JESTEM NOWY MAM KILKA PYTAŃ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
MAM MALUCH I JESTEM NOWY MAMKILKA PYTAŃ . Co sądzicie o przerubce gaźnika,odchudzaniu koła zamachowego o tłumiku tekili.Powiedzcie mi ile morzna przerobić malucha żeby nie stracił na rzywotności zbytni.JAKI WAŁEK.
ZGÓRY DZIĘKUJE DAN.

Witaj Dan

Tekla to dobry tłumiczek do maluszka fajnie popiarduje i generalnie ludzie są z niego zadowoleni, jednak jeżeli spodziewasz sie przyrostu osiągów to niestety musze cię zasmucic.

Odchudzenie koła to chyba jedna z tańszych przeróbek konkretnie dających poprawy osiągów.Silnik lepiej się wkręca,nie traci siły na napedzanie tego koła, jedna tu uwaga aby dobrze te koło wyważyć (najlepiej z wałem korbowym i dociskiem)

Do gaźnika lepiej sie nie tykaj, wyjdzie to Ci na zdrowie
Kup jakiś pewny za 60-70 dych

Wałek 385 na początek

Nie no jesli choidz o gaźnik to jak masz jakis taki na zbyciu to możesz na nim poćwiczyć: wypolerować go na lustro wszystkie ostre krawędzie na ogrągło ładnie wsystko wyczyscić i sprawdzic jak na tym choidz. Druga modyfikacją w miare tanią jest wycięcie otworó w puszcze pod filtrem powietrza. Splanowanie głowicy chyba nie jest takie straszliwie drogie ( słyszałem stawke 40 zeta za mm, poprawcie jeśli sie myle dawno to było) Pozdrówka

DZIĘKI ALE ILE MORZNA BEZPIECZNIE TUNINGOWAĆ MALUCH ŻEBY NIE TRACIŁ NA RZYWOTNOŚCI.MAM KOŁO SIEBIE FIRME PRODUKUJĄCĄ WAŁKI JAKIE CHCE DO JAKIEGO TUNINGU NA ZAMUWIENIE.A ILE BĘDZIE PALIŁ NA WAŁKU 385.
CO MYŚLICIE O WYRZUCENIU FILTRUW Z TŁUMIKA I CZY BĘDZIE DURZO GŁOŚNIEJSZY.
DZIĘKI DAN.

weż po pierwsze słownik do ręki !!! i wyłącz capslock !!!