Spalanie !!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moja bestia c20ne 91r na ukochanym automaciku pali 17-19 gazu !!!!. Co jej jest. Przewody, świece, kopułka, - O.K. Regulacja......jak mnie widzą w serwisie to juz uciekają ....Gdzie tkwi problem. A po załozeniu instalacji paliła 14

mój kochany automacik z 92' pali 17-19 przy super ostrej jeździe po mieście... ale ostatnio potrafi zejść nawet do 13 litrów!!! ale jazda... ślimaczenie się jest odczuwalne...

co może być tego przyczyną? nie mam pojęcia...

pozdr.

ja zalozylem lpg w maju tez palila 14 przy palowaniu ale normalnie to schodzilem do 11-12 ale tak od pazdziernika spalanie wzroslo do 17-18 przy palowaniu 20, jezdzilem co 2 tyg na regulacje na chwile pomagalo i znowu to samo ( wymienilem swiece kable filtry) wqrwilem sie i kazalem wymienic na gwarancji cala inastalke , zostawili tylko stary baniak a spalanie wrocilo do normy ale na jak dlugo???

Cze, ludzie czemu narzekacie ??? ja spoko jazda na Pb- 12,7 l a troche zabawy to 14 l po mieście, przy lepszym humorku to 18 l

zima +gaz to i spaleniae wieksze
Jesli masz gaz to myslisz ze jezdzisz taniej i cisniesz a potem bol
Wyrzuc gaz a wszystko wroci do normy.

Piotr jeśli to do mnie to ja nie mam gazuuuuu

Z tydzień temu z ciekawości ile spali LPG 2.016V z automatem przy szybszej jeżdzie ma trasie Białystok - Ostrów Mazowiecka. Trasę 100km wg licznika zrobiłem w 40 minut co daje średnią prędkość ... i spaliła 13l gazu. Jeżdząc wolniej dużo mniej nie pali.
Te samochody chyba stworzono do szybkiej jazdy.
Po miescie teraz to 15 niestety.

Robiłem test na trasie na LPG, wskazania brałem z kompa, wiem że przekłamuje ale chodziło o różnice i byłem w szoku

110 km/h - ok. 11.5 litra
130 km/h - ok. 12.2 litra
160 km/h - ok. 13 - 13.5 litra

Powyżej 180 km/h to już oszalało

cosik mis ie zdaje, że przy jeżdzie na gazie komputer raczej jest bezużyteczny.
No chyba że masz instalace która jest sterowana komp wtryku. Czyli V generacji.

Witam
Mysle ze powodem roznej ilosci spalanego gazu jest odpowiednia regulacja instalacji
Test na autostradzie w Niemczech
Przed regulacja: 130-140 km/h - 12,5l, 170-180 km/h niewiele wiecej
po regulacji: 130-140 km/h - lekko ponizej 10l (przy wyzszej predkosci sprawdze przy nastepnym wyjezdzie)

W Polsce (rozna predkosc - wiadomo dlaczego) przed regulacja:
miasto - 13,5/100, trasa 12,5
po regulacji miasto 14 do 15l/100, trasa ok. 11l

Jedyny plus lpg to cena - ze wzgledu na klopoty nigdy wiecej gazu!!!

Gaz do gazowni , omesia lubi benzynkę.
Pamiętam jak kiedyś na giełdzie taksowkarz odpowiedział oglądającemu jego Fiata wystawionego na sprzedaż na pytanie" panie a wiele on pali?" ile wlejesz tyle spali , jak nie masz na wachę kup rower . Panowie gazownicy, radzę każdy grosz oszczędzony na paliwie skrzętnie odkładać na remont silnika żeby potem nie obudzić się z ręką w nocniku
Pozdrawiam

Cytat:
2003-11-28 19:08:11, JanuszGnitecki pisze:
Gaz do gazowni

Bez Komentarza Januszku na to co napisałeś...

Bez komentarza .............hm.

ostatnie srednie spalanie to 15,9, pali tyle ile wleję.

rozumiem że to w mieście przy powszechnej prezentacji zdolności auta do znikania w sinej dali.......

Srednie, gdzie tu mozna zniknąc e spokojnie powoli do przodu.

chodzi o uśrednione w czasie, gdy auto wyłącznie jezdzi w terenie miejskim.

Jest usrednione na podstawi kompa od momentu kupna samochodu. Skasuje to dopiero wraz 1 kwietnia. Dla mnie nie ma znaczenia czy w miescie czy poza nim. I tak musze wlac do pelna.
Nie resetuje kompa.

aha.
No to powiem Ci że sążniste jest.
Ja jak kupiłem swoją to komp. miał 9.1 i to zdaje się dość długo, bo wolno się zmieniało.
Wnioskchyba są proste, jeździsz w mieście i to z niezłym przytupem, bo chyba aż taki smok Twój XEI to nie jest....

aha.
No to powiem Ci że sążniste jest.
Ja jak kupiłem swoją to komp. miał 9.1 i to zdaje się dość długo, bo wolno się zmieniało.
Wnioskchyba są proste, jeździsz w mieście i to z niezłym przytupem, bo chyba aż taki smok Twój XEI to nie jest....

Jest smok, bo w przeplywomierzu był grzebane.
Ponoć po regulacji lepiej chodził .........no koment potzrebuje duzej chwili czasu.