Czy Twoje auto jest przygotowane na zimę ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Promocja w ASO Toyoty

Oto co ogłosiła Toyota Motor Polska:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nasza tegoroczna promocja obejmuje te elementy i zespoły, które są szczególnie czułe na pogorszone warunki pogodowe.

Jednym z nich jest układ hamulcowy. To przede wszystkim on decyduje o Twoim bezpieczeństwie. W warunkach zimowych zużyte klocki hamulcowe mogą znacznie wydłużyć drogę hamowania, a nawet zmienić tor jazdy Twojego samochodu. Piski oraz zmniejszenie skuteczności hamowania to sygnał, że najwyższy czas sprawdzić hamulce.

Gwarantujemy nie tylko niezawodny serwis, ale również promocyjne ceny:

- wymiana klocków hamulcowych przednich i tylnych 20% taniej
- wymiana tarcz hamulcowych przednich i tylnych 20% taniej
- wymiana bębnów hamulcowych 20% taniej
- wymiana płynu hamulcowego 20% taniej
- wymiana amortyzatorów 20% taniej

Skorzystaj również z innych usług serwisowych, które pomogą perfekcyjnie przygotować Twoje auto do sezonu zimowego.

Nasz promocja obejmuje dodatkowo:

- 20% rabatu na wykonanie przeglądu okresowego (robocizna)
- 20% rabatu na wymianę oleju i filtra oleju
- zimowy sprawdzian bezpieczeństwa za jedyne 10 zł

Nasi mechanicy skontrolują aż 40 najważniejszych punktów w Twoim aucie i jeżeli będzie to konieczne chętnie umówią się celem wykonania dalszych prac serwisowych.

PŁYN HAMULCOWY. Proponujemy oryginalny płyn hamulcowy, wlewany „fabrycznie” do wszystkich samochodów Toyota produkowanych w Europie. Płyn ten charakteryzuje się wysoką temperaturą wrzenia (ważne przy częstym hamowaniu lub gdy hamujemy przy dużych prędkościach), a jego stosowanie doskonale chroni przewody hamulcowe przed korozją.

AMORTYZATORY. Sprawne amortyzatory mają kluczowy wpływ na komfort jazdy. Gdy nie spełniają prawidłowo swojej funkcji, auto nadmiernie kołysze się lub nieprzyjemnie „podskakuje” na nierównościach. Koła mogą stracić kontakt z nawierzchnią, a kierowca może mieć trudności z utrzymaniem kierunku jazdy. Łatwo wtedy wpaść w poślizg, zwłaszcza na zakrętach, na mokrej nawierzchni lub przy podmuchach bocznego wiatru. Niewłaściwie „pracujące” amortyzatory osłabiają skuteczność hamowania. Aby zapewnić sobie maksymalne bezpieczeństwo, należy regularnie kontrolować ich stan.

Oferta dotyczy wyłącznie samochodów marki Toyota "po gwarancji".

Promocja trwa tylko od 3 do 30 listopada 2003 roku.

TUTAJ jest lista dilerów biorących udział w akcji !!!

szkoda ze nie napisali ile to kosztuje , bo nawet z p.....m rabatem to ceny szokuja, np. tarcze hamulcowe 1000 zl, klocki hamulcowe 500 zl, przetaczanie tarcz hamulcowych 250 zl,

Pierwsze otrzezenie NIE BLUZGAĆ

Iceman

[ wiadomość edytowana przez: Iceman dnia 2003-11-27 12:09:26 ]

Zależy do czego porównujesz

Jeśli zerklniesz do cenników Volvo, Saaba lub BMW, to ceny Toyoty są dość niskie, a przecież Toyoty się nie psują, a tamte owszem

To jest długa historia, w skrócie wygląda tak:
- Toyota rzadko się psuje, a serwisantom w ASO trzeba płacić
- gdyby wszyscy właściciele serwisowali po gwarancji w ASO, a nie u "pana Henia" to i ceny mogłyby z czasem spaść
- ceny części są podobne w całej Europie, różnica jest na robociźnie i ... w naszych portfelach.

Cytat:
2003-11-27 12:07:26, jackal pisze:
Zależy do czego porównujesz

jest na robociźnie i ... w naszych portfelach.

i dlatego po gwarancji wszystko robilem sam

Cytat:
2003-11-27 12:27:15, Ankra pisze:

No to już zaoszczędziłeś na robociźnie ale żeby ASO miało pieniądze na serwisantów, którym nie dajesz zarobić, przytną od Ciebie wysokie ceny na części.

Cytat:
2003-11-27 12:54:55, jackal pisze:
Cytat:
2003-11-27 12:27:15, Ankra pisze:

przytną od Ciebie wysokie ceny na części.

no i tu masz racje.... choc tarcze kupowalem po 130 zl.. i tu tez zaoszczedzilem

Witam !!!
Może któryś z klubowiczów w tym wątku napisze jak samemu przygotować autko na zimę od A-Z i na co zwrócic uwagę . Mam na wyśli ochronę karoserii, uszczelek itd... , lub poda stronkę

1) sprawdzić hamulce !!
2) usczelki posmarowć smarem silikonowym, bedą bardziej miekie i nie bedą sie klejić na mrozie.
3) zamki też można przesmarować tym smarem tylko delikatnie.
4) płyn do spriskiwaczy bo bedzie problem jak zamarznie
5) przewody wysokiego napiecia, przetrzeć czystą szmatką można też zapryskać tym smarem delikatnie, co wyprze wilgoć i zabezpieczy gume na wierzchu przewodu.
6) klemy akumulatora można zabezpieczyć takim preparatem do złacz elektrycznych, zabezpiecza przed wilgocią i poprawia połaczenie.
7) sprawdzić świece - regulacja przerwy.

Narazie tyle jak mi sie coś przypomni to dopisze.

Jezeli chodzi o zamki to z doswiadczenia wiem ze nie nalezy wkladac tam smaru. Najlepszym rozwiazaniem jest wydmuchanie sprwzonym powietrzem

płyn chlodniczy
9) zimowki + ewentualnie an proornin łańcuszki
10) asekuracyjnie zaopatrzyc sie w odmrazacz do zamków
11) nalac H202 i naladopwac akumulator
12) kilkakrotnie zapac i gasic bryczke- mi raz pomoglo bo dowiedzialem sie w ten sposob ze mam bendiks do wymiany ktory juz byl na wykonczeniu

ja zawsze choc deliktanie smaruje zamki i nigdy nie mialem problemow a robie to juz od kiedy mam prawko

Cytat:
2003-11-27 14:18:19, Ankra pisze:
Jezeli chodzi o zamki to z doswiadczenia wiem ze nie nalezy wkladac tam smaru. Najlepszym rozwiazaniem jest wydmuchanie sprwzonym powietrzem

Dlatego poleciłem smar silikonowy. To jest pray do konserwacji a nie typowo do smarowania, jedynie zabezpiecza powierchnie przed działaniem atmosferycznym i powoduje ze wilgoć sie nie przykleja w postaci lodu.
A smaru sie nie wkłada bo twardnieje a do tego brudzi, no i dobre to było w syrence a nie w nowych zamkach.

Pięknie dziekuję za odpowiedzi, wszystko zapisałam.
A informacja o zamkach przyda mi sie w tym roku , bo w ubiegłym
nie mogłam otworzyć bagażnika (cosik zamarzł-chyba??)
ale kolega popsikał mi jakimś niemieckim środkiem i zadziałało