Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2003-11-21 13:06:23 WITKA WSZYSTKIM
MAM PYTANIE MOZE MI KTOS POMOC BO NIE WIEM JAKA STRUMIENICE ZAPODAC DO ASTERKI? SLYSZALEM O NADDZWIEKOWEJ I LUSKOWEJ ALE JAKIE ROZNICE MIEDZY NIMI SA TO NIE WIEM (PODOBNO TYLKO BRZMIENIE) ALE MOZE KTOS MIAL DO CZYNIENIA Z NIMI I MI POWIE KTORA LEPIEJ ZAKUPIC ![]() |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2003-11-21 13:41:53 nie bede duzo pisal -- zapraszam do wyszukiwarki temat juz wielokrotnie poruszany .... |
![]() potryk (S) RegionAdmin Opel Vectra B Pomieczyno | 2003-11-21 13:55:56
Oj chyba będziesz dużo pisał, bo wyszukiwarka pojechała sobie na wczasy |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2003-11-21 13:59:00 oj dzis mi sie nie chce za bardzo,ale:
ja w astrze 1.6 8v mialem strumienice Jones'a Łuskowa 87cm od kolektora i bylo wtedy najlepiej (mierzone na GTech'u) u sobeckiego ..... |
![]() artec Opel Rekord Sosnowiec | 2003-11-22 00:47:06 a jak dobrac dobra strumienice do samochodu?? (rekord 85r, 2,2i) |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2003-11-22 11:32:55 ok Marcel ale powiedz mi jaka jest roznica miedzy luskowa a naddzwiekowa?
i jakie sa koszty |
![]() emil Pełnoprawny Klubowicz Opel Vectra C GTS/Op ... gdańsk | 2003-11-22 13:17:17 DZIŚ WSTAWIŁEM STRUMIENICE DO MOJEGO KADZIA. STRUMIENICE UMIESCILEM PRZY ZAGIECIU RURY DO KOLEKTORA. WYWALILEM TLUMIK SRODKOWY ... W SPALANIU RÓŻNICY NIE MA A AUTKO ROZPEDZA SIE DO SETKI W 1,2 SEKUNDY MNIEJ... TO MNIE SATYSFAKCJONUJE. ZA STRUMIENICE ZAPŁACIŁEM 75 ZŁ A KOSZT WYNINANIA I SPAWANIA WYSZEDŁ OK 70 ZŁ CO DAJE SUME 145ZŁ. NIE JEST TO DUZO A MAM 1,2 SEK ZAPASU ![]() |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-22 13:31:57 hyhyyh to raczej załuga wywalenia tłumika srodkowego, a nie strumiennicy,że ci sie szybciej rozpędza...masz mniejsze opory wylotu spalin...a propos masz tez tłumik końcowy przelotowy czy zwykły? |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2003-11-22 17:47:29 a gdzie sie zaklada strumienice?? bo proponowano mi zamiast katalizatora, za 200 zl.... |
![]() emil Pełnoprawny Klubowicz Opel Vectra C GTS/Op ... gdańsk | 2003-11-23 11:16:38 tlumik koncowy narazie zwykly ale juz nie dlugo ... apropos montowania strumienicy... mowia ze najlepiej jak jest mozliwie blisko kolektora |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2003-11-23 19:45:17 a jako zamontowales?
chdzi mi o srednice i rodzaj |
![]() emil Pełnoprawny Klubowicz Opel Vectra C GTS/Op ... gdańsk | 2003-11-23 20:08:12 jest to strumienica naddźwiękowa stośkowa. długość 40 cm a średnica przy wyjściach 5 cm. szczerze to peawia jej nie słychać. |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2003-11-23 20:10:29 A TO DZIWNE BO JAK SIE KOLESIA W SKLEPIE PYTALEM TO MOWIL ZE WLASNIE TE NADDZWIEKOWE MAJA TAKI JAK TO UJA SWIST I JE BARDZIEJ SLYCHAC |
![]() emil Pełnoprawny Klubowicz Opel Vectra C GTS/Op ... gdańsk | 2003-11-24 15:32:19 DZIĘKI.... APROPOS SWISTU - JEST LEDWIE SŁYSZALNY NA WYŻSZYCH OBROTACH. NA MNIEJSZYCH NIE MA RÓŻNICY W POZIOMIE HAŁASU. ALE DYNAMIKA AUTKA SIĘ ZWIĘKSZYŁA SZCZEGÓLNIE POWYŻEJ 3500 OBROTÓW. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-24 17:07:55 to jaki ty masz teraz wydech???bez kata, bez tłumika środkowego, tylko końcowy przelotowy tak? i to ci chodzi cicho?? ![]() ![]() ![]() |
![]() rafalmatysiak Forumowicz Astra Cabrio i Corsa Wroclaw/ Cork (Irlandia) | 2003-11-25 13:42:16 CHODZI MU CICHO BO MUZYKA ZAGLUSZA WYDECH ![]() |
![]() Marcel CVC08 iVTurbo www.STREETSHADOWS.PL | 2003-11-25 14:24:01 Może was dobije,ale jak juz Bono napisał tj przyczyna wyciecia kata czy srod tlumika ..... jak zalozysz sobie strumienice czy sport tlumik (uniwersalny czy taki za 200 - 300zl) to tylko dla wygladu i bedziecie mogli sobie napisac w opixie sport tlumik, strumienica czy jakies tam --- szkoda kasy -- dobry tylumik to koszt 1000zl specialnie zrobiony/dobrany a takie zabawy za 100,200 czy 300zl to wyrzucenie kasy (mowie z wlasnego doswadczenia i z nie tylko) - kolega zalozyl do Cupry (nie Eł)uniwerl Remusa i ubylo mu mocy ze 20KM,ale jak buczała - ładnie bo ładnie,ale gdzie konie???, kolejnym przykladem jest Vectra Andrzeja na pelnej seri, z katem i srod tlumikiem, objerzdzajaca (podobno) Vectre Marka ktora ma gfadzety za lkadnych pare groszy..... a te 1,2 sek kolegi to super trzeba sie cieszyc, a czy masz wrazenie ze dol ci sie poprawil? pewnie tak,ale za to gora sie zrobila pewnioe dupowata..... jak cos robic to lepiej za 1 miesiac czy 2 albo nawet 3 i odlozyc kaske i zrobic cos tak jak trzeba......... albo na pokaz (kiedys tez pakowalem, to srodk rozprezny, albo strumienica, sport tlumik.... brak tego, brak tamtego, stozek ---> chlopaki z OKP chyba widzieli co sie dzialo na hamowni z ich Opelkami -- maryjana seryjny byl najlepszy a wkladki czy stozki na + or na - minimalnie wptywaly a na kieszen owszem odpowiedznio na -)
oj sie rozpisalem ciekawe czy cos madrego wyskrobalem z tej klawiatury pzdr ![]() |
![]() emil Pełnoprawny Klubowicz Opel Vectra C GTS/Op ... gdańsk | 2003-11-25 14:55:31 1. MAM TŁUMIK ALE NIE PRZELOTOWY - JESZCZE NIE
2. NAPRAWDE NIE MARÓŻNICY (SAM SIE DZIWIE) W ŚRODKU AUTKA !!! 3. PRZY WYŻSZYCH OBROTACH JEST TYLKO DELIKATNY METALICZNY POGŁOS 4. JAK KTOŚ MI NIE WIERZY TO MOŻEMY SIĘ SPOTKAĆ ... A STRUMIENICA BYŁA KUPOWANA POD KADETTA... SILNIK 1,6 DO 1,8. KUPIŁEM JĄ PRZEZ NETA I UZGODNIŁEM JEJ PARAMETRY PRZEZ KOM. POZDRAWIAM |
![]() Bono Pełnoprawny Klubowicz naczelny śledziojad Szczecin | 2003-11-25 15:02:03 eee tam, tylko wyrzucanie kasy na strumiennice....ja usówam kata(pusty) i wstawiam prostą rure, moze kiedyś jeszzce końcowy przelotowy, ale to zobacze jaki bedzie efekt....i czy ma sens wyrzucać kase na uniwersalnego.... |