PODOBNO TYLKO BRZMIENIE) ALE MOZE KTOS MIAL DO CZYNIENIA Z NIMI I MI POWIE KTORA LEPIEJ ZAKUPIC

nie bede duzo pisal -- zapraszam do wyszukiwarki temat juz wielokrotnie poruszany ....

Cytat:
2003-11-21 13:41:53, Marcel pisze:
nie bede duzo pisal -- zapraszam do wyszukiwarki temat juz wielokrotnie poruszany ....

Oj chyba będziesz dużo pisał, bo wyszukiwarka pojechała sobie na wczasy

oj dzis mi sie nie chce za bardzo,ale:

ja w astrze 1.6 8v mialem strumienice Jones'a Łuskowa 87cm od kolektora i bylo wtedy najlepiej (mierzone na GTech'u) u sobeckiego .....

a jak dobrac dobra strumienice do samochodu?? (rekord 85r, 2,2i)

ok Marcel ale powiedz mi jaka jest roznica miedzy luskowa a naddzwiekowa?
i jakie sa koszty

DZIŚ WSTAWIŁEM STRUMIENICE DO MOJEGO KADZIA. STRUMIENICE UMIESCILEM PRZY ZAGIECIU RURY DO KOLEKTORA. WYWALILEM TLUMIK SRODKOWY ... W SPALANIU RÓŻNICY NIE MA A AUTKO ROZPEDZA SIE DO SETKI W 1,2 SEKUNDY MNIEJ... TO MNIE SATYSFAKCJONUJE. ZA STRUMIENICE ZAPŁACIŁEM 75 ZŁ A KOSZT WYNINANIA I SPAWANIA WYSZEDŁ OK 70 ZŁ CO DAJE SUME 145ZŁ. NIE JEST TO DUZO A MAM 1,2 SEK ZAPASU

hyhyyh to raczej załuga wywalenia tłumika srodkowego, a nie strumiennicy,że ci sie szybciej rozpędza...masz mniejsze opory wylotu spalin...a propos masz tez tłumik końcowy przelotowy czy zwykły?

a gdzie sie zaklada strumienice?? bo proponowano mi zamiast katalizatora, za 200 zl....

tlumik koncowy narazie zwykly ale juz nie dlugo ... apropos montowania strumienicy... mowia ze najlepiej jak jest mozliwie blisko kolektora

a jako zamontowales?
chdzi mi o srednice i rodzaj

jest to strumienica naddźwiękowa stośkowa. długość 40 cm a średnica przy wyjściach 5 cm. szczerze to peawia jej nie słychać.

A TO DZIWNE BO JAK SIE KOLESIA W SKLEPIE PYTALEM TO MOWIL ZE WLASNIE TE NADDZWIEKOWE MAJA TAKI JAK TO UJA SWIST I JE BARDZIEJ SLYCHAC

A jak tam z glosnoscia furki bez srodkowego tlumika?? bo mi sie zatkal i chyba kat posypal wiec tez cos bede robil ,ale nie chce ,zeby mi halas leb urwal.pozdr.a 1.2 sekundy mniej to wysmienity wynik- gratuluje.

[ wiadomość edytowana przez: nandos dnia 2003-11-23 23:55:15 ]

DZIĘKI.... APROPOS SWISTU - JEST LEDWIE SŁYSZALNY NA WYŻSZYCH OBROTACH. NA MNIEJSZYCH NIE MA RÓŻNICY W POZIOMIE HAŁASU. ALE DYNAMIKA AUTKA SIĘ ZWIĘKSZYŁA SZCZEGÓLNIE POWYŻEJ 3500 OBROTÓW.

to jaki ty masz teraz wydech???bez kata, bez tłumika środkowego, tylko końcowy przelotowy tak? i to ci chodzi cicho??

CHODZI MU CICHO BO MUZYKA ZAGLUSZA WYDECH

Może was dobije,ale jak juz Bono napisał tj przyczyna wyciecia kata czy srod tlumika ..... jak zalozysz sobie strumienice czy sport tlumik (uniwersalny czy taki za 200 - 300zl) to tylko dla wygladu i bedziecie mogli sobie napisac w opixie sport tlumik, strumienica czy jakies tam --- szkoda kasy -- dobry tylumik to koszt 1000zl specialnie zrobiony/dobrany a takie zabawy za 100,200 czy 300zl to wyrzucenie kasy (mowie z wlasnego doswadczenia i z nie tylko) - kolega zalozyl do Cupry (nie Eł)uniwerl Remusa i ubylo mu mocy ze 20KM,ale jak buczała - ładnie bo ładnie,ale gdzie konie???, kolejnym przykladem jest Vectra Andrzeja na pelnej seri, z katem i srod tlumikiem, objerzdzajaca (podobno) Vectre Marka ktora ma gfadzety za lkadnych pare groszy..... a te 1,2 sek kolegi to super trzeba sie cieszyc, a czy masz wrazenie ze dol ci sie poprawil? pewnie tak,ale za to gora sie zrobila pewnioe dupowata..... jak cos robic to lepiej za 1 miesiac czy 2 albo nawet 3 i odlozyc kaske i zrobic cos tak jak trzeba......... albo na pokaz (kiedys tez pakowalem, to srodk rozprezny, albo strumienica, sport tlumik.... brak tego, brak tamtego, stozek ---> chlopaki z OKP chyba widzieli co sie dzialo na hamowni z ich Opelkami -- maryjana seryjny byl najlepszy a wkladki czy stozki na + or na - minimalnie wptywaly a na kieszen owszem odpowiedznio na -)
oj sie rozpisalem ciekawe czy cos madrego wyskrobalem z tej klawiatury

pzdr

1. MAM TŁUMIK ALE NIE PRZELOTOWY - JESZCZE NIE
2. NAPRAWDE NIE MARÓŻNICY (SAM SIE DZIWIE) W ŚRODKU AUTKA !!!
3. PRZY WYŻSZYCH OBROTACH JEST TYLKO DELIKATNY METALICZNY POGŁOS
4. JAK KTOŚ MI NIE WIERZY TO MOŻEMY SIĘ SPOTKAĆ ...

A STRUMIENICA BYŁA KUPOWANA POD KADETTA... SILNIK 1,6 DO 1,8. KUPIŁEM JĄ PRZEZ NETA I UZGODNIŁEM JEJ PARAMETRY PRZEZ KOM.

POZDRAWIAM

eee tam, tylko wyrzucanie kasy na strumiennice....ja usówam kata(pusty) i wstawiam prostą rure, moze kiedyś jeszzce końcowy przelotowy, ale to zobacze jaki bedzie efekt....i czy ma sens wyrzucać kase na uniwersalnego....