Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-11-24 20:26:50 Koledzy pomozcie mi znalezc schemat ustawienia walkow rozrzadu wzgledem walu korbowego bo cos mi nie gra.Na walku nie widze wyraznych znakow do zgrania.Na pierwszej panewce owszem,jest zrobiony zabek ale na walku nie widze zadnego znaczka.Dodam ze pare miesiecy temu rozbieralem glowice i musialem na nowo ustawiac calosc.Po zlozeniu silnik nie chcial jechac na benzynie a objaw byl podobny do braku cisnienia w ukladzie paliwowym.Na gazie nie bylo problemu jednak dalo sie wyczuc brak wigoru jakim dysponowal przed remontem.Moje podejrzenia padly na zle ustawienie ale nie chce robic tego metoda prob i bledow.Na szczescie glowica jest bezkolizyjna i nie ma obawy o uszkodzenie.
Kolega Perzan kiedys tlumaczyl mi jak ustawic ale to nie dalo efektu. Bede wdzieczny za kazde wzkazowki do prawidlowego ustawienia. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-11-24 21:10:24 Na szczescie zrobilem sobie znaczki na zazebieniach obu walkow i to mam na bank dobrze ustawione.Problem pojawil sie z brakiem widocznych znakow do ustawienia kola pasowego walka i mozliwoscia przesuniecia samego kola wzgledem walka na 3 rozne pozycje. |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-11-26 19:01:09 No,na szczescie rozrzad juz ustawiony.Ustawilem wszystko patrzac na punkt zaplonu i wtedy dopiero zauwazylem ze kazde przesuniecie paska nawet o jeden zabek powoduje brak mozliwosci regulacji prawidlowego kata zaplonu.Teraz zostal mi jeszcze problem nierownej pracy silnika na benzynie.Efekt jest taki jakby wszystkie gary pracowaly z dziurami w obrotach lub nie dostawaly paliwa.Na gazie chodzi super a benzyna mi cos szwankuje.Zaraz sprawdze cisnienie paliwa na pompie moze niedomaga. |
![]() Jaro Mazda 323 Warszawa | 2003-11-26 20:43:53 MOje gratulacje ...
a co do nierownej pracy to mozesz miec sklad mieszanki rozregulowany, A wogule to na wolnych rwie, czy na wiekszych obrotach ?? |
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-11-27 15:46:38 Przeczyscilem filterek paliwa,ok.Teraz mysle o wtryskiwaczach.Silnik pracuje na calym zakresie obrotow z objawem niedostatku paliwa.Podczas zapalenia obroty przez chwile sa dobre,poczym zaczyna sie wszystko trzasc az do zgasniecia.Rozbiore listwe wtryskiwaczy i powymieniam je na inne,moze cos im zaszkodzilo a dodatkowo doleje innej benzynki bo to roznie bywa. |
![]() Iceman Toyota Corolla Warszawa | 2003-11-27 15:49:37 Sprawdz pompe może nie domaga, albo regulator cisnienia paliwa nw listwie
|
carinus TOYOTA SPEC Lexus IS 200+UAZ 469 lubuskie /Belgia | 2003-11-27 20:01:32 Byl sobie problem i juz po problemie.Winne bylo niedomaganie wtryskiwaczy i przez to silnik nie byl w stanie plynnie pracowac.Po remoncie zalozylem wtryski od cariny GTi i niestety sterownik nie byl w stanie dostatecznie otwierac wtryskow od 3SGE.Zalozylem stare i teraz chodzi super.Chcialem wtedy poprawic "kopa" na benzynce zakladajac wydajniejsze wtryski ale niestety.
Dzieki za pomoc.Najwieksze podziekowania dla Perzanka,ktory poswiecil sie dla mnie i rozkrecil silnik zeby sprawdzic ustawienie walkow rozrzadu. |