MotoNews.pl

Ratunku wyciek!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam wyciek oleju na wysokosci skrzyni biegow co robic

wymienić simering ?

Między silnikiem a skrzynią?.Jaki olej wycieka?Jeśli z silnika to simering(ja musiałem wymienić cały silnik)a jeśli ze skrzynki to może masz za dużo oleju.Zrób zdjęcie to obejrzym i naprawim.

olej jest czarny i na pewno nie wycieka z silnika!!! chyba gdzies ze skrzynki sprobuje wszystko przetrzec i moze wyciek sie "objawi" a oleju nie jest za duzo bo jest ponizej polowy, (blizej min na bagnecie) wiec sam nie wiem bede szukal bo simering to raczej nie bo jak dwa mmiesiace temu rozbieralem bylo wszystko oki
problem polega jednak na tym ze to jest dosc duzy wyciek

jeżeli olej jest czarny to napewno wycieka z silnika
olej ze skrzyni był by albo metaliczny albo (jak jest nowy) zielony, żółty, czerwony

no owszem jest nowy. ......wiec co mam robic

Mi ciekło ze skrzyni i olej był czarny. A zawinił uszczelniacz bodajże miedzy skrzynią a silnikiem. Wyciek był w miejscu łączenia skrzyni i silnika. Jeśli nie jesteś pewnien skąd wycieka to sprawdz na bagnecie. Zaznacz ile miałes oleju i patrz czy ucieka. Jesli poziom oleju bedzie nizszy to silnik, jeśli nie skrzynia.

Witam
Jest pewne że strzelił Ci zimering na wale. Musisz wyzucic skrzynię biegów i wymienić zimering. Jest z tym troche roboty.

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Znalazlem wyciek!!!!!
Jesli ktos zgadnie skad sie lal ten olej to stawiam piwo!!

Cytat:
2003-11-24 23:12:43, Kwadrat125 pisze:
Znalazlem wyciek!!!!!
(...)

Z całym szacunkiem - czy to jest powód zeby tworzyć nowy temat Nie mogłeś kontynuować w swoim poprzednim wątku?

Skoro już piszę - pewnie jakaś uszczelka

sorki ale to ze szczescia !!
ale to nie sa uszczelki

dziura w bloku??????????

Ktoś ci chlapnął specjalnie - taki psikus ;-P
Bagnet w złym miejscu próbowałeś wcisnąć spowrotem? Wyjmowałeś filtr z rozmachem?
No odopowiedz zanim zablokują temat

A może to dlatego, że nie używałeś oleju z pierwszego tłoczenia i teraz biedak musie się tam sciskać i niektóre cząstki uciekają bo taki jest tam tłok????

Nieee, olej tłoczy się w tramwaju. W maluchu się pompuje olej. Więc powinien być z pierwszego pompowania .

A może przewodzik od odmy latał luzem zamiast być do filtra podpiętym i opluł trochę w okolicy

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2003-11-25 17:12:44 ]

ale wy bzduryy piszecie- pyta sie czlowiek powaznie a wy mu tu o oleju z pierwszego tloczenia Albo faktycznei padl Ci simmering bna wale korbowym (pod kolem zamachowym) albo simmering walka sprzeglowego (chyba ejst w 125 takie cos, w 131 bylo

No ale napisał przecież, że znalazł i chce żebyśmy zgadywali co to było, więc se ino piszemy gupoty.

A może jak dolewałeś oleju to Ci troche skapło i jak się przejechałeś to wydawało się że cieknie.To co dostanę piwo?

no niestety nie dostaniesz bo to nie to
poprostu przerdzewiala mi qrewska puszka odpowietrzania oleju ta z dwoma gumowymi przewodami po ktorych wszystko sie lalo i ot caly problem ...szyba robota a ja mysllem ze szykuje sie jakas lipa z silnikiem ale cale szczescie nie
pozdrawiam

No przecież mówiłem że to to.Tylko jak zwykle nikt mnie nie słucha! Ci państwo, państwo przecież mówili