MotoNews.pl
9 Skąd materiał na dystanse??? (31675/0)

Skąd materiał na dystanse???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Słuchajcie skąd można wziąć coś co mam dać tokarzowi żeby mi zrobił dystanse??? I co to ma być??? Zwykłe aluminium???

A no i jeszcze ile można dołożyć na stronę maksymalnie???

P.S. Nie piszcie mi tylko: se poszukaj bo już to było. Bo se nie poszukam bo wyszukiwarka nie działa.

Ja mam 2 cm na strone tyle że na szpilkach.Tokarzowi musisz dać klocek aluminiowy lub stalowy z którego to zrobi ten dystans.Jak bedziesz robił dystanse to pamiętaj o kołnierzach i od strony wenetrznej rozwiertu na śrube dokręcającą beben

Strongi pomyśl czy coś takiego wytrzyma wogóle.. Ja bym nien ryzykował i kupił homologowane... I nie wal mi tekstem że to drogie tylko odpowiedz sobie "na jedno zajebiście ważne pytanie": Na ile cenisz swoje życie?? Kurcze bezpieczeństwo najwazniejsze!

Nie no takie robione moga być dobre i złe. W gruncie rzeczy to dużo zalezy z jakiej stali czy aluminium to jest zrobione bo w samym toczeniu to chyba nie można sie tak bardzo pomylić (sorki ale ide na logike poprawcie jeśli sie myle) Jesli weźmiesz zrobisz to z jakiegos najtańszego i najgorszego aluminium to masz duze szanse na to że koło ci pojedzie ale jak oddasz dobre aluminium do dobrego tokarza to nie musisz sie chyba martwić o taki wypadek. Pozdrówka

Nie no ja nie patrzyłem na to pod kątem oszczędności. Poprostu u tokarza mogę sobie zrobić jakiej tylko będę chciał grubości. A co do jakości to dlatego pytam co to musi być za materiał i skąd coś takiego wziąć??????

Ja zrobiłem sobie (oczywiście nie sam) ze stali 23mm na stronę. Przykręcam go śrubami do piasty a dopiero do niego koło. Spisują się bez zastrzeżeń. Pzdr

a ja mam z aluminium jak kupujesz z preta tak grubego aluminium jest PA9 wiec jest to duraluminium wzmacniane i mam 3 cm na strone czyli na os 6 cm

Ale gdzie to można kupić?? Mam szukać po złomach czy gdzie??

spróbuj w sklepach gdzie sprzedają rury i inne ciężkie materiały metalowe.

w Krakowie jest po prostu specjalny sklep, gdzie kupić można chyba wszystko, co tylko jest z alu... szukaj jakichś sklepów z metalami kolorowymi może

siema Przegladalem allegro i znalazlem cos takiego :Dystanse moze cie by to zainteresowalo??? i cena tez przystepna jest

[ wiadomość edytowana przez: SzymonX dnia 2003-11-30 21:02:34 ]

ja kupilem PA6 w Imielinie w hurtowni. srednica 140mmx60mm kosztuje ca. 50zl. alu jest na tyle mocne ze po wpuszczeniu szpilki na okolo 40mm ma sie 100% pewnosc ze sie nie wyrwie gwintu(jesli je ktos bedzie gwintowal naturalnie) na przestrzal to moze byc taniej bo alu moze byc gorsze. nawet PA2 bedzie dobre.

Cytat:
2003-11-30 21:01:45, SzymonX pisze:
siema Przegladalem allegro i znalazlem cos takiego :Dystanse moze cie by to zainteresowalo??? i cena tez przystepna jest

Hehehe To są blaszki dystansowe od 125p/Poloneza itp. standardowe w każdym z tych autek.Do kupienia na szrocie/złomie za 2zł/szt max.Także nie jest to żadna super okazja...

Cytat:
2003-11-30 21:37:21, kaovietz pisze:
Cytat:
2003-11-30 21:01:45, SzymonX pisze:

Hehehe To są blaszki dystansowe od 125p/Poloneza itp. standardowe w każdym z tych autek.Do kupienia na szrocie/złomie za 2zł/szt max.Także nie jest to żadna super okazja...

Tak jest,facet szuka glupszego od siebie,na szrocie za 10 zl bedziesz mial tego 10 kg

Cytat:

Ale jak je ładnie wyszlifował do czystego metalu! Szkoda tylko że nie mógł się zdecydować co do kierunku wykonywania ruchów

Kurde takich to mi się trochę wala po garażu. Ale ja mam gorszą wersję bo nie są wypolerowane

a moj kuzyn kupil cale wiadro takich na zlomie ....chyba w cenie 10 gr. za kilo... bylo tego chyba za 2 zlote w wiaderku bo cholera ciezkie bylo no ale nie wszyscy musza sie brudzic na zlomie zeby sobie takie przyniesc i wlasnie dla takich czyscioszkow frajerow jest ta oferta na allegro....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-01 10:35:21 ]

Cytat:

ja nie pisalem ze jest to super okazja! a na cenach dystansow sie nie znam a ile nowe kosztuja nei wiem

pozdr